AKTUÁLNE FOTO z miesta TRAGÉDIE! Obeťami sú už TRI DIEVČATÁ
06 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

V Spišskom Podhradí v okrese Levoča autobus zrazil 10 ľudí. Informoval o tom operačný dôstojník Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Nešťastie si vyžiadalo aj obete na životoch a množstvo ranených. Máme aktuálne informácie!

Leteckí záchranári do nemocníc previezli diev ťažko ranené dievčatá. “17-ročné dievča utrpelo vážne poranenia viacerých častí tela. Vzhľadom na následnú zástavu obehu museli záchranári okamžite zahájiť rozšírenú kardiopulmonálnu resuscitáciu. Po obnove obehu bola pacientka preložená na palubu vrtuľníka a v umelom spánku vo veľmi kritickom stave letecky transportovaná do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia, Nemocnice v Spišskej Novej Vsi,” uviedla letecká záchranná služba ATE na sociálnej sieti.

Podľa informácií Nového Času obeťami majú byť dievčatá zo Starej Ľubovne Lucia (†17) a Sofia (†18).

Druhá posádka si od zasahujúcich záchranárov prevzala 16-ročné dievča, ktoré utrpelo taktiež vážne poranenia viacerých častí tela. Po ošetrení a podaní neodkladnej liečby bola pacientka preložená na palubu a v stabilizovanom stave, pri vedomí, no s vážnymi poraneniami letecky prevezená na ďalšie vyšetrenie na Kliniku úrazovej chirurgie v Košiciach.

Počet zranených po nehode autobusu stúpol na sedem ľudí.

Mimoriadna správa, Zdroj: FB/Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby

K nešťastiu došlo počas Diecézneho stretnutia mládeže na Spišskej Kapituli. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová uviedla, že autobus sa z neznámych príčin pohol a deti, ktoré stáli pred ním a vystupovali, sa dostali pod neho. Dve osoby neprežili.

Podľa Ministerstva vnútra SR sa nehoda stala na cirkevnom stretnutí mladých veriacich, autobus tam zrazil desať ľudí. Na miesto nehody sa presúva aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

DVAJA MŔTVI, SEDEM ŤAŽKO ZRANENÝCH! TRAGICKÁ bilancia nehody autobusu sa ZVYŠUJE
Po nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča evidujú už dvoch mŕtvych a sedem zranených. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR na sociálnej sieti spresnilo, že dve osoby zraneniam podľahli a... Čítať ďalej
06 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

AKTUALIZÁCIA Šutaj Eštok: Počet mŕtvych po havárii autobusu na Spiši stúpol na troch

Počet mŕtvych po sobotňajšej tragickej nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule, okres Levoča, stúpol na troch. Oznámil to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas brífingu v Spišskom Podhradí. Podľa neho išlo o mladé dievčatá. Jedno ďalšie dievča je vo vážnom stave a bojuje o život v košickej nemocnici.

"Na mieste je znalec, ktorý prešetruje, čo sa vlastne stalo. Nejaké informácie máme, ale nebudeme o nich informovať. Počkáme si, kým bude dokončené vyšetrovanie," poznamenal Šutaj Eštok.

Počet zranených po nehode autobusu v Spišskom Podhradí pri Spišskej Kapitule v okrese Levoča stúpol na minimálne osem ľudí. Evidujú aj troch mŕtvych. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Petra Klimešová.

"Záchranári na mieste ošetrili osem pacientov a dve ženy vo veku 17 a 18 rokov žiaľ utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom," uviedla Klimešová. Hovorkyňa priblížila, že záchranári boli vyslaní k nehode, pri ktorej mal autobus zraziť niekoľkých ľudí.

Záchranári do nemocníc v Levoči, Prešove, Krompachoch, Spišskej Novej Vsi a Košiciach transportovali viacerých mladých ľudí vo veku od 14 do 17 rokov s otvorenými ranami či polytraumami a zlomeninou. Na mieste ošetrili aj 60-ročného muža a 24-ročnú ženu v stave emočného stresu.

"Najťažšie zranenia utrpela 17-ročná žena, ktorá bola s polytraumou po resuscitácii transportovaná do nemocnice v Spišskej Novej Vsi, 15-ročná žena, ktorú záchranári previezli do nemocnice v Košiciach s polytraumou a tiež 16-ročný muž s poranením hlavy, brucha, drieku a panvy," dodala Klimešová.

Na miesto boli vyslané aj dva záchranárske vrtuľníky. "Popradská posádka záchranárskeho vrtuľníka, ktorá bola vyslaná na miesto nešťastia ako prvá, si do starostlivosti prevzala 17-ročné dievča, ktoré utrpelo vážne poranenia viacerých častí tela," uviedla hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková. Dodala, že druhá posádka priletela na pomoc z Košíc a od zasahujúcich záchranárov si prevzala 16-ročné dievča, ktoré utrpelo taktiež vážne poranenia viacerých častí tela.

Už ste odvolili? Jeden z kandidátov to už má za sebou
Už ste odvolili alebo sa na to ešte len chystáte? Jeden z prezidentských kandidátov to už má za sebou. "Priatelia, využite svoje demokratické právo voliť aj dnes. Ja už som hlas odovzdal a teraz je to vo vašich rukách. Inak vám prezidenta vyberú... Čítať ďalej
06 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik