Utopia sa (aj ich Korčoka) v bahne nenávisti k pravde
28 | 03 | 2024 I Ivan Brožík

Tak sa uskutočnil ďalší „duel“ (kedysi sme to volali diskusia, ale doba pokročila) medzi dvomi kandidátmi na obsadenie postu hlavy štátu, a to medzi Ivanom Korčokom a Petrom Pellegrinim. Mohli by sme textu dať aj pracovný názov „Nenávisťou proti pravde a názoru“.

Viac ako oboch hlavných hrdinov tohto súboja bolo zaujímavé sledovať priebežné postrehy diskusie a ich spracovanie tým, čo sa už naozaj sprofanovane nazýva „hlavný prúd“. Z jeho pohľadu išlo o súboj blahorečeného (Korčoka) s Luciferovým adlátusom (Pellegrinim). Alebo inak povedané, spravodajstvo mainstreamu vyzeralo asi tak, ako keby Pellegrini všetkých, všetko a dokonca aj sám seba nenávidel, neustále podvádzal, zavádzal, zahmlieval. Nuž a Korčok a mainstream? No, ako sa kdesi kol trnavskej pahorkatiny vravelo - „ako včela, madom osratá“. Svätec, pútnik s pápežskou palicou, dokonalý Ján Zlatoústy.

Pravda nie je nenávistná, je „iba“ pravdivá

Akonáhle použil Peter Pellegrini v diskusii s oponentom argument podložený faktami i skutočnosťou, „červené denníčky“ vzkypeli vlnou konštatovaní o „nenávistných výpadoch Pellegriniho“. Provojnové nadbiehanie Bruselu i Washingtonu, nehovoriac už o Zelenskom, ktorého svetové významné fóra doslova prosia, aby ich samity neotravoval svojou prítomnsťou, sprevádzanou s drzým žobraním a vyhrážaním sa, takéto klaňanie sa je Korčokovi vlastné. V tom si fantasticky rozumie s prezidentom Českej republiky, generálom Pavlom. Nuž, podľa mainstreamu, ak to Pellegrini pripomenie, ide o „nenávistný výpad“.

Prvá vsuvka

Prezidentský palác oznámil, že v piatok vztýči vlajku NATO. Nič proti tomu – všeobecne. Vztýčiť môže ktovoľvek čokolvek, napríklad aj prostredník tej vlajke. Lenže – ide o Veľký piatok. Na Veľký piatok ešte aj kostolné zvony stíchnu. Je to deň utrpenia Pána. Je súčasťou Svätého týždňa a „predjazdcom“ Veľkonočného tridua. Vztyčovať v tento deň vlajku, symbolizujúcu v absolútne koncentrovanej podobe militarizmus, vojny, vraždenie, sa mi zdá výsmechom veriacim do očí, výsmechom kresťanskej viery, výsmechom a aroganciou voči posolstvu Veľkej noci. Odpovedzte si sami, kto z našich dvoch diskutujúcich kandidátov by toto nikdy nespravil a naopak, kto z nich sa pred tou vlajkou ešte fotil a „selfíčkami“ zapĺňal nielen svoj profil, ale aj diplomatickú poštu, smerujúcu za oceán. To by mohol urobiť iba „Čaputová v gaťoch“.

Ten drzý Pellegrini

Predstavte si, že sa (podľa červených denníčkov) pellegrini uchádza aj o podporu voličov Štefana Harabina. A to už dostane drzo aj tú od našich spoluobčanov maďarskej národnosti. Aká to drzosť, že ich predstaviteľ Krisztián Forró sa s Korčokom, progresívne-liberálnym božstvom a miláčikom zahraničných militaristov nestretol. Ak Pellegrini v debate zahlási, že občania si neželajú prezidenta, ktorý nie je pronárodný a „ktorý bude pochlebovať zahraničiu“, v mainstreamčine to znamená, že ten usmievavý človek má „nenávistné prejavy“.

Aká matka, taká Katka

Akí zákulisní ideologickí vodcovia z okruhu liberálnej demokracie (u Korčoka aktuálne po mnohých takých politických okruhoch), taký ich „odchovanec“. Korčok fliarkovsky atakoval Pellegriniho v súvislosti so súkromným lietadlom, ktorým nedávno letel na východ. Lietať dnes súkromným lietadlom je obľúbené najmä v Korčokovsko – saskárskych kruhoch, napokon lieta kadekto kam len chce. Skôr by Korčok mohol vyzdvihnúť, že predseda parlamentu na ten let nevyužil lietadlo štátnej letky, čo naopak rada robí jeho adorantka Čaputová. „Ste trápny“ zaznela reakcia Pellegriniho a nič trefnejšie v tej chvíli zaznieť nemohlo. To Korčoka vyhodilo z konceptu natoľko, že potom brýzgal už aj na moderátorku. Pekná sentencia, ukazujúca charakter pána kandidáta Korčoka. Nabrýzgať ako argument. Fajn. Šimečkovský odchovanec.

Vraj zodpovednosť za chod štátu

Podľa Korčoka je to motivujúci moment u Pellegriniho, aby sa takej zodpovednosti zbavil. Divák žasne – Korčok, súčasť Matovičovej vlády medzinárodnej katastrofy tu vraví o nejakej zodpovednosti za vládnutie. Osteoporóza v najvyššom štádiu, chrbtica zmenená na želatínu.

Druhá vsuvka

Čo by ste spravili s uvrieskaným deckom na malom pieskovisku, ktoré rumázga, že mu nechcú dať kýblik a lopatku? Čo by ste spravili s kandidátom na post hlavy štátu, ktorý už ani len nemôže vo vedení progresívcov nahradiť Šimečku, keď tou náhradou možno bude práve Čaputová? Čo by ste spravili s človekom vo vašom okolí, ktorý rád prerzlieka politické kabáty, slúži raz Pilátovi, raz Herodesovi, s človekom nenávisti, progresívnych intríg a mdlého myslenia? Nuž, vo voľbách by mňa asi ťažko niekto donútil hodiť mu hlas. Ani za nič. V týchto voľbách totiž nejde len o zvolenie pokojného slušného a zmierlivého človeka, ale aj o voličské zachovanie si vlastnej tváre.

Harabin objasnil, ako to je s odporúčaním pre jeho voličov, aby dali hlas Pellegrinimu
Už len čosi vyše týždňa Slovensko delí od spoznania mena nového prezidenta. Bude ním Peter Pellegrini? Tretí v poradí, Štefan Harabin sa už počas volebnej noci vyjadril jasne – zvíťaziť musí záujem Slovenska a jeho ľudí a nie záujmy amerického... Čítať ďalej
28 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik