AKTUÁLNE Viaceré banky aj operátor opäť ZVYŠUJÚ ceny a zavádzajú NOVÉ poplatky!
31 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Priplatíte si aj za základné služby! Neustále zvyšovanie cien neobišlo ani banky či operátorov. Pripravte sa, že už čoskoro zaplatíte viac aj za základné služby, ktoré pravidelne využívate. Portál regiony.zoznam.sk pripravil praktický prehľad.

K zvyšovaniu poplatkov ako prvý pristúpi operátor DIGI Slovakia. K zmenám dôjde už 1. apríla 2024, pričom o všetkom informuje aj na svojom webe

„Vážení DIGI zákazníci, od 1. apríla 2024 pristupujeme k zmene ceny základných balíkov, aby sme aj napriek inflácii mohli udržať vysokú kvalitu našich služieb. Vo faktúre za mesiac apríl, ktorú zákazníkom doručíme koncom marca, bude účtovaná nová cena základného balíka. Ak máte nastavený trvalý príkaz na úhradu, prosím, nezabudnite ho v pravý čas zvýšiť na aktuálnu cenu vášho základného balíka,“ informuje operátor.

Základné balíky SATELIT Štandard, Premium a Platinum zdražejú o 30 centov. Cena za balík KÁBLOVKA Štandard sa zvýši o 1,30 € až 1,40 € v závislosti od konkrétneho mesta.

digi cennik

O jedno euro zdražie aj internetový balík Internet S a 2 € mesačne si priplatíte aj za balík Internet M. V prípade kombinovaných balíkov 2PLAY pôjde o navyšovanie cien od 30 centov do jedného eura.

„Výpočet nezahŕňa prenájom zariadení, ako Set-top Box, Wifi-router alebo CA modul. V prípade, že využívate niektorú z našich doplnkových služieb alebo extra balíkov (napr. TV archív, HBO, maďarský balík HU+, Voyo…), ich cenu treba taktiež pripočítať k výslednej sume,“ upozorňuje DIGI Slovakia.

Ceny zvyšuje aj Tatra banka s Raiffeisen bankou

Keďže Raiffeisen a Tatra banku patria pod jednu strechu, v obidvoch bankách dôjde k zmenám v rovnaký čas, konkrétne od 31. mája 2024. Informujú o tom na svojich weboch, no rovnako posielajú detaily svojim klientom do ich schránok.

Začnime Raiffeisen bankou, ktorá toho zdražuje menej. Ide len o jeden poplatok, ktorý sa ale bude týkať mnohých Slovákov. Z 2,50 € na 4 € zvyšuje každú platbu kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry. 

„Tento poplatok sa bude vzťahovať na každú platbu kartou cez internet alebo priamo v prevádzkach stávkových spoločností. Ostatné platby kartou doma a v zahraničí ostávajú bez zmeny a budú naďalej zahrnuté v cene účtov,“ uvádza Raiffeisen banka vo svojom oznámení, ktoré nájdete po prihlásení sa do Internet bankingu.

HROMADNÉ PREPÚŠŤANIE! Známa fabrika s IKONICKÝMI značkami na Slovensku končí
Ďalší podnik na Slovensku padol na kolená. Čadčianska textilka, ktorá vyrába pančuchový tovar pre známe európske značky, ohlásila koniec výroby a hromadné prepúšťanie. Zatvorenie závodu v Čadci znamená definitívny koniec textilnej výroby na... Čítať ďalej
30 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

K 31. 5. 2024 dochádza aj k zmene obchodných podmienok. Banka informuje predovšetkým o týchto činnostiach:

  • navýšenie limitu pre jednorazový výber z automatického trezoru zo 4 000 € na 10 000 €;
  • doplnenie možnosti autentifikácie na Infolinke prostredníctvom hlasovej biometrie a Čítačky;
  • rozšírenie možnosti nahlásiť výber hotovosti nad 8 000 € aj cez Infolinku;
  • ukončenie možnosti zadávania hromadných platobných príkazov prostredníctvom Internet bankingu a možnosti výmazania telefónneho čísla prostredníctvom Infolinky;
  • zavedenie možnosti vykonania hotovostného vkladu a výberu prostredníctvom bankomatov Tatra banky a Raiffeisen banky, pokiaľ sa v priestoroch pobočky našej banky nebude nachádzať automatický trezor.
Tatra banka zvyšuje viac poplatkov

V prípade Tatra banky sa poplatky zvyšujú taktiež od 31. mája 2024, avšak ide o oveľa viac prípadov, kedy si klienti priplatia. Poplatok za bežný účet sa zvýši z 5 € na 7 € a o jedno euro bude drahší aj výpis z účtu. Zavádza sa nový poplatok vklad hotovosti na účet, ktorý bude stáť 6 €.

Poplatky sa zvyšujú aj za činnosti, ktoré vykonáte v pobočke namiesto toho, aby ste ich vykonali v internet bankingu. Ide napríklad o spracovanie platobného príkazu formou písomného príkazu na úhradu alebo zadanie trvalého platobného príkazu v pobočke. Doteraz bol tento poplatok 6 €, od mája sa zvýši na 10 eur. Rovnaký poplatok je aj v prípade zmien a rušení príkazov v pobočkách.

tatra banka

Ilustračné foto. ZDROJ: Facebook/Tatra banka

Aj v Tatra banke si priplatíte za spracovanie platieb kartou za stávkovanie. Z piatich eur stúpne poplatok na 7 €. Dávajte si pozor aj v prípade, ak vyberáte peniaze z iného bankomatu ako Tatra banka. Poplatok za zvýši z 3 € na 5 € za jeden výber z bankomatu iných bánk v SR a v zahraničí. Ak sa rozhodnete vyberať peniaze z kreditnej karty, zaplatíte 10 € namiesto súčasných 5 € (aj z bankomatu Tatra banky v SR). Kompletný prehľad zvyšovaných poplatkov nájdete na tomto odkaze.

SMUTNÁ SPRÁVA Príliš mladý zomrel SPEVÁK a gitarista obľúbenej slovenskej KAPELY
Veľmi smutná správa zasiahla milovníkov kapely Druhá edícia. Na svoj posledný odpočinok odišiel navždy jej líder – Aleš Švec. Svojím odchodom zarmútil blízkych aj fanúšikov, informuje portál regiony.sk. Na svoju poslednú púť navždy odišiel v... Čítať ďalej
31 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik