Primátor Starej Ľubovne prišiel v Spišskom Podhradí o svoju milovanú dcéru: "Prežiť vlastné dieťa je najťažšia životná skúška..."
07 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová

V Spišskom Podhradí v okrese Levoča autobus zrazil autobus 10 ľudí. Slovensko ostalo v šoku a emócie lomcovali takmer každým.  Nešťastie si vyžiadalo aj obete na životoch a množstvo ranených. 

Leteckí záchranári do nemocníc previezli dve ťažko ranené dievčatá. “17-ročné dievča utrpelo vážne poranenia viacerých častí tela. Vzhľadom na následnú zástavu obehu museli záchranári okamžite zahájiť rozšírenú kardiopulmonálnu resuscitáciu. Po obnove obehu bola pacientka preložená na palubu vrtuľníka a v umelom spánku vo veľmi kritickom stave letecky transportovaná do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia, Nemocnice v Spišskej Novej Vsi,” uviedla letecká záchranná služba ATE na sociálnej sieti.

Podľa informácií Nového Času obeťami majú byť dievčatá zo Starej Ľubovne Lucia (†17) a Sofia (†18).

AKTUÁLNE FOTO z miesta TRAGÉDIE! Obeťami sú už TRI DIEVČATÁ
V Spišskom Podhradí v okrese Levoča autobus zrazil 10 ľudí. Informoval o tom operačný dôstojník Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Nešťastie si vyžiadalo aj obete na životoch a množstvo ranených. Máme aktuálne... Čítať ďalej
06 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Táto smutná udalosť zahalila práve Starú Ľubovňu obrovským smútkom

V tamojšom kostole svätého Mikuláša prebehla omša za obete tragickej nehody v Spišskom Podhradí. Schádzali sa na ňu stovky veriacich, ktorí sa v kostole stretli v spoločnej modlitbe za obete nehody.

Ako informuje polícia Prešovského kraja na facebooku, kolegovia z Ľubovne nielen svojou aktívnou účasťou, ale aj s hlbokou pokorou a myšlienkou spolupatričnosti dohliadali na bezpečný presun veriacich do kostola a riadili cestnú premávku.

Najväčšiu ranu však teraz prežívajú pozostalí po obetiach

"Myšlienkami sme s rodinami obetí nehody. Išlo o mladých ľudí, ktorí mali celý život ešte pred sebou. Jednou z obetí je aj dcéra môjho kolegu, primátora Starej Ľubovne, Ľuboša Tomku. Je mi to veľmi ľúto. Dovoľte mi vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám. Odpočinutie večné daj im Pane, svetlo večné nech im svieti, nech odpočívajú v pokoji. Zároveň prajem zraneným veľa síl a skoré uzdravenie," uviedol primátor Partizánskeho Jozef Božik na sociálnej sieti, ktorý prezradil, že obeťou nehody je dcéra jeho kolegu. 

Samotný primátor Starej Ľubovne na sociálnej sieti napísal status, pri ktorého čítaní bolí každé slovo. "Nevieme pochopiť dnešnú hroznú tragédiu, prežiť vlastné dieťa je najťažšia životná skúška, bolí to, veľmi. Ďakujeme za podporu," napísal Ľuboš, ktorému pod príspevkom pribudli tisícky komentárov vyjadrujúcich podporu.

Úprimnú sústrasť rodinám vyjadril aj Nitriansky biskup Viliam Judák

"Za Nitrianske biskupstvo vyjadrujem úprimnú sústrasť a svoju hlbokú účasť a blízkosť v modlitbe všetkým, ktorí sú touto tragédiou zasiahnutí, najmä rodičom zosnulých obetí nešťastia. Zraneným účastníkom želám skoré uzdravenie," povedal Judák.

TO BUDÚ DISKUSIE! VIEME mená víkendových diskusných relácií
Prehľad hostí vo víkendových diskusných reláciách. 11.00 TA3 V politike: - Jozef Lenč, politológ, Univerzita sv. Cyrila a Metoda - Pavol Minár, marketingový expert, Univerzita sv. Cyrila a Metoda - Martin Dubéci, predseda... Čítať ďalej
07 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik