Západní diplomati odignorovali pamiatku tisícok padlých vojakov Červenej armády na Slavíne (VIDEO)
05 | 04 | 2024 I Dušan Janek

Pavol Slota, predseda strany Domov – Národná strana sa bol 4. apríla na Slavíne pokloniť padlým hrdinom, ktorí oslobodili našu vlasť od jarma nacizmu. Viac ako dojatie a úctu z ich obetovania však v ňom prebudilo hnev a pohoršenie správanie sa, respektíve ignorancia zo strany zahraničných diplomatov. Tí sa postavili k pietnemu aktu a zásluhám Červenej armády na oslobodení Slovenska absolútne nevšímavo. Na Slavín nevkročila ani jedna noha prozápadnej zahraničnej diplomacie.

„Milí priatelia, drahé Slovenky a Slováci, dnes sme si boli spolu s premiérom Slovenskej republiky uctiť pamiatku padlých hrdinov tu, na Slavíne. Leží ich tu 6845. Boli sme súčasťou smútočného sprievodu, pamiatky, spomienky, tak ako aj veľvyslanci Ruskej federácie, Bieloruska, Azerbajdžanu a Kazachstanu,“ uviedol mladý Pavol Slota.

Európska únia si túto spomienku na tisícky obetí ani len nevšimla

„Žiaľ, žiaden z členských štátov Európskej únie sem neposlal svojho diplomata. Svojho veľvyslanca, aby sa poklonili pred padlými hrdinami, ktorí oslobodzovali slovenskú republiku,“ vyjadril sa pohoršenie Pavol Slota. „Ja to beriem ako agresívny signál smerovaný na Ruskú federáciu, pretože členské štáty Európskej únie ako i členské štáty NATO veľmi radi označujú Ruskú federáciu ako nástupnický štát Sovietskeho zväzu, ale iba vtedy, keď im to vyhovuje a keď môžu Ruskú federáciu pošpiňovať,“ vyjadruje svoj názor na arogantné konanie týchto diplomatických barbarov.

Diplomata nástupníckeho štátu nacistického Nemecka na Slavíne nehľadajte

„Pokiaľ by sa tu mal nemecký veľvyslanec ukloniť hrdinom Červenej armády, čiže Rusom, tak sem nepríde ani jeden,“ skonštatoval Pavol Slota. „My sme tu boli, pretože my nezabúdame a nezabudneme na česť a slávu pamiatky tých, čo krvácali a položili svoje životy pri oslobodzovaní nášho domova, Slovenskej republiky,“ dodal predseda strany Domov.

Až tak sa boja slobody, že si oslobodenie ani nepripomenú?
"Jéj, je štvrtého apríla, to sme vždy chodili s deťmi na Slavín, bol to krásny deň", spomenula si ráno, 4. apríla 2024 pri pohľade do kalendára dnes 92 ročná bývalá učiteľka, moja mama. Bol to naozaj krásny deň, nemôže byť azda krajšieho dňa po... Čítať ďalej
04 | 04 | 2024 | Ivan Brožík

Milan Uhrík (hnutie Republika) mal tiež pár slov k tomuto nediplomatickému aktu diplomacie

„Nerozumiem, prečo majú západní politici a diplomati potrebu čoraz viac všetko bojkotovať a sankciovať. Tak, ako napr. dnešné kladenie vencov na Slavíne... Akoby zabudli, že tiež sú len "súčasťou sveta", nie celým svetom. Pýcha predchádza pád...“ skonštatoval vo svojom príspevku na sociálnej sieti Milan Uhrík smutnú situáciu, v ktorej sa nachádza súčasná politika.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik