DVAJA MŔTVI, SEDEM ŤAŽKO ZRANENÝCH! TRAGICKÁ bilancia nehody autobusu sa ZVYŠUJE
06 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Po nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča evidujú už dvoch mŕtvych a sedem zranených. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR na sociálnej sieti spresnilo, že dve osoby zraneniam podľahli a sedem osôb je ťažko zranených. A to nemusí byť konečné číslo. Záchranári podotkli, že zásah stále prebieha a počty pacientov sa ešte môžu meniť. Na miesto vyráža minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a situáciu kontroluje ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.

Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová uviedla, že autobus sa z neznámych príčin pohol a deti, ktoré stáli pred ním a vystupovali, sa dostali pod neho.

Cesta je aktuálne podľa polície neprejazdná. "Polícia je na mieste a nehodu dokumentuje," dodala na sociálnej sieti.

Podľa Ministerstva vnútra SR sa nehoda stala na cirkevnom stretnutí mladých veriacich, autobus tam zrazil desať ľudí. Na miesto nehody sa presúva aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

"Toto veľké nešťastie ma nesmierne zasiahlo. Podujatie a program sme zrušili. Bude iba adorácia a svätá omša. Myslím na rodičov a rodiny," uviedol spišský diecézny biskup František Trstenský.

"Je mi nesmierne ľúto tragickej udalosti v Spišskom podhradí. Okamžite som preverovala kapacity v nemocniciach, aby boli pripravené na záchranu tých, ktorí bojujú o život," napísala na sociálnej sieti ministerka zdravotníctva Dolinková.

Na základe volania na tiesňovú linku 155 vyslali k nehode pozemné ambulancie a vrtuľníky leteckej záchrannej služby.

Prešovský samosprávny kraj vyjadril sústrasť 

Prešovský samosprávny kraj (PSK) vyjadril sústrasť po dopravnej nehode v Spišskom Podhradí. Vyhasol pri nej život dvoch mladých ľudí a viacerí sa zranili.

"Táto udalosť nami hlboko otriasla a je nám to nesmierne ľúto. Pozostalým obetí vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Zraneným prajeme veľa síl a skoré uzdravenie," uviedol PSK na sociálnej sieti.

K dopravnej nehode došlo v sobotu ráno. Podľa polície sa autobus z neznámych príčin pohol a deti, ktoré stáli pred ním a vystupovali, sa dostali podeň. Nehoda si vyžiadala dve obete a najmenej siedmich zranených. Účastníci nehody smerovali na diecézne stretnutie mládeže v Spišskom Podhradí.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

AKTUALIZOVANÉ TRAGICKÁ NEHODA! Havaroval AUTOBUS, hlásia piatich ťažko zranených a dvoch mŕtvych
Nehoda počas volebného dňa! V Spišskom Podhradí havaroval autobus. Ťažko zranení majú byť podľa informácií TASR piati. Nehoda si vzala aj dva mladé ľudské životy. Na mieste zasahujú záchranné služby. V Spišskom Podhradí v okrese Levoča mal autobus... Čítať ďalej
06 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik