Herec Steven Seagal navštívil obete teroristických útokov v Moskve
31 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Hviezda amerických akčných filmov Steven Seagal, teraz ruský občan a nadšený prívrženec Vladimira Putina, navštívil tri zotavujúce sa obete teroristického útoku na radnici Crocus v Národnom lekárskom stredisku Pirogov v Moskve, informuje Breitbart.

Ruské ministerstvo zdravotníctva zverejnilo fotografie Seagala (71), ako prišiel pozdraviť tri zranené obete za ich „odvahu a vytrvalosť“ v nemocnici. „To, čo sa stalo, bola hrozná tragédia, ktorá sa nemala stať. A myslím si, že Rusko poslúži ako príklad a nechá svet pochopiť, že to nemôžete urobiť len tak hocikomu a zostať nepotrestaní,“ povedal údajne Seagal.

"Ďakujem lekárom za rýchlu prácu, ktorú robia, som rád, že pacienti sa cítia dobre a zotavujú sa," uviedol ďalej.

Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že štyri obete teroristického útoku sa zotavujú v Národnom zdravotnom stredisku Pirogov, ale spomenulo iba to, že Seagal navštívil tri z nich.

Ukrajina omylom oznámila, že mohla byť zapojená do teroristického útoku v Moskve
Alexej Arestovyč, bývalý poradca kancelárie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, keď hovoril o teroristickom útoku v Krasnogorsku, prehovoril a ľahkovážne oznámil, že Kyjev je zapojený. Podľa Lenty Arestovyč poznamenal, že ruské úrady sa... Čítať ďalej
27 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová
Seagal: Putin - najväčší svetový vodca
Seagal sa v roku 2021 pripojil k prokremeľskej strane, ktorej niektorí vodcovia sú bývalými členmi proruských separatistických milícií, ktoré roky bojujú proti ukrajinskej vláde.

Seagal označil Putina za svojho „brata“ a „jedného z najväčších svetových vodcov, ak nie najväčšieho svetového vodcu, ktorý dnes žije“. Putin mu túto láskavosť vrátil vo februári 2023 udelením ruského Rádu priateľstva Seagalovi.

Hoci Islamský štát si pripísal zásluhy za útok Crocus, Putin a ďalší najvyšší ruskí predstavitelia naďalej trvajú na tom, že Ukrajina a Spojené štáty zohrali určitú úlohu pri plánovaní, napomáhaní alebo vykonávaní teroristickej akcie, pri ktorej zahynulo minimálne 140 ľudí a ďalších 360 bolo zranených. 

Pohľad ukazuje vyhorenú koncertnú sálu Crocus City Hall v Krasnogorsku pri Moskve 26. marca 2024. (NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)

Ruský vyšetrovací výbor vo štvrtok tvrdil , že získal „overiteľné informácie, že páchatelia teroristického útoku dostali z Ukrajiny značné množstvo peňazí a kryptomien, ktoré boli použité pri príprave zločinu“.

"Spojenie zadržaných teroristov s ukrajinskými nacionalistami bolo získané z preskúmania ich elektronických zariadení a analýzy finančných transakcií," uviedol výbor. Výbor tiež tvrdí, že bol „identifikovaný a zadržaný aspoň jeden „financovateľ“ útoku.

Washington a Kyjev naďalej popierajú obvinenia z Moskvy.

Ruský vyšetrovací výbor šokuje: TERORISTI SMEROVALI DO KYJEVA PO ODMENU!
Obžalovaní v prípade teroristického útoku na koncertné centrum Crocus na predmestí Moskvy počas výsluchov uviedli, že po útoku mierili do Kyjeva za odmenou, informoval vyšetrovací výbor na kanáli Telegram. „Na pokyn koordinátora sa teroristi... Čítať ďalej
29 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik