Pozor na Korčoka. Zasa vyťahuje zo šatníka svoju chameleóniu kožu ako posledný tromf
02 | 04 | 2024 I Dušan Janek

6. apríl bude dňom, kedy občania rozhodnú, či im bude vládnuť Slovák alebo ten, kto sa na Slováka iba hrá. A to všetko preto, aby vystúpil na najvyšší stupienok pomyselného kariérneho rebríčka. Marián Kéry (SMER – SSD) má preto pre voličov pár slov ešte predtým než vojdú do volebných miestností a vyberú si toho, kto bude skutočne obhajovať záujmy občanov Slovenskej republiky.

„Slovenky a Slováci sa len o pár dní rozhodnú, kto bude ich prezidentom najbližších päť rokov. V sobotu 6. apríla sa ukáže, či si vyberú Ivana Korčoka, ktorý už desaťročia v politike a diplomacii vidí len a len vlastné záujmy. Jeho zvolenie by vo svojej podstate bolo pokračovaním prezidentskej cesty Andreja Kisku a Zuzany Čaputovej, to znamená, cesty aktivizmu v prospech progresívnych a liberálnych politických prúdov, cesty proti Slovensku a jeho záujmom,“ vyjadril sa Marián Kéry k potlačeniu sebaidentity politikov, ktorí mali obhajovať národnoštátne záujmy, no nestalo sa tak.

Korčok si zasa naťahuje svoju kožu chameleóna

„Prezidentskí kandidáti, ktorí sa dostali do druhého kola, nie sú si vonkoncom podobní (aj keď najmä Ivan Korčok vysiela v zúfalej snahe zvýšiť svoje šance signály, ako veľa ho s Pellegrinim spája). Už len to, že Ivan Korčok sa netají podporou pokračovania dodávok zbraní na Ukrajinu, znamená pokračovanie nezmyselnej vojny u našich východných susedov. Rovnako si vie predstaviť aj zrušenie práva veta v Európskej únii, čo považujem v oblasti zahraničnej politiky za absolútne protislovenský krok,“ tvrdí Kéry.

Pri práve veta je podľa Kéryho zaujímavé aj to, ako nadradene sa Ivan Korčok stavia nad svojich potenciálnych oponentov. Podľa Korčoka sa o zrušení práva veta vedú iba ,,krčmové reči”, nie intelektuálna a politická debata.

„Neuveriteľná bohorovnosť, z ktorej kričí, že on je ten ,,intelektuál”. A keby aj, život ho asi ešte nenaučil, že práve v tej podceňovanej ,,krčme” môže byť taký silný zdravý sedliacky rozum, ktorý ,,intelektuála” typu Ivana Korčoka schová do vrecka,“ okomentoval Kéry charakterové „kvality“ kandidáta ultraliberálov.

Pár slov venovaných aj ugebrenému otcovi vodcov progresívcov

„Martin Šimečka, otec šéfa progresívcov Michala Šimečku a známy slovenský liberálny novinár, sa vyjadril, že Ivan Korčok vraj môže zohrať kľúčovú rolu pri budovaní dôvery medzi liberálmi a konzervatívcami. V podstate len preto, lebo KDH-áci vraj boli prezieraví, nepostavili vlastného kandidáta a osvojili si Ivana Korčoka,“ opisuje Kéry oportunizmus farizejov z KDH.

„Martin Šimečka patrí k novinárom, ktorým sa musí už aj snívať o tom, ako Korčok vyhral. A tak splieta nezmysly. Skúša pritom porovnávnať Ivana Korčoka so Zuzanou Čaputovou s tým, že ona tiež išla do funkcie s najlepším úmyslom zmieriť rozhádanú spoločnosť, ale nemohlo sa jej to podariť. Ako by aj mohlo, keď ju do boja o prezidentské kreslo nevyslal nikto iný, ako materská strana Progresívne Slovensko, v mnohých veciach až radikálne liberálna?“  Pýta sa Kéry.

Podozrivá minulosť Korčoka musí ľuďom so zdravým rozumom klať oči

„Od apríla 2020 do septembra 2022 bol ministrom zahraničných vecí vo vládach Igora Matoviča a Eduarda Hegera. Boli to vlády, charakteristické najmä chaosom, bezradnosťou a amaterizmom, a aj hulvátskym správaním sa a vyjadrovaním jej členov. Spomínate si na nejakú reakciu Ivana Korčoka, z ktorej by sme videli, že mal odvahu ozvať sa a ak nie spájať, aspoň upokojovať rozdelenú spoločnosť? Nič také nebolo. Ale pri Ivanovi Korčokovi sa niet čomu čudovať. Za tridsať rokov ukázal, že bližšia je mu košeľa ako kabát, že to, čo ho vystihuje najlepšie, je správať sa lojálne k aktuálnym šéfom, respektíve k prípadným svojim spojencom,“ dodáva Kéry vo svojom statuse, čím v skutočnosti dokazuje, kto je politickou podržtaškou Slovenska.

Ivan Korčok je nielen podržtaška, ale aj drž jazyk za zubami

„Publicistka Gabriela Rothmayerová v tomto smere správne poznamenala, že aj teraz počas kampane, keď Petra Pellegriniho vulgárne verbálne napadol Igor Matovič, Ivan Korčok ani len necekol,“ konštatuje Marián Kéry. „To sa pritom pri každej príležitosti hrá na slušného. Každý občan Slovenskej republiky, ktorý zvažuje, či by v druhom kole volil Ivana Korčoka, by si mal pred rozhodnutím spomenúť na viacero jeho krokov, z ktorých každý by ho mal diskvalifikovať v boji o prezidentský palác. Ivan Korčok podporoval zaslanie obranného protivzdušného systému S-300, ako aj Migov na Ukrajinu, čím oslabil obranyschopnosť nášho štátu,“ uvádza.

Korčok obhajoval vojenské zásahy USA v Iraku a v Srbsku bez mandátu Bezpečnostnej rady OSN, čím sa postavil aj za bombardovanie ľudí slovenskej národnosti žijúcich v Srbsku. To, aký je „demokrat“, ukázal napríklad vtedy, keď poslušne prevzal stanovisko USA, že za venezuelského prezidenta nepovažujú legitímne zvoleného Madura, ale opozičného Guaidóa.

„Je stúpencom kolektívnej viny, navrhol zrušiť, a to bez rozdielu, vízový režim pre všetkých ruských občanov. Rozbíjal V4 útokmi na konzervatívne vlády, ktoré majú iný názor, ako Brusel či USA. Ako prezident by nemal žiaden problém podpísať zákon o registrovaných partnerstvách...Mám pokračovať ďalej?,“ kladie priam rečnícku otázku Kéry.

Korčok, to je chodiace amnestovanie zločinov proti Slovensku
Generál Jozef Viktorín z Republiky opäť raz "po lopate". Podľa jeho statusu na sociálnej sieti to naozaj vyzerá tak, že "médiá hlavného prúdu robia kampaň Korčokovi, ako keby si zaplatil nie reklamný priestor, ale celé redakcie aj s... Čítať ďalej
02 | 04 | 2024 | Ivan Brožík

Pred nami stojí dôležitá voľba. Kéry radí, aby sme vyberali s najväčšou opatrnosťou

„Slovensko stojí pred dôležitou voľbou, ktorá rozhodne o tom, kto bude jeho prezidentom v nesmierne ťažkých časoch, a to najmä z hľadiska medzinárodnej politiky. Nie je jedno, kto sa stane našim budúcim slovenským prezidentom. Rozhodovanie je jednoduché. Peter Pellegrini určite nie je dokonalý. Ale to nie je ani nikto z nás. Pre Slovenky a Slovákov by však mal byť jasnou voľbou. Mojou bude určite,“ vyjadril sa Kéry úplne jasne.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik