Taraba s Pellegrinim naložili opozícii a liberálnym médiám (VIDEO)
28 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Kandidát na prezidenta SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) a podpredseda vlády Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) na štvrtkovej tlačovej besede informovali o rokovaniach, týkajúcich sa najzávažnejších problémov. Tie vyplynuli aj zo stredajšieho výjazdového rokovania vlády SR.

V úvode Peter Pellegrini zdôraznil, že jednou z prvoradých úloh vlády je aj zaistenie bezpečnosti občanov SR v uliciach.

„Preto ma veľmi udivuje reakcia niektorých médií, ktoré sa snažia nejakým spôsobom zľahčiť rozhodnutie ministra vnútra na základe odporúčania Bezpečnostnej rady vlády SR zvýšiť počas Veľkonočných sviatkov bezpečnosť a opatrenia, ktoré majú zabrániť možným incidentom,“zdôraznil Peter Pellegrini s tým, že takéto rozhodnutia nezávisia od jedného človeka v utečeneckom tábore.

Ostražitosť zvýšili aj vo Francúzsku a Rakúsko upozornilo, že nevieme, koľko ľudí s napojením na teroristické organizácie sa dostalo do Schengenského priestoru počas konfliktu na Ukrajine.

Po incidente v Liptovskom Mikuláši je podľa Pellegriniho nutné hovoriť aj o bezpečnosti v našich uliciach v súvislosti s výskytom medveďa hnedého, šelmy, ktorá je schopná človeku dramaticky ublížiť.

„Privítal som preto rozhodnutie a návrh pána ministra životného prostredia Tarabu, ktorý v stredu (27. 3.) predložil na rokovanie vlády SR, že nemôžeme ďalej čakať a tolerovať tento nepriaznivý stav,“ povedal Pellegrini s tým, že incidenty sa opakujú a ich periodicita sa skracuje. Rázna reakcia vlády je preto na mieste. Pellegrini v tejto súvislosti deklaroval ochotu zvolať mimoriadne zasadnutie NR SR, no dohodli sa, že návrh zákona, ktorý by riešil túto situáciu, pôjde v skrátenom legislatívnom konaní prerokovaný ako prvý bod riadneho zasadnutia NR SR. Toto však nepatí, ak by sa podobný incident, ako bol 17. marca na Liptrove opakoval.

Taraba z Bruselu: PÔJDE OPOZÍCII O ĽUDÍ, ALEBO O MIMOVLÁDKY? (VIDEO)
Minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) v pondelok v Bruseli rokoval s ministrami z Rumunska a Fínska o medveďovi hnedom. Po rokovaní Rady ministrov vo vestibule čakal vo vestibule odpovedal na novinárske otázky. Slovensko má... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Tomáš Taraba vyvracia pochybnosti o tom, že nedávno usmrtený jedinec nebol ten istý medveď, ktorý prednedávnom pobehoval ulicami Liptovského Mikuláša. Štátna ochrana prírody má jednoznačný dôkaz, že ide o rovnakého medveďa.

Taraba na jednej strane hovorí o tom, že mnohí politici by situáciu s medveďmi riešili, až keď niektorý napadne človeka, no ak sa niečo stane, každý sa pýta, kde boli kompetentní.

„Problém  je v tom, že právny vyslovene bordel, ktorý tu je spôsobil, že dnes na Slovensku nemáme žiadny účinný nástroj na odstrel medveďa, pretože celý systém je postavený na tom, že môžete odstreliť len šelmu, ktorá bezprostredne ohrozuje človeka,“ozrejmil minister životného prostredia. Aj štvrtkové stretnutie s predsedom NR SR malo za cieľ podporu a spoluprácu v riešení tohto problému.

Na vláde bol schválený postup, podľa ktorého okolo miest a obcí bude vytvorená bezpečnostná zóna. V nej ak sa zjaví akýkoľvek medveď, je to titul na jeho odstránenie.

„Ak za toto niekto nezahlasuje, tak len preto, lebo počúva mimovládky, alebo sú mu ukradnuté životy občanov SR,“ uzatvoril Taraba.

Medvede hýbu Slovenskom: úraduje Maroš Žilinka, ale aj občania (FOTO)
Medveď – živočích, ktorý hýbe slovenskou politickou scénou už takmer dva roky. Svojho času sa ešte aj samotné medvede bavili na výroku vtedajšieho ministra ochrany životného prostredia Jánovi Budajovi (akt. Demokrati), podľa ktorého je medveď... Čítať ďalej
21 | 03 | 2024 | Eka Balaskova