Petr Fiala intervenuje proti Slovensku. Svojimi báchorkami sa chce zavďačiť Bruselu
05 | 04 | 2024 I Dušan Janek

Generál Jozef Viktorín (hnutie Republika) nepopiera, že ofučaného, arogantného a hlúpymi rečami oplývajúceho českého premiéra Petra Fialu má už plné zuby. Najviac ho popudzuje intervenovanie do vnútroštátnych záležitostí Slovenskej republiky, na ktoré si vzal patent svojvoľne a hrá sa na exekútora spravodlivosti a pravdy na spôsob amerických rozdávačov rozumov.

„Musím sa priznať, že začínam strácať trpezlivosť so „vševedkom“ Fialom. Áno, s tým Fialom, ktorý zastáva post premiéra v susednej Českej republike. Menovaný angažovaný bruselský hovorca a podporovateľ všetkého, čo nie je české si zaumienil, alebo možno skôr dostal priamy pokyn, aby sa pravidelne miešal do našich vnútorných záležitostí. Naša vláda, ktorá vzišla zo slobodných a demokratických volieb musí miesto skutočného vládnutia zvádzať boj s progresívnou lúzou. Domácou a v prípade Fialu, aj zahraničnou,“ okomentoval konanie Fialu, ktorý je na smiech i na plač aj obyvateľom jeho vlastnej krajiny.

Fiala nešetrí báchorkami na adresu krajiny, do ktorej ho nič nie je

Jozef Viktorín sa vyjadril na adresu českého premiéra, že sa opakovane a povedzme si jasne, aj veľmi drzo, vyjadruje kriticky k Slovensku  a jeho zahraničnej politike. Akoby niekto potreboval jeho názor, akoby iné krajiny komentovali tie druhé a akoby to bolo pravidlom v rodine Európskych národov. Asi mu zabudli povedať, že Slovensko  už nie je pod vplyvom ČR, ale je samostatným, hrdým a zvrchovaných štátom.

„Čo tomuto človiečikovi prekáža? Je to jednoduché: autonómnosť rozhodnutí a celkovo samostatnosť politiky vlády SR, ktorá je po zmene pomerov po parlamentných voľbách viditeľná. To sa jednoznačne servilne zmýšľajúcim „politikom“ nepáči.Prekáža mu aj to, že Slovenská republika  chce mier a pokoj zbraní. Týmto sa Fiala len demaskuje, aký obmedzený je jeho rádius vnímania a hlavne chápania medzinárodných vzťahov a diplomacie. Dokonca tým dokazuje, že je jedným z najnesprávnejších ľudí na poste, ktorý zastáva. Ale vybrali si ho vo voľbách Česi a tak to rešpektujem. Ale nerešpektujem jeho opakované komentovanie našich slovenských pozícií,“ dokonale diagnostikuje Fialovu politickú nesvojprávnosť Viktorín.

Môže byť za strápňovaním sa Fialu aj niečo iné?

„Možno tu ide o niečo ešte perfídnejšie – o zasahovanie z vonka do našich prezidentských volieb. Nie Rusko a Moskva, ale Fiala manipuluje našou domácou verejnou mienkou. Priamo, otvorene a bez hanby. A bez kritického povšimnutia našich médií. Veď ale prečo by aj, však?,“ polemizuje Jozef Viktorín. „Pán český premiér Fiala: keď si myslite , že robíte dobrú politiku, myslite si to. Je to Vaše právo. Ale zároveň rešpektujte, že môže existovať aj iný názor ako ten, ktorý ste si osvojili od vojnových štváčov zo západu,“ apeluje na čoraz nepopulárnejšieho komika z radov českých politikov.

„Každý mocipán veriaci vo svoju genialitu nakoniec zistí, že ľudia sa mu otočili chrbtom. História je takých postáv plná... U nás sa napríklad taký pán volá Dzurinda, či Mikloš, ale koniec koncov aj Kiska alebo Heger. Robíte všetko preto, aby ste sa zaradili do podobného zoznamu, ale na českej strane aj Vy. V zásade mám však jednu obavu a to tú, že tá neprestajná kritika nie je vlastne ani Vaša vlastná myšlienka, ale prevzali ste ju ako poslušný učeň Bruselu, priamo od progresívnej verchušky Európskej únie. Donedávna Poľsko, teraz Slovensko  a dlhodobo aj Maďarsko boli a sú tŕňom v oku bruselskej mašinérie. Pretože nevyhovujú ich plánom. Lebo zistili, že niektorí politici robia reálnu politiku s ľuďmi a pre ľudí. Nie sú servilní prisluhovači, ale hľadia na potreby štátu, ktorý reprezentujú,“ upozorňuje Viktorín spupného Fialu.

Slováci vedia o bezpráví viac ako dosť

„My Slováci sme si historicky prešli viacerými ťažkými obdobiami. Vždy sme ich ale ustáli a zvládli – a sme tu. S vlastným štátom . Preto ak nemáte čo povedať k veci, k téme vytvárania vzájomne dobrých vzťahov tak sa radšej prosím zdržte komentárov. Lebo potľapkanie v Bruseli automaticky neznamená potlesk doma. A zadanie, ktoré ste dostali - umelo vytvoriť negatívnu energiu vo vzťahoch medzi našimi dvoma štátmi sa Vám nepodarí splniť,“ vyjadril sa Jozef Viktorín. „Oba národy máme totiž viac rozumu ako progresívni politici, pre ktorých je čokoľvek národné nezaujímavé a opovrhujú tým...,“ dodal vo svojom vyhlásení.

Český premiér sa zbláznil - Slovensko vraj ohrozuje bezpečnosť Európy
Český predseda vlády Petr Fiala sa pre spravodajskú stanicu CNN Prima News vyjadril k momentálnym nie ideálnym vládnym česko - slovenským vzťahom. Tentoraz už aj tak do veľkého ohňa prilial za celý kanister demagogického benzínu. Vrátil sa totiž k... Čítať ďalej
04 | 04 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik