ŠIMEČKA NESKLAMAL! V blúznení sa pripája k saskárom
26 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Progresívne Slovensko drží basu so Saskou! Progresívci sa pripojili ku svojim opozičným bratom v zbroji - liberálnej strane SaS. Za posilnením opatrení po teroristickom útoku na predmestí Moskvy, ktoré bolo cielené na kresťanov, vidia prezidentskú kampaň Petra Pellegriniho. Tak sa zdá, že víťazstvo ich kandidáta v prvom kole im dostatočne udrelo na mozgy. A budú útočiť až do samého konca.

Slovensko prijme na veľkých podujatiach spojených s Veľkou nocou mimoriadne opatrenia. Francúzsko dokonca zvýšilo varovanie pred teroristickými hrozbami na najvyšší stupeň. To všetko kvôli otrasnému teroristickému útoku na predmestí Moskvy, ktorý bol cielený na kresťanskú komunitu. A najväčšie kresťanské sviatky sa blížia. Iba opozičná Sloboda a solidarita a najnovšie aj Progresívne Slovensko má nejaké útoky na kresťanov úplne "v paži". Za mimoriadnymi opatreniami vidí snahu o výhru Petra Pellegriniho vo voľbách.

Progresívci robia paniku! Korčokove okuliare už nezaberajú?

Opozičné Progresívne Slovensko (PS) vidí za zvolaním Bezpečnostnej rady SR súvis s kampaňou prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Šéf PS Michal Šimečka tvrdí, že ľudia okolo Pellegriniho neváhajú šíriť dezinformácie, vyvolávať paniku a pocit ohrozenia v spoločnosti.

"Ľudia okolo Pellegriniho naplno odhalili, akí sú bezradní. Strašia, klamú a robia zúfalé kroky. Zľakli sa, že sa im nepodarí ovládnuť všetko. Neváhajú šíriť dezinformácie, vyvolávať paniku a pocit ohrozenia v spoločnosti," uviedol v stanovisku Šimečka. 

Pripojil sa tak k strane Sloboda a Solidarita. Tá v svojom blúznení na sociálnej sieti v pondelok uviedla: "Koalícia sa v snahe, aby druhé kolo prezidentských volieb vyhral Peter Pellegrini, neštíti absolútne ničoho. Od soboty večera sme varovali pred šírením hoaxov, dezinformácií, ale aj strachu pred druhým kolom prezidentských volieb. Naše slová sa potvrdzujú a dokazuje to aj dnešné mimoriadne rokovanie Bezpečnostnej rady SR." 

Viac v článku:

SASKA BLÚZNI: Masaker v Moskve? HOAX! DEZINFORMÁCIA! To len Fico s Pellem majú namále
Slovensko prijme na veľkých podujatiach spojených s Veľkou nocou mimoriadne opatrenia. Francúzsko dokonca zvýšilo varovanie pred teroristickými hrozbami na najvyšší stupeň. To všetko kvôli otrasnému teroristickému útoku na predmestí Moskvy, ktorý... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Šimečka vôbec neberie do úvahy, že v tom prípade šíri dezinformácie, vyvoláva paniku a pocit ohrozenia v spoločnosti aj francúzska vláda na čele s prezidentom Macronom. Tá totiž dokonca zvýšila varovanie pred teroristickými hrozbami na najvyšší stupeň v dôsledku útoku ISIS na moskovskú koncertnú sálu, ktorý si vyžiadal najmenej 137 mŕtvych, informuje americký portál Breitbart.

Francúzsky premiér Gabriel Attal uviedol, že vláda zvýši svoj systém varovania pred terorizmom Vigipirate na stupeň tri, čo je najvyšší stupeň, na ktorom je krajina vyzvaná k „maximálnej ostražitosti a ochrane v prípade bezprostrednej hrozby alebo po útoku.“

Takisto Budapešť vyzýva na intenzívnu medzinárodnú spoluprácu v boji proti terorizmu.

Ak teda progresívcovi Šimečkovi už vôbec nezáleží na bezpečnosti Slovákov, tak by si to mal vyriadiť aj so svojím kamošom Emanuelom Macronom. Alebo strašiť občanov vo Francúzsku je zodpovedné a adekvátne situácii, ale na Slovensku si to vládna koalícia vycucala z prsta?

Už na progresívcov ani prezidentkine slová nezaberajú

Už aj Šimečkova súkmeňovkyňa prezidentka Zuzana Čaputová vyhlásila, že opatrenia prijaté Bezpečnostnou radou SR v súvislosti s teroristickým útokom v Moskve treba vnímať ako preventívne. "Nie je dôvod šíriť paniku. Bezpečnostná rada SR sa rozhodla prijať vyslovene preventívne bezpečnostné opatrenia, takto ich chápem," poznamenala. Len Mončiči si hudie svoje.

Šimečka si dokonca myslí, že do druhého kola volieb sa bude vynárať veľa útokov na prezidentského kandidáta Ivana Korčoka. Tak radšej preventívne začali ako prví s útokmi na Petra Pellegriniho. Len aby sa nepovedalo. Veď predsa nemôžu nevyužiť každú príležitosť. Aj keď je to bohapustá lož. Na útoky zo strany opozície si už Slováci zvykli. Aj na ich klamstvá, zavádzanie a nenávisť.

Z uvedeného je očividné, že opozičným stranám je bezpečnosť Slovákov, alebo aspoň pocit bezpečnosti, úpne ukradnutá, pokiaľ ide o boj o post prezidenta. Viaceré krajiny Európy upozorňujú s blížiacimi sa Veľkonočnými sviatkami na zvýšené bezpečnostné riziko a posilňujú opatrenia, len Pellegrini na Slovensku si to vraj vycucal z prsta. Len Hlas-SD, na podporu svojho lídra vo voľbách, vraj šíri paniku a strach. A hoaxy. Tak sa zdá, že podľa progresívcov a liberálov je hoaxom aj piatkový teroristický útok na predmestí Moskvy. Podľa nich šíri hoaxy, dezinformácie a strach aj francúzsky prezident Macron. Len neuviedli, kvôli čomu ich šíri tento pilier Európskej únie. U Pelleho je to jasné - aby vyhral voľby. Ale Macron? Asi len tak s plezíru.

Opozícia i médiá už začali! A ŠPINA ZA KLAMSTVOM SA VALÍ... Len aby nevyhral Pellegrini
Predseda poslaneckého klubu Smer-SSD Marián Kéry sa riadi podľa hesla „prehrali sme bitku, ale nie vojnu“. Reaguje tak na prezidentské voľby a ich prvé kolo, ktoré sa konalo v uplynulú sobotu, 23. marca. Nepáči sa mu ani fakt, ako opozícia a... Čítať ďalej
26 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Minister Šimečkove reči odmieta

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) po mimoriadnom pondelkovom (25. 3.) zasadnutí Bezpečnostnej rady SR avizoval prijatie mimoriadnych opatrení na veľkých podujatiach spojených s Veľkou nocou. Poukázal pritom na to, že teroristický útok v Moskve bol cielený na kresťanskú komunitu. Na Bezpečnostnej rade SR sa podľa neho riešilo aj možné zvýšenie stupňa rizika teroristického ohrozenia z druhého na tretí. Odmietol, že by jej zvolanie súviselo s kandidatúrou Pellegriniho.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik