Strana SaS vyzvala Petra Pellegriniho, odpoveď prišla takmer okamžite
02 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Opozičná SaS tvrdí, že vláda sa chystá zvýšiť DPH aj spotrebné dane. Má ísť o jednu z možností konsolidácie verejných financií. O zmenách sa podľa strany zatiaľ nehovorí, kým nebude po prezidentských voľbách. SaS sa pýta prezidentského kandidáta a predsedu koaličného Hlasu-SD Petra Pellegriniho, aby vopred avizoval, k akým zmenám má dôjsť po voľbách. Hlas-SD reaguje, že za rozvrátené verejné financie počas predchádzajúcich vlád je zodpovedná SaS.

Poslanec parlamentu za SaS Marián Viskupič priblížil, že DPH by sa mohla zvýšiť o dva až tri percentuálne body. Informácie podľa neho prenikajú z rezortu financií a aj minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD) pripúšťa takúto možnosť, keď avizoval ďalší tzv. konsolidačný balíček. Detaily podľa Viskupiča zatiaľ nepredstavil.

"Pellegrini, vyzývame vás, aby ste sa už pred druhým kolom prezidentských volieb priznali spolu s Robertom Ficom (Smer-SD), čo nás čaká po prezidentských voľbách. Čo ste pripravili pre občanov tohto štátu? Čo všetko máte pripravené zdaniť, 'zodvodniť', spoplatniť a o čom všetkom radšej teraz nehovoríte, aby ste si neodohnali voličov," uviedol na tlačovej konferencii Viskupič.

HLAS - SD reaguje

Hlas-SD v reakcii pripomenul, že SaS je "plne zodpovedná za rozvrátené verejné financie počas Matovičovej a Hegerovej vlády, brutálne chudobnenie ľudí a osobitne dôchodcov, ktorými táto najviac antisociálna strana na Slovensku otvorene pohŕda".

SaS by mala podľa Hlasu-SD klásť otázky kandidátovi Ivanovi Korčokovi, ktorý bol jej nominantom vo vláde Igora Matoviča a Eduarda Hegera a SaS s ním počítala ako volebným lídrom v uplynulých parlamentných voľbách. "Keď Korčok SaS zodpovie, prečo namiesto politickej práce pre ľudí ušiel do prezidentskej kampane a keď sa SaS ospravedlní všetkým, ktorí za jej vlády schudobneli, potom môže klásť otázky kandidátovi ľudí Petrovi Pellegrinimu," dodala v stanovisku hovorkyňa Hlasu-SD Karolína Ducká.

Pellegrini a Korčok zabojujú o prezidentský palác v sobotnom (6. 4.) druhom kole prezidentských volieb. Voliči si vyberajú hlavu štátu na funkčné obdobie piatich rokov.

Mimovládka podáva trestné oznámenie na ministra Tomáša Tarabu!
Mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv (IĽP) podala dnes ráno na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie na ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (SNS). Ministrovi vraj ide o rozdúchavanie náboženských vášní a netolerancie.... Čítať ďalej
02 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik