Keď si svet pripomína Veľkú noc, ISIS vyzýva na globálne útoky na kresťanov a Židov
01 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Keď kresťanský svet oslavuje Veľkú noc, Islamský štát (ISIS) vyzýva moslimov, aby počas posledných týždňov ramadánu celosvetovo útočili na kresťanov a Židov, konkrétne na západné a demokratické štáty vrátane Ameriky, Izraela a európskych štátov, informuje americký portál Breitbart.

Teroristická skupina ISIS vyzýva moslimov na celom svete, aby si pripomenuli „svätý mesiac ramadán“ tým, že sa „zamerajú na kresťanov a Židov, najmä v USA, Európe a Izraeli“.

Smernicu vydal prostredníctvom telegramu hovorca Islamského štátu Abu Hudhayfah al-Ansari, ktorý tiež ocenil nedávny smrteľný útok na moskovskú koncertnú sálu Crocus City Hall, pri ktorom bolo najmenej 144 ľudí zabitých a 551 zranených.

Po útoku dala frakcia Islamského štátu do obehu selfie, ktorú urobili ozbrojenci, a chválila „krvavý útok“ proti „veľkému davu kresťanov“.
Útočte na križiakov!
Hovorca teroristickej skupiny vyzval prívržencov skupiny, aby všade útočili na „križiakov“, povedal im: „Prosíme Boha, aby ste sa dostali do Palestíny, aby ste mohli bojovať proti Židom tvárou v tvár v nekonečnej náboženskej vojne.“
TOTO BY STE NEČAKALI! Ospravedlní sa Šimečka, Naď či Gröhling Šutajovi Eštokovi?
Ukázalo sa, že minister vnútra mal pravdu a nebolo to iba strašenie Slovákov! Kým slovenská opozícia na čele s Michalom Šimečkom a Jarom Naďom útočila na ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD), že Bezpečnostnú radu štátu zvolal s úmyslom... Čítať ďalej
29 | 03 | 2024 | Eka Balaskova
 

Štvrtkový prejav Al-Ansariho pripomenul desiate výročie vyhlásenia kalifátu ISIS, kritizoval islamskú teroristickú skupinu al-Káida za odklon od svojej pôvodnej cesty, ocenil celosvetové šírenie Islamského štátu a varoval, že americké jednotky umiestnené v Iraku „povedú k ďalším útokov“ zo strany teroristickej organizácie.

Okrem toho vyzval na zvýšenie počtu útokov členov ISIS v Mozambiku a na Filipínach. Al-Ansari zdôraznil monoteizmus aj džihád ako kľúčové ciele a trval na tom, že konflikt skupiny so Židmi je nekonečný, pričom ho opísal ako nepretržitú „náboženskú, ideologickú vojnu“.
Francúzi to berú vážne

Začiatkom tohto mesiaca francúzski dôstojníci Generálneho riaditeľstva vnútornej bezpečnosti (DGSI) vo Francúzsku zatkli Egypťana údajne napojeného na ISIS v súvislosti s podozrením z teroristického sprisahania proti katedrále Notre Dame v Paríži. 

Zverejnenie prichádza v čase, keď francúzsky premiér Gabriel Attal minulý týždeň oznámil, že systém teroristických hrozieb bol zvýšený na najvyššiu úroveň. Predtým bola zvýšená na najvyššiu úroveň v októbri po tom, čo čečenský migrant dobodal učiteľa na smrť počas výziev palestínskej teroristickej skupiny Hamas na celosvetový „deň džihádu“ po teroristických útokoch na Izrael zo 7. októbra.

V piatok francúzska televízia BFMTV informovala , že minister vnútra Gérald Darmanin nariadil miestnym predstaviteľom, aby nasadili policajtov na ochranu katolíckych a protestantských kostolov počas Veľkonočného víkendu, keďže kresťanské bohoslužby slúžia ako pravdepodobný cieľ moslimských teroristov.

Minulý týždeň senátor Marco Rubio (R-FL) varoval , že ISIS-K by rád spáchal teroristický útok, ako bol ten v Moskve, aj v Spojených štátoch. Minulý mesiac bol podľa nedávno nezapečatených súdnych dokumentov obvinený muž z Minnesoty z napomáhania ISIS, vrátane absolvovania výcviku a nabádania k útokom proti Spojeným štátom.
Moskva OFICIÁLNE OBVINILA Ukrajinu z terorizmu! Žiada od Kyjeva ZATÝKANIE, vrátane šéfa SBU
Ruská federácia požaduje, aby Ukrajina zatkla osoby zapojené do teroristických útokov v Rusku. Vyšetrovatelia našli dôkazy o ukrajinskej stope pri nedávnych teroristických útokoch, informuje ruské ministerstvo zahraničia. Moskva žiadala, aby... Čítať ďalej
31 | 03 | 2024 | Diana Zaťková
Nebolo by to prvýkrát

V roku 2017 sa ISIS prihlásil k zodpovednosti za bombové útoky v koptských kostoloch v Egypte počas Kvetnej nedele, pri ktorých zahynuli desiatky ľudí a viac ako 100 bolo zranených. K útoku došlo len štyri mesiace po teroristickom útoku ISIS na kostol svätého Petra a Pavla v Káhire, ktorý si vyžiadal 29 mŕtvych.

Srí Lanka si medzitým pripomína piatu Veľkú noc od trýznivých samovražedných bombových útokov džihádistov v roku 2019, ktoré sa zamerali na preplnené kostoly a obľúbené miesta na neskoré raňajky v hoteloch, pričom zabili 275 ľudí a zranili desiatky ďalších. 

Vedúci predstavitelia krajiny stále riešia traumu, ktorú zanechal útok Islamského štátu na veľkú kresťanskú komunitu na Srí Lanke, pričom tento týždeň sľubujú zvýšenú bezpečnosť vrátane telesných kontrol účastníkov niektorých z najväčších veľkonočných nedeľných omší v krajine.
 

International Christian Concern (ICC) vo svojej správe „Prenasledovatelia sveta“ z roku 2023 uviedla Nigériu ako najnebezpečnejšie miesto na svete pre kresťanstvo, pričom poznamenala, že nigérijskí kresťania čelia násilnému prenasledovaniu zo strany moslimských Fulani v Strednom páse a zo strany ISIS. 

Pápež v Urbi et Orbi: MIER SA NIKDY NEBUDUJE ZBRAŇAMI!
Moje myšlienky smerujú najmä k obetiam toľkých konfliktov, ktoré prebiehajú vo svete, počnúc tými v Izraeli a Palestíne, a na Ukrajine. Nech vzkriesený Kristus otvorí cestu pokoja trýzneným národom týchto oblastí. Zatiaľ čo pozývam k dodržiavaniu... Čítať ďalej
31 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik