Lavrov o tom, ako sa pre USA a Európu stal Zelenskyj nadbytočný
31 | 03 | 2024 I Ivan Brožík

Ešte pár týždňov a čo potom? Zelenského nemusí už nikto prizvať k žiadnym rokovaniam. Ani k tým najdôležitejším o ukončení či aspoň zmrazení konfliktu na Ukrajine. 21. mája sa totiž z prezidenta Zelenského tak či onak stane oficiálne samozvaný uzurpátor.

Minister zahraničných vecí Ruskej federácie  Sergej Lavrov to dobre vie a podľa neho to vedia aj v USA aj v Európe. Konštatuje to web eadaily.com.

Dňa 21. mája skončí Zelenskyj ako legitímny prezident

Občan Zelenský už nebude mať žiaden legitímny mandát z volieb na to, aby vykonával fuknciu hlavy štátu Ukrajina a jej vrchného armádneho veliteľa. Na Ukrajine sa totiž žiadne prezidentské voľby nepripravujú a mandát z tých posledných, legitímnych, sa skončí 21. mája.

Logika práva nepustí, ani toho medzinárodného

Spojené štáty a EÚ chcú nahradiť Vladimíra Zelenského, za ktorého vlády sa to na fronte aj v krajine iba zhoršuje. V tomto ohľade má ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov úplnú pravdu, keď hovorí, že Zelenského legitimita sa po 21. máji 2024 už nebude uznávať. Pre Pravda.Ru to uviedol politológ Dmitrij Fetisov, pripomína citovaný web.

Otázky, ktoré Zelenskyj nateraz ignoruje

Ide o to, že Zelenskyj má veľa otázok od svojich sponzorov – Spojených štátov a Európskej únie. Daňoví poplatníci sponzorov sa ich pýtajú aj na to, kam idú peniaze, napriek tomu, že Ukrajina pod Zelenským sa nemôže pochváliť žiadnymi úspechmi na frontoch. A teraz, keď sa Zelenského funkčné obdobie končí, je jasné, že otázka volieb je stále otvorená.

Na druhej strane - vôbec nie je jasné, ako a či napokon bude Kyjev viesť prezidentské voľby, koho bude po nich, prípadne po zániku Zelenského mandátu prezentovať ako legitímnu osobu, povolanú rokovať. A to o čomkoľvek a kdekoľvek s kýmkoľvek.

Západ vymýšľa plán F

Keďže mnohé plány USA a Bruselu už pred ním zlyhali, je tu plán, ako by bolo možné Zelenského nahradiť iným politikom, aby neskôr vysvetlil, prečo a v čom jeho predchodca zlyhal.Musí prísť teda akýsi "naprávateľ" Zelenského zlyhaní.

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v komentári k vypršaniu právomocí Vladimíra Zelenského 21. mája povedal, že sa môže stať, že uznať prezidenta Ukrajiny už nebude potrebné. Ale nielen to, zjavne ani právne možné. Ukrajinské prezidentské voľby, ktoré Zelensky naplánoval na 31. marca, boli totiž svojho času zrušené.

Zelenskyj tlačí na ďalšiu pomoc Západu. Očakáva novú ruskú ofenzívu
Potrebujeme pomoc hneď teraz! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovore pre americkú televíznu stanicu CBS uviedol, že jeho krajina čaká v nasledujúcich mesiacoch novú ruskú ofenzívu. Len pomoc Západu akosi neprichádza! Podľa... Čítať ďalej
30 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik