SÚHRN TRAGÉDIE NA SPIŠI: Na tento volebný deň Slovensko nezabudne (FOTO)
06 | 04 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Troch mŕtvych a sedem zranených mladých ľudí si vyžiadala sobotná dopravná nehoda autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča. Dobrou správou je, že 15-ročné dievča z nehody operovali a je v stabilizovanom stave. Prinášame súhrn udalostí v súvislosti s touto tragickou nehodou.

K nehode došlo v sobotu ráno. Podľa polície sa autobus z neznámych príčin pohol a tí, ktorí stáli pred ním a vystupovali, sa dostali podeň. Účastníci nehody smerovali na diecézne stretnutie mládeže v Spišskom Podhradí.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) nekonkretizoval, ako k tragédii došlo, potvrdil však, že autobus sa pohol v čase, keď sa v ňom ešte nachádzal vodič, a následne prišiel do kontaktu s desiatimi ľuďmi. Čo sa presne stalo, je predmetom vyšetrovania.

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Vyslané boli aj dva záchranárske vrtuľníky. Do nemocníc v Levoči, Prešove, Krompachoch, Spišskej Novej Vsi a Košiciach boli transportovaní viacerí mladí ľudia vo veku od 14 do 17 rokov s otvorenými ranami či polytraumami a zlomeninou.

AKTUÁLNE FOTO z miesta TRAGÉDIE! Obeťami sú už TRI DIEVČATÁ
V Spišskom Podhradí v okrese Levoča autobus zrazil 10 ľudí. Informoval o tom operačný dôstojník Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Nešťastie si vyžiadalo aj obete na životoch a množstvo ranených. Máme aktuálne... Čítať ďalej
06 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Podľa ministra vnútra zomreli tri mladé dievčatá. O život bojuje jedno dievča v košickej nemocnici. Pri nehode sa zranilo aj ďalších šesť ľudí.

Zranené dievča z nehody autobusu operovali a je v stabilizovanom stave

Pätnásťročné dievča vážne zranené pri sobotňajšej nehode autobusu v Spišskom Podhradí je po operácii v košickej Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) v stabilizovanom stave. Potvrdila to vedúca komunikačného odboru nemocnice Ladislava Šustová.

"Je po operačnom zákroku a v stabilizovanom stave," uviedla. Pacientka je hospitalizovaná na jednotke intenzívnej starostlivosti na klinike úrazovej chirurgie UNLP. Záchranári ju z miesta nehody previezli do nemocnice vrtuľníkom.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) po nehode preverovala, či sú nemocnice kapacitne pripravené na záchranu zranených. Zároveň bola v kontakte so všetkými záchrannými zložkami. Zdravotníkom poďakovala za profesionálny prístup a vysoké nasadenie.

SLOVENSKO JE V ŠOKU! A politici tiež
Viacerí politici vyjadrili ľútosť nad tragédiou v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča. Vyplýva to z ich vyjadrení na sociálnej sieti. Ľútosť nad obeťami nehody vyjadril minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáš Drucker... Čítať ďalej
06 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalým obetí. Myslí aj na zranených a popriala im, aby sa čím skôr zotavili.

Tragédia mladých ľudí v Spišskom Podhradí je podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ďalším dôkazom, aké nešťastie môže spôsobiť ľudská nedbalosť. Vyzval, aby boli ľudia v mysli s rodinami mladých dievčat, ktoré nešťastie neprežili, a držali palce raneným a lekárom, aby to zvládli.

Viacerí politici na sociálnych sieťach vyjadrili ľútosť nad tragédiou na Spiši. Rovnako aj zástupcovia Prešovského samosprávneho kraja a mesta Spišské Podhradie.

Zdroj: regióny.sk/Kornel Kubík
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, foto: tasr
Zdroj: TASR

 

Spišský diecézny biskup František Trstenský vyzval Slovákov, aby sa zjednotili a mysleli na rodiny pozostalých a zranených. Vyjadril zároveň blízkosť pozostalým.

Predseda Konferencie biskupov Slovenska, košický arcibiskup metropolita Bernard Bober, bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský i prešovský arcibiskup metropolita Jonáš Maxim uviedli, že sa budú modliť za obete i zranených. K modlitbe vyzvali aj ďalších ľudí.

AKTUALIZOVANÉ Minister vnútra prišiel na miesto tragickej nehody: Hlási UŽ TRI OBETE! (FOTO)
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok prišiel na miesto tragickej nehody autobusu. Počet mŕtvych po sobotňajšej tragickej nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča stúpol na troch. Oznámil to Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas... Čítať ďalej
06 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik