Prvé slová Petra Pellegriniho po víťazstve nad Ivanom Korčokom
07 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová

Neoficiálny víťaz prezidentských volieb Peter Pellegrini poďakoval krátko po polnoci za hlasy všetkým voličom. Hovorí o obrovskom záväzku do budúcna, veľkej cti a zadosťučinení. Vďaku vyjadril aj koaličným partnerom.

"Vláda sa môže spoľahnúť, že pokiaľ bude plniť programové vyhlásenie vlády (PVV), nemusí sa obávať, že z prezidentského paláca, tak ako to bolo posledných desať rokov, vznikne opozično-oportunistické mocenské centrum, ktoré bude vláde a štátu škodiť, aj v zahraničí, a bude sa tešiť z neúspechov vlády SR," vyhlásil Pellegrini. Zároveň podotkol, že nebude nekritickým obdivovateľom vlády.

Vládu chce tiež Pellegrini podporovať v snahe zlepšovať ľuďom život a naplniť PVV. Deklaruje, že bude chrániť národné a štátne záujmy Slovenska. Pellegrini urobí tiež všetko preto, aby SR stála na strane mieru. Koalícia podľa neho zároveň vyslala jasný signál, že aj v prípade zvolenia Pellegriniho za prezidenta bude stabilná a strana Hlas-SD bude plniť aj naďalej svoj volebný program.

Chápe podľa vlastných slov, že Slovensko má svoje vlastné problémy

Tvrdí, že len zjednotený národ sa dokáže spojiť, nájsť energiu a silu, aby spoločne z tých problémov, v ktorých sa nachádza, našiel cestu von.

Pellegrini sľúbil, že bude prezidentom všetkých Slovákov, bez ohľadu na to, či ho volili alebo nie. "Vždy budem stáť na strane Slovenskej republiky, ktorej záujmy budú u mňa na prvom mieste," skonštatoval.

V Pellegriniho volebnom štábe aktuálne vládne veselá atmosféra. Spolustraníci v bratislavskej reštaurácii na petržalskom brehu Dunaja už pri sčítaní približne 88 percent spievali slovenskú hymnu či pokrikovali "Pelle na hrad".

NAŽIVO: Deň "D". Slováci si volia prezidenta
Slováci si v sobotu vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Volebné miestnosti budú otvorené... Čítať ďalej
06 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

I. Korčok priznal prehru, P. Pellegrinimu zagratuloval

Ivan Korčok priznal porážku v druhom kole prezidentských volieb. Z výsledku je sklamaný a rozčarovaný, no rešpektuje ho. Svojmu protikandidátovi Petrovi Pellegrinimu, ktorý je podľa neoficiálnych výsledkov víťazom prezidentských volieb, pogratuloval.

"Odchádzam s tým, že som sklamaný, nie som zlomený. To vás chcem ubezpečiť. Želám Slovensku prezidenta SR, ktorý naplní to, čo je napísané v Ústave SR, aj nezávislosť, aj konať bez príkazov a podľa vlastného presvedčenia," uviedol.

Korčok zároveň ocenil všetkých občanov, ktorí sa zúčastnili na voľbách. Poukázal na to, že účasť bola vysoká. Poďakoval ľuďom, ktorí mu v nich prejavili dôveru. Vďaku vyjadril i politickým stranám, ktoré ho podporili. Ocenil aj svoj tím. Za podporu poďakoval tiež rodine.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik