Ruský vyšetrovací výbor šokuje: TERORISTI SMEROVALI DO KYJEVA PO ODMENU!
29 | 03 | 2024 I Diana Zaťková
Obžalovaní v prípade teroristického útoku na koncertné centrum Crocus na predmestí Moskvy počas výsluchov uviedli, že po útoku mierili do Kyjeva za odmenou, informoval vyšetrovací výbor na kanáli Telegram.
 
„Na pokyn koordinátora sa teroristi po spáchaní zločinu odviezli autom smerom k rusko-ukrajinskej hranici, aby ju následne prekročili a dorazili do Kyjeva, kde mali dostať sľúbenú odmenu,“ píše sa v publikácii.
 
Osoby zapojené do prípadu uviedli, že ich akcie v štádiu prípravy aj po útoku na koncertnú sálu koordinoval istý muž prostredníctvom hlasových správ na Telegrame.
 
Vyšetrovanie naďalej identifikuje predstaviteľov ukrajinských špeciálnych služieb zapojených do organizovania a financovania teroristického útoku, píše agentúra Ria Novosti.
AKO NACISTI! Putin po terore VYSTÚPIL S PREJAVOM. A ukázal na Ukrajinu!
Prezident Ruskej federácie po teroristickom útoku na koncertnú halu, kde bolo zabitých najmenej 143 ľudí a 145 bolo zranených, urobil verejné vyhlásenie. „Už teraz je zrejmé, že stojíme nielen pred starostlivo, cynicky naplánovaným teroristickým... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Diana Zaťková
Teroristický útok na Crocus
K streľbe a požiaru v radnici Crocus pri Moskve došlo večer 22. marca. Do budovy vtrhlo niekoľko mužov, z bezprostrednej blízkosti strieľali do ľudí a na viacerých miestach podpálili hľadisko. Podľa najnovších údajov šéfa ministerstva zdravotníctva Michaila Muraška zomrelo 144 ľudí.
 
Ako uviedol Vladimir Putin, teroristický útok spáchali radikálni islamisti a bezpečnostné zložky budú musieť zistiť, kto je za nimi. Riaditeľ FSB Alexander Bortnikov poznamenal, že prvé svedectvo zadržaných potvrdzuje ukrajinskú stopu, ruské spravodajské služby sa domnievajú, že za útokom stoja Spojené štáty, Veľká Británia a Ukrajina.
 
Basmannyho súd v prípade zatkol deväť ľudí, z ktorých štyria boli údajnými priamymi páchateľmi teroristického útoku.
Ruský Spymaster: Za moskovským masakrom stoja USA a Spojené kráľovstvo!
Šéf ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) v utorok vyhlásil, že Amerika, Británia a Ukrajina sa sprisahali, aby v piatok v koncertnej sále na predmestí Moskvy popravili takmer 140 ľudí, informuje americký portál Breitbart. Rusi vinia USA,... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik