Ďalšie výjazdové rokovanie vlády!
27 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Ekonomicko-sociálna situácia v okresoch Galanta a Dunajská Streda i návrhy noviel zákonov budú predmetom stredajšieho výjazdového rokovania vlády. Kabinet premiéra Roberta Fica (Smer-SD) bude zasadať v Galante.

V rámci zhodnotenia sociálno-ekonomickej situácie a vybraných problémov v okresoch Galanta a Dunajská Streda by mala vláda prijať v rámci jednotlivých rezortov konkrétne úlohy, taktiež by mala schváliť 1.987.000 eur na potrebné projekty v mestách a obciach oboch okresov.

V súlade s minulotýždňovým avízom sa bude vláda takisto venovať legislatívnym návrhom a úpravám viacerých zákonov.

Novelizáciou zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie (EIA) chce dosiahnuť zjednodušenie a zrýchlenie procesov z dôvodu prepojenia s povoľovacím procesom pre stavby a prevádzky podliehajúce posudzovaniu vplyvov.

Zmeny v zákone o pobyte cudzincov majú zasa okrem iného zatraktívniť využitie tzv. modrých kariet (pre vysokokvalifikovaných zamestnancov zo zahraničia) na trhu práce.

Novela zákona o verejnom obstarávaní má zjednotiť pravidlá pre podlimitné zákazky a zákazky s nízkou hodnotou zlúčením týchto kategórií a zjednotením pravidiel zadávania zákaziek. Navrhuje sa tiež upraviť minimálnu hodnotu podlimitnej zákazky na 50.000 eur.

Ďalšími novelami, ktorými sa má kabinet zaoberať na stredajšom rokovaní, sú úpravy Zákonníka práce a tiež zákona o sociálnoprávnej ochrane detí a o sociálnej kuratele.

Vláda má tiež dať zelenú začiatku obstarávania rekonštrukcie areálu Úrady vlády SR. Predpokladané výdavky v najbližších troch rokoch sú vo výške 7.136.228 eur.

Gašpar ironicky: Za všetko môže Fico, Smer je aj za moskovským útokom (VIDEO)
Bývalý policajný prezident a súčasný poslanec NR SR Tibor Gašpar (Smer-SSD) nechápe, že opozícia je schopná v mene svojich politických cieľov hovoriť o hrozbe teroristických útokov, ako o marketingovom ťahu pred druhým kolom prezidentských volieb.... Čítať ďalej
27 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik