Takto sa to (ne)robí, do psej matere!
07 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Je po voľbách a skončili sa s dobrým a presvedčivým výsledkom. Neúspešný kandidát Korčok hneď v prvom prejave, keď už mu došlo, že bude pre vývoj na Slovensku v najbližších rokoch nepodstatný, vynadal voličom, zdalo sa, že aj vlastným a vylial na nich kýble hnoja. Muzeálny Dzurinda prišiel o jeden zo zmyslov, až po osemdesiat percent sčítaných hlasov sa totiž oháňal tým, že "má čuch", že modrá, láskavosťou ešte vtedy napudrovaná ikona liberálneho progresivizmu bude prezidentom. A Michal Šimečka by mal po už druhej volebnej prehre od septembra konečne hodiť uterák do ringu.

Bolo že to radosti "na Starém Bělidle". Keď sa zgrupovali mediálne mainstreamové úderky, neomylní politológovia a premotivované skupiny dovezených juchajúcich batôžkárov a batôžkariek. Korčok predsa vyhrá, to je nadovšetko jasné v duchu sloganu - "nemôžu mať všetko". Volebné predikcie červeného denníčka dvakrát avizovali Korčoka takmer už ako z paláca zametá s Ficom, jasné bolo úplne všetko.

Súdruhovia však niekde urobili chybu

Proste to prepálili. Agitky slepo veriacich dva týždne na "fejsbúkoch" bili hromami a bleskami, no najmä neskrývanou nenávisťou do Pellegriniho, vyzdvihovali Korčoka na nebesá, zdieľali akúkoľvek tuposť, vhodnú proti neskoršiemu víťazovi, dokonca im neprekážali ani Matovičove ústne výlučky v tej najjedovatejšej a najprimitívnejšej podobe. Marketéri kandidáta liberálneho progresivizmu robili zázraky na počkanie a nemožné do troch dní a vykreslili Ivana Korčoka v jeho verejných vystúpeniach ako matku Terezu. Teda, no, celkom im to nevyšlo, ukazuje sa. Matku Terezu z vás nikto nevykreuje, nenamaľuje, nevymodeluje, ani ju nednútí myslieť a hovoriť ako Joe Biden. Napokon z Korčoka "Zlatoústeho a premileného" s v tom jeho príhovore k voličom naozaj oboch táborov na záver volebnej noci vykľul arogantný hulvát, ktorý nezvládol šok z neúspechu. Svojim nazvážaným nabrýzgal za to, že ho málo volili a tým "podržťaškovým" zas za to, že vôbec volili. Slušný demokrat a diplomat v praxi. Nuž, emócie sú emócie. Brána do hlbím duše.

A tak Zuza balí nielen kufre

Ale zrejme aj mnohé diplomatické depeše, ktoré by inak po nástupe Korčoka do paláca aj mohli zostať, veď ide priam o ikony a ešte by sa podľa mnohých proamerických rektoskopov dali veľakrát použiť, ale Pellegrini ich potrebovať nebude, hygienických pomôcok na našom domácom trhu je dosť a dosť. Ozaj a ešte krátko k skládkovej odborníčke na odpady. Keďže Šimečka na pozícii predsedu Progresívcov za pol roka naozaj okrem vrieskania a zdúvania sa na tribúnach ako Duce, nedokázal nič, dokonca dvakrát prehrať voľby, bol by tu celkom dobrý pracovný úväzok pre Čaputovú - likvidovať ďalšiu skládku, tentoraz z predsedníckeho kresla PS - túto vlastnú stranu, ktorú tak protežuje. Šimečka nemôže byť až tak teflónový, aby po tom všetkom, zabodkovanom prezidentským víťazstvom Pellegriniho, mohol ukazovať svoju tvár v politike. Teda, vlastne ani nevedno, či tvár. U niektorých kariéristov je ťažké rozoznať niektoré detaily.

Slovensko povstalo

Už sa zdalo, že štát budú sabotovať na našich územiach výhradne korčokoidi. Avšak, ako sa ukázalo, aj to bolo jedno z mylných "zdaní" volebnej noci. Slovenský volič povstal. Proste sa naštval. Už toho má dosť. A ten výraz slovenský volič znamená konmkrétne volič, žijúci na Slovensku. Vrátane voličov národnostných menšín a asi najmä voličov hrdej maďarskej menšiny. Povstal volič Štefana Harabina, povstal volič Jána Kubiša, zabrali voliči vládnej koalície. Veď účasť v druhom kole bola o desať percent vyššia, ako v tom prvom. Regióny dali jasnú stopku "čaputizmu" a "šimečkizmu" na Slovensku. V domácom i medzinárodnom kontexte. Nech sa kaviareň aj na hlavu postaví! A možno tomu pomohol aj prejav palácovej madam, ktorá sa v čase moratória "prihovorila" za ňou adorovaného kandidáta tak výrazne, že iba hlupák nepochopil.

Je tu však ešte jedno podstatné

Nikto z mediálneho hlavného prúdu to necitoval, nikto z porazených mediálnych hviez, vlastniacich pravdu či "demokraciu" ako plyšového medvedíka z kolotočov, necitoval vetu prezidenta Ivana gašparoviča z volebného štábu Petra Pellegriniho: "To neznamená, že s podorou máme skončiť.

Ale inak a spokojne  to sa fakt naozaj "takto robí, do psej matere"! Peknú povolebnú nedeľu!

VÝSLEDKY PREZIDENTSKÝCH VOLIEB PO SČÍTANÍ VŠETKÝCH HLASOV
Po sčítaných všetkých hlasov získal neoficiálny víťaz prezidentských volieb Peter Pellegrini podporu 53,12 percenta, čo predstavovalo 1.409.255 voličov. Jeho protikandidát Ivan Korčok 46,87 percenta, teda 1.243.709 voličov. Vyplýva to z... Čítať ďalej
07 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik