Joe Biden čelí kritike za podporu transrodových ľudí na Veľkonočnú nedeľu
01 | 04 | 2024 I Ivan Mihale

Trumpov volebný tím požaduje od prezidenta Joe Bidena ospravedlnenie za to, že označil 31. marec za „Deň transrodového zviditeľnenia“. Deň sa zhoduje s Veľkonočnou nedeľou, jedným z najvýznamnejších kresťanských sviatkov.

Prezident Biden vo svojom piatkovom vyhlásení povedal: „V deň transrodového zviditeľnenia si ctíme mimoriadnu odvahu a príspevky transrodových Američanov a opätovne potvrdzujeme záväzok nášho národa vytvoriť dokonalejšiu Úniu – kde sú všetci ľudia stvorení ako rovní a po celý život sa s nimi zaobchádza rovnako.“

Trumpov volebný tím prostredníctvom hovorkyne Karoline Leavittovej odsúdil Bidena za „otrasné a urážlivé“ rozhodnutie, ako uviedla agentúra Associated Press.

Vyzývame neúspešnú kampaň Joe Bidena a Biely dom, aby sa ospravedlnili miliónom katolíkov a kresťanov v celej Amerike, ktorí veria, že zajtrajšok (nedeľa, pozn. red.) je len na jednu oslavu - zmŕtvychvstanie Ježiša Krista," povedala Leavittová.

Leavittová tiež odsúdila Bidenovu administratívu za to, že zakázala deťom predkladať návrhy s náboženskou tematikou na veľkonočné umelecké podujatie v Bielom dome. "Bohužiaľ, toto sú len dva ďalšie príklady dlhoročného útoku Bidenovej administratívy na kresťanskú vieru."

Predseda Snemovne reprezentantov Mike Johnson pre X uviedol, že Bidenov Biely dom „zradil“ ústrednú zásadu Veľkej noci – vzkriesenie Ježiša Krista – zákazom náboženských symbolov v umeleckej súťaži a vyhlásením „Dňa transgenderov“ na Veľkonočnú nedeľu.

Donald Trump Jr., Trumpov najstarší syn, na sieti X uviedol: „Toto je nové náboženstvo ľavice. Chcú, aby ľudia uctievali trans vlajku namiesto Boha. Treba ich zastaviť."

Bývalý prezidentský kandidát Vivek Ramaswamy spochybnil výber dátumu na oslavu transgender na X a považuje to za priamy útok na kresťanstvo. "Zaujímalo by ma, ako prišiel na ten dátum," napísal.

Administratívu kritizoval aj poslanec Alex Mooney. „Toto je priamy útok na kresťanstvo. Ďalší útok tejto administratívy na náboženstvo a tradície,“ napísal.

Cvičenie čínskeho námorníctva s ostrou paľbou je "včasnou a silnou reakciou" na príklon Filipín k USA
Nedávne cvičenia čínskeho námorníctva s ostrou paľbou v Juhočínskom mori zamerané na "ozbrojené nepriateľské rybárske lode" boli varovným výstrelom pre Filipíny, keďže napätie medzi oboma krajinami eskaluje kvôli námorným sporom, uviedli... Čítať ďalej
01 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik