Korčok sa riadne vyfarbil - navštívil "proLGBT" farárku
02 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

"Zatiaľ, čo sa Peter Pellegrini počas najväčšieho kresťanského sviatku modlil pod krížom v Dóme sv.Martina jeho protikandidát sa stretol s (pre konzervatívcov) kontroverznou evanjelickou farárkou." Píše na sociálnej sieti Samuel Migaľ. Čo znamená jej "kontroverznosť"?

"Každý prejavuje svoju vieru spôsobom akým chce a vie a je to jeho osobné rozhodnutie. V každom takomto rozhodnutí sa však skrýva osobný postoj. A hlavne o postojoch a nastaveniach budú najbližšie (prezidentské) voľby." Pripomína Samuel Migaľ. 

Lenže...

"Víťaz volieb si tie svoje postoje prinesie so sebou do prezidentského paláca." pripomína tiež autor citovaného statusu.
Ako politik HLASu dodáva, že "tie naše postoje su jednoznačné. Ako k vojne, tak aj k postoju k cirkvi. Na rozdiel od KDH (adopcie detí homopármi, odluka cirkvi od štátu atď…),  na rozdiel od kandidáta Korčoka."

"To jsou ale paradoxy" (hláška z diela Václava Havla Audience)

"Jeho (Korčokov - pozn. red. HD) postoj v tejto otázke je prinajmenšom paradoxný, až priam nepochopiteľný. Veľmi dobre to zhrnul aj web Standard", pokračuje Samuel Migaľ. 

No toto

Svojho času uverejnil web startitup.sk výroky farárky Polckovej a medzi nimi aj toto jej konštatovanie: "Nie všetko v Biblii je Božie slovo."

Účastníčka Prideov

Ďalší mainstreamový web, tentoraz aktuality.sk v jednom rozhovore s farárkou Polckovou napísal, že "patrí k ojedinelým hlasom v slovenských cirkvách, ktoré sa otvorene zastávajú queer ľudí... Vývoj v zahraničí totiž ukazuje, že skôr či neskôr prijmú LGBTI+ ľudí aj slovenské cirkvi."

Čo na to KDH?

KDH v prezidentských voľbách podporuje Ivana Korčoka. Stratilo jeho podporou vlastnú tvár, alebo ich má až dve?

Zdroj: FB

Hovorí o tom aj Gyimesi

"Kedysi kresťanské, dnes už len demokratické hnutie pripomína rohožku. Nedávno sme mali možnosť sledovať ako poslanci hnutia s rozžiarenými očami doslova spievali chválospevy na svojho kandidáta Korčoka a vôbec si nevšimli, že pritom vlastne tancujú tak, ako píska progresívna píšťalka. Samozrejme je na orgánoch strany koho podporia, ale to slovo “kresťansko” v názve mätie. Je zábavné sledovať takého Škripeka, ktorý ešte nedávno chcel zákonom zakazovať nahotinky v časopisoch ako vehemetne podporuje progresívca Korčoka, či veľkého bojovníka za život Čaučíka ako si podáva ruku s tými, ktorí potrat považujú za základné ľudské právo a chcú ho dostať do Ústavy SR.

Vieme, že Korčok už KDH presvedčil, že registrované partnerstvá sú fajn. Vieme aj to, že KDH nevadí zarečniť si pred dúhovými vlajkami na LGBTI protestoch, ale som zvedavý ako rozchodia facku, ktorú od Korčoka dostali počas Veľkonočnej nedele, najväčšieho cirkevného sviatku.

Korčok sa totižto stretol a zverejnil fotku s farárkou Polckovou. Len na pripomenutie, Polcková je pravidelná účastníčka na Pride, kde aj vystúpila a povedala, že “Ježiš by dnes mohol prísť ako gay”. Jej postoj k potratom je tiež zaujímavý, tvrdí, že sprísňovanie potratov “vníma ako popretie práva ženy a jej slobody rozhodovať sa”. Asi už nikoho neprekvapí, že farárka Polcková organizovala priamo v kostole LGBTI konferenciu.

KDH podporu Korčokovi odôvodňovalo aj tým, že “JE GARANTOM A ZÁRUKOU HODNÔT, KTORÉ HNUTIE REPREZENTUJE”. Ktoré sú to hodnoty si môžete pozrieť na priložených fotografiách."

KORČOK BIJE NA POPLACH! A Mladí proti fašizmu mu musia zháňať SENIOROV (VIDEO)
Mladí proti fašizmu zrazu potrebujú starých ľudí . A to ich chceli dať ešte pred pár mesiacmi utratiť! Mladí proti fašizmu, prokorčovsky a liberalisticky našponovaná organizácia zrazu hľadá seniorov, ktorých by ešte prednedávnom odstavila od... Čítať ďalej
01 | 04 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj finančne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik