Aj Braňo Ondruš vie, prečo bude voliť "Pelleho" (VIDEO)
02 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Štátny tajomník ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Braňo Ondruš (Hlas-SD) sa v politike pohybuje už dlhé roky. Rovnako, ako obaja prezidentskí kandidáti. S Petrom Pellegrinim navyše začínali v Smere a spoluzakladali Hlas, takže toho spoločného majú množstvo. Ondruš sa preto svojim voličom prihovoril, aby im vysvetlil dôvody, prečo bude voliť Petra Pellegriniho.

Ondruš na vlastných spomienkach, ktoré s Petrom Pellegrinim v rámci pracovného a straníckeho života absolvoval hovorí o neférovosti pomenovania „podržtaška“, o Pellegriniho vlastenectve, ale aj o diplomatickom prístupe, ktorým dokáže riešiť aj veľmi náročné situácie.

O podržtaškách

Ondruš oboch politikov neporovnáva na základe ich vypracovaného marketingu, ale na základe vlastnej osobnej skúsenosti.

„Za najnespravodlivejšiu nálepku tohto prezidentského súboja považujem označenie Petra Pellegriniho za Ficovu podržtašku. Už len fakt, že Michal Šimečka so zákernou radosťou používa autorský výmysel Igora Matoviča, ktorý na ňom postavil kampaň, je dôkazom úbohosti šéfa PS,“hovorí Ondruš, no ak chce porovnať oboch kandidátov, tak Ficovou podržtaškou bol jednoznačne Korčok. Môžeme to považovať za diplomatickú službu, no Ondruš poznamenáva, že u Pellegriniho takú servilitu nikdy nezažil, ako u Korčoka.

KORČOK SA ZAČAL OHÁŇAŤ SLOVENSKOU VLAKOU! Gyimesi i Greksa ho zotreli, ako upratovačka podlahu (VIDEO)
Že by to Ivan Korčok s tým svojim vlastenectvom myslel vážne? Len nedávno v sebe objavil „vlastenca nového typu“ a Bielu sobotu aj so svojimi priaznivcami strávil výstupom k Štefánikovej mohyle na Bradlo, kde si niesol aj Slovenskú vlajku. Lenže... Čítať ďalej
01 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Fico stvoril Pellegriniho

Ondruš však súhlasí, že Fico je Pellegriniho „stvoriteľom“, no v inom zmysle. Dával mu príležitosti, no presadzoval sa sám, aj keď cez občasné konflikty so straníckym šéfom. Štátny tajomník pripomína jedno stretnutie, kedy Pellegrini nastupujúcej ministerke školstva Lubyovej poradil, že hoci sa jej do priazne bude tlačiť množstvo akože sponzorov a akože poradcov, nakoniec sa má rozhodovať podľa vlastného úsudku, pretože zodpovedná stále ostáva ona. A to je podľa Ondruša jeden z mnohých príkladov, ako Pellegrini nebol servílny voči Ficovi, ako predsedovi vlády.

YouTube / Braňo Ondruš | Tandem Ondruš a Pellegrini spolu pôsobili už aj v Smere

Vlastenec

„Okrem nezávislosti a zodpovednosti oceňujem na Petrovi Pellegrinim úprimné slovenské vlastenectvo. Nie nacionalizmus, ale hrdosť na Slovensko a naše národné tradície a hodnoty,“ konštatuje ďalej Ondruš a aj tu si zaspomínal, ako Pellegrinimu v r. 2019 navrhol účasť na slávnostiach zahraničných Slovákov v Báčskom Petrovci, ktoré sa konali po stý krát. Hoci bol víkend, Pellegrini doslova na otočku na tieto slávnosti, ako jediný slovenský premiér, prišiel.

Pellegrini ako tmel vlády

Lykožrút bol problémom už v časoch, keď bol predsedom vlády Peter Pellegrini. Ondruš spomína, ako si zavolal vtedajšiu ministerku pôdohospodárstva Matečnú (SNS) a ministra životného prostredia Solymosa (Most-Híd) a s oboma hľadal kompromis, ako situáciu s lykožrútom riešiť k spokojnosti aj lesníkov, aj ochranárov.

Výjazdové rokovania vlády, ale aj obhajoba práv pracujúcich, aj to sú podľa Braňa Ondruša bonusy prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho.

„Žiadne silové riešenia, ale konsenzus a kompromis. To je silná devíza prezidenta,“uzatvára Ondruš. Ten aj nás všetkých nabáda – poďme voliť, odovzdať hlas Petrovi Pellegrinimu, každý hlas rozhodne.

Hlas ľudu: Smer podporuje Pellegriniho – lenže SLABO
Že ho Smer bude podporovať, vedeli sme od začiatku. Hovoril to Fico, teraz to prízvukuje Blaha. Ako laik však musím povedať, a myslím, že nielen za seba, že tú podporu akosi nevidíme. Nestačí iba hovoriť, treba konať. Obzvlášť teraz, keď času je... Čítať ďalej
31 | 03 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik