Opozícia i médiá už začali! A ŠPINA ZA KLAMSTVOM SA VALÍ... Len aby nevyhral Pellegrini
26 | 03 | 2024 I Eka Balašková

Predseda poslaneckého klubu Smer-SSD Marián Kéry sa riadi podľa hesla „prehrali sme bitku, ale nie vojnu“. Reaguje tak na prezidentské voľby a ich prvé kolo, ktoré sa konalo v uplynulú sobotu, 23. marca. Nepáči sa mu ani fakt, ako opozícia a červené denníky komunikujú druhé miesto Petra Pellegriniho, ktorý má aj podporu Smeru.

Marián Kéry vo svojom statuse hodnotí to, čo sa dialo po prvom kole prezidentských volieb v opozícii a televíznych debatách. Tie z Korčoka robia už aj víťaza druhého kola a voličov najmä Harabina doslova degradujú. No a Korčok je podľa plánu ich idolom. Kéry však pripomína, že aj títo ľudia sa 7. apríla môžu zobudiť do pre nich nepekného rána. Rozhodujúce slovo pritom môžu mať práve v druhom kole tí, ktorí sa prvého kola nezúčastnili.

Skončil „až“ druhý

„Opozícia, aj liberálne médiá sa tešia. Ich kandidát Ivan Korčok vyhral prvé kolo volieb. Kandidát strany Hlas-SD, ktorý išiel do volieb aj s podporou našej strany SMER-SSD, skončil „až” druhý. To sú fakty. Ako sa však hovorí, nejde o prehratú vojnu, ale iba bitku, a to tú menej dôležitú. Chlieb sa bude lámať o necelé dva týždne, v sobotu 6. apríla,“pripomína Kéry v úvode svojho statusu s tým, že sa mu nepáčia palcové titulky médií, ktoré hlásajú veci, ako „Svoju kandidatúru na prezidenta bude raz Pellegrini hodnotiť ako najhorší omyl svojej (zbytočnej a prázdnej) existencie”.

SLOVÁCI SPAMÄTAJTE SA! Na nevolenie nie je čas!
Marek Kurta (Republika) na svojej stránke Marek Kurta – Komentáre rozoberá sobotné prvé kolo prezidentských volieb. Vo svojom statuse upozorňuje okrem iného aj na fakt, že kým tábor Ivana Korčoka je maximálne mobilizovaný, ten druhý je nie len... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Nedeľu si užívali

Kéry podobné vyjadrenia zaregistroval aj v povolebných nedeľných televíznych diskusíách. Zvlášť vypichol slová Richarda Dírera „o mentálnom svete voličov Štefana Harabina”.

„Michal Šipoš z OĽaNO delil voličov na „všetkých demokraticky zmýšľajúcich” a potom ostatných. Saskárka Bittó-Cigániková zasa bez problémov vyriekla hlúposť, že ,“národní politici by dali našu krajinu v predklone Rusku”. Nový šéf Sasky, plagiátor Gröhling, hovoril o „podlizovaní sa Rusku”.  Tí, ktorí sa podlizujú USA a NATO, hovoria o podlizovaní sa iných. Neskutočné… Každý z nich, opozičných politikov, išiel o tom, o čom sa mu snívalo. No, takto sa vyfarbovali a nevyberavo útočili na národne orientovaných voličov a politikov,“rekapituluje Kéry citujúc svojich poslaneckých kolegov.

Marián Kéry, zdroj: FB/MK | Marián Kéry

Adorovaný Korčok

Kéry nedeľné relácie hodnotí, ako adorovanie Ivana Korčoka opozičnými politikmi. Tým už tradične pritakávali „nezávislí“ redaktori a moderátori. Aj im na to, že Korčok je národný kandidát stačil podľa Kéryho „náhodný výkrik“, že je vlastenec.

Zadanie bolo jasné

„Hrajú sa na svätých, akoby posledných spravodlivých na Slovensku. Hrajú sa na slušných, ktorí ale na druhých brýzgajú, koľko sa do nich vojde. Aj keď to robia rafinovane. O národných, konzervatívne orientovaných voličoch tvrdia okrem iného ešte aj to, že sú „antisystémoví”. A nedbali by ani, keby Matovič pred druhým kolom odpálil sľubovanú „atómovku” zo súkromia Petra Pellegriniho. Veď čo, účel svätí prostriedky. Predsa zadanie bolo jasné. Korčok musí vyhrať. Za každú cenu,“ uzatvára Kéry, ktorý verí, že 7. apríla sa táto „štvavá a nekorektná“ časť politického a mediálneho spektra zobudí do rána, v ktorom prezidentom nebude Ivan Korčok.

Prieskum: Ako by Slovensko mohlo voliť v 2. kole?
Prieskum AKO: Dve tretiny voličov Š. Harabina budú voliť P. Pellegriniho, štvrtina nevoličov zasa I. Korčoka Ešte nebolo jasné, kto postúpi do druhého kola, agentúra AKO pre TV JOJ24 uskutočnila prieskum, ktorý zisťoval, koho by ľudia volili v... Čítať ďalej
25 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Môžu osloviť nevoličov

Spomedzi nevoličov sa 44 percent účastníkov prieskumu, ktorý vykonala pre JOJ24 agentúra AKO vyslovilo, pri svojom rozhodnutí nejsť k voľbám, ostanú aj v druhom kole. Najväčšie šance u nerozhodnutých voličov má podľa prieskumu Ivan Korčok, ktorý môže získať až 25 percent nevoličov. Petra Pellegríniho by mohlo voliť 15 percent nevoličov a 16 tých, ktorí sa prvého kola nezúčastnili, ešte nie je nerozhodnutých.

JOJ 24 / agentúra AKO

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik