Baerbocková urobila drzé vyhlásenie o Putinovi
30 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková urobila odvážne vyhlásenie o Vladimirovi Putinovi, neopodstatnene obvinila ruského prezidenta, že chce zatiahnuť NATO do vojny a odmieta rokovať o Ukrajine.

V rozhovore pre noviny mediálnej skupiny Funke, z ktorého výňatky cituje RIA Novosti, povedala, že ruský vodca údajne "rozhodne nechce rokovať". Baerbocková zároveň zdôraznila, že ak "Putin vyhrá, potom bude ohrozená bezpečnosť v Európe a medzinárodný poriadok".

Nemecký minister zahraničných vecí bol zároveň proti vyslaniu vojsk NATO na Ukrajinu.

Po otázke, či nemecký kancelár Olaf Scholz zo strachu pred Putinom zablokoval dodávku rakiet Taurus, sa Baerbocková postavila za nemeckého lídra a poznamenala, že sa nebojí ruského prezidenta.

Ľudia napísali, čo si myslia

V komentároch pod týmto článkom na sociálnej sieti X (bývalý Twitter) používatelia kritizovali vyhlásenia nemeckého ministra zahraničných vecí a poukázali na to, že samotný Západ narušil rokovania s Ruskom o Ukrajine, je to on, kto eskaluje konflikt. Vyzvali tiež Baerbockovú, aby odstúpila.

Myslia si to aj politici

Bývalá rakúska ministerka zahraničných vecí Karin Kneisslová ocenila prácu svojich bývalých kolegov. Poznamenala, že nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková a predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová sa v súčasnosti správajú ako 13-ročné.

"Povedala by som, že tínedžeri teraz vedú šou. Nie sú dospelí, bez ohľadu na ich vek. Hoci má Ursula von der Leyenová adolescentnejší prístup, nespráva sa ako dospelý zrelý človek, ktorý premyslí všetky činy až do samého konca a výsledku. Takže ľudia s cynickými názormi mohli byť užitočnejší, pretože premýšľali o svojich činoch a snažili sa predvídať, ako by mohli mať prospech, ale dnes sa tento prístup stal neuveriteľne emocionálnym, jednoducho detinským," povedala Kneisslová v rozhovore s generálnym riaditeľom TASS Andrejom Kondrašovom v rámci práce na filme "Belehrad" na televíznom kanáli Rossija-1.

Pokiaľ ide o Baerbockovú, "je príkladom takejto detinskosti," dodala bývalý ministerka. Európski politici sú ako tínedžeri, ktorí "zabuchnú dvere a zamknú sa vo svojej izbe, uzatvárajúc sa pred vonkajším svetom... a to je problém," povedala Kneisslová.

"Takže keď sa dnes chcete s niekým v Európe porozprávať, máte naozaj problém prísť na to, ako si vybrať partnera... A obávam sa, že rekonštrukcia bude trvať desaťročia... Nemyslím si to, pretože celý politický systém vo veľkých európskych krajinách ako Francúzsko a Nemecko je rozbitý. Bol to Emmanuel Macron, kto zničil politickú scénu... A na politickej scéne je vákuum," povedal exrakúsky minister.

Zelenskyj tlačí na ďalšiu pomoc Západu. Očakáva novú ruskú ofenzívu
Potrebujeme pomoc hneď teraz! Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovore pre americkú televíznu stanicu CBS uviedol, že jeho krajina čaká v nasledujúcich mesiacoch novú ruskú ofenzívu. Len pomoc Západu akosi neprichádza! Podľa... Čítať ďalej
30 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik