UŽ SA TO ZAČALO! USA odhalili, že Rusko spustilo ofenzívu
01 | 04 | 2024 I Diana Zaťková
Ruské jednotky postupujú vpred aj napriek zablateným cestám! Ofenzíva už začala. Skonštatoval to bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovore pre Youtube kanál Dialogue Works.
Rusi postupujú
Ruské jednotky pokračujú v postupe na ukrajinskom operačnom poli, napriek blatistým cestám, uviedol Larry Johnson. "Keď sa pozriete na to, čo sa teraz deje, myslím si, že ofenzíva už začala. Idú dopredu," povedal.
 
Ruské jednotky podľa experta pokračujú v útočných operáciách aj napriek zablateným cestám v čase, keď západné tanky na Ukrajine uviazli v bahne. "Ukrajinské jednotky neustále ustupujú," uzavrel.
 
Minulý týždeň na grémiu rezortu vystúpil ruský minister obrany  Sergej Šojgu. Ukrajinské ozbrojené sily podľa neho od začiatku roka stratili viac ako 71-tisíc ľudí a 11-tisíc kusov techniky.
 
Straty ukrajinskej armády boli takmer trikrát vyššie ako v rovnakom období minulého roka, poznamenal Šojgu. Minister dodal, že ruská armáda naďalej vytláča Ukrajincov z pozícií a nedovoľuje im uchytiť sa na nových pozíciách.
ZAČAL skupinový ÚTOK Ruska na energetickú infraštruktúru Ukrajiny
Vzdušné a kozmické sily začali skupinový útok na ukrajinské zariadenia energetickej infraštruktúry, informuje agentúra Ria Novosti. Zatiaľ Ukrajina odpálila desať rakiet Vampire českej výroby na ruskú pohraničnú oblasť Belgorod. Jedna žena bola... Čítať ďalej
31 | 03 | 2024 | Diana Zaťková
Ukrajinci ustupujú

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj otvorene priznal, že Ukrajinci sa snažia nájsť spôsob, ako už neustupovať. Poslal jasný odkaz vláde vo Washingtone. V rozhovore pre Washington Post varoval, že keď budú Američania otáľať s pomocou Ukrajine, Rusi vo svojich vojnových akciách určite otáľať nebudú.

„Ak nepodniknete kroky na prípravu ďalšej protiofenzívy, Rusko ju podnikne. To sme sa v tejto vojne naučili. Ak to neurobíte vy, urobí to Rusko,“ povedal Zelenskyj s tým, že Ukrajinci sa snažia nájsť spôsob, ako už neustupovať. Lenže bez americkej pomoci, bez zbraní, bez 155 mm granátov do diel a bez rakiet do systému Patriot pre protivzdušnú obranu budú Ukrajinci nútení sa aj ďalej sťahovať.

Rusi útočia na ukrajinské energetické body a Ukrajinci v tomto boji prehrávajú.

Putin podpisuje dekrét o jarnom odvode: ČERSTVÝCH 150 TISÍC SÍL NA FRONT!
Putin podpisuje dekrét o jarnom odvode do ozbrojených síl. Dokument tiež prepúšťa vojakov, námorníkov, seržantov a poddôstojníkov, ktorým vypršala doba odvodu, informuje TASS. Ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét o jarnom odvode do... Čítať ďalej
31 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik