UKRAJINA - BEZODNÁ DIERA! Biely dom odhalil náklady na pomoc Ukrajine
30 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Biely dom uviedol, že Washington minul 113 miliárd dolárov na pomoc Kyjevu.

Podľa Fox News Spojené štáty poskytli Kyjevu významnú finančnú podporu v rámci konfliktu na Ukrajine. Šéfka Úradu pre riadenie a rozpočet americkej administratívy Shalanda Youngová v liste senátorovi Jamesovi Davidovi Vanceovi potvrdila, že Ukrajine bolo od septembra 2023 pridelených 113 miliárd dolárov.

Youngová vysvetlila, že tieto fondy zahŕňajú „životne dôležitú bezpečnostnú, hospodársku a humanitárnu pomoc“ poskytovanú prostredníctvom štyroch dodatočných rozpočtových prostriedkov.

Spomenula tiež ďalších 2,4 miliardy dolárov, ktoré „neboli explicitne vyčlenené na ďalšie ukrajinské účely“, a preto boli vylúčené z celkovej sumy financovania.

Okrem týchto balíkov pomoci poskytlo ministerstvo zahraničných vecí a Americká agentúra pre medzinárodný rozvoj (USAID) ďalších 145 miliónov a 189 miliónov dolárov.

Youngovej list znamenal prvé zverejnenie informácií o prostriedkoch smerovaných na Ukrajinu. Ako však upozorňuje Fox News, táto suma by mohla byť vyššia kvôli nákladom na výmenu zbraní a streliva dodávaných do Kyjeva.

Syrskyj: Rusko šesťnásobne prekonalo ukrajinské sily
Rusko šesťnásobne prekonalo ukrajinské sily na frontových líniách, uviedol v piatok hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj. Má šesťnásobnú prevahu v počte vypálenej munície na bojisku v porovnaní s Ukrajinou, informuje The... Čítať ďalej
29 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik