HROMADNÉ PREPÚŠŤANIE! Známa fabrika s IKONICKÝMI značkami na Slovensku končí
30 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Ďalší podnik na Slovensku padol na kolená. Čadčianska textilka, ktorá vyrába pančuchový tovar pre známe európske značky, ohlásila koniec výroby a hromadné prepúšťanie. Zatvorenie závodu v Čadci znamená definitívny koniec textilnej výroby na Kysuciach, informujú regiony.sk.

Spolu 238 zamestnancov, prevažne žien, tak čoskoro príde o prácu. Informuje o tom portál My Kusyce s tým, že dôvodom je presun výroby do zahraničia. Redukcia počtu pracovníkov v spoločnosti DBI Global Supply Chain Slovakia súvisí s postupným utlmovaním výroby od júna 2024 do konca roka 2025, ktorú po 25 rokoch spoločnosť sťahuje do Rumunska a Francúzska.

Fabrika pritom patrí pod silnú medzinárodnú firmu. DBI (Dim Brands International) je totiž popredná európska spoločnosť so spodnou bielizňou, ktorá distribuuje ikonické značky Dim, Nur Die, Lovable, Playtex, Abanderado, Bellinda a pôsobí v celej Európe.

Zamestnanci majú dostať výhodné odstupné

Firma v stanovisku uviedla, že toto strategické rozhodnutie urobili z dôvodu potreby zostať konkurencieschopným na tvrdom európskom trhu. Predchádzali tomu zásadné zmeny v spotrebiteľskom správaní a súčasné nepriaznivé ekonomické a trhové podmienky, zníženie dopytu a z neho vyplývajúci pokles výroby.

„Je nám veľmi ľúto, že výroba pančuchového tovaru v Čadci skončí a chápeme dôsledky, ktoré z toho vyplývajú pre našich verných a dlhoročných zamestnancov. S našimi zamestnancami sme sa dohodli na podmienkach, ktoré idú nad rámec zákona, aby sme im čo najviac uľahčili nájdenie nového zamestnania,“ uviedla spoločnosť DBI.

Firma na Slovensku plánuje ponechať činnosti súvisiace s vrátením tovaru a logistické aktivity, čo by dokonca malo vytvoriť nové pracovné miesta. Presný počet ale ešte nie je známy.

LEN PRE SILNÉ ŽALÚDKY! OTRASNÝ nález polície na východe (FOTO)
Polícia na východe Slovenska zaevidovala pascami zmrzačené chránené dravce. Upozorňuje, že ide o trestný čin. Verejnosť zároveň žiada o zvýšenú pozornosť vzhľadom na možný výskyt takýchto pascí, a to najmä v okresoch Trebišov a Michalovce.... Čítať ďalej
29 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik