SLOVÁCI SPAMÄTAJTE SA! Na nevolenie nie je čas!
26 | 03 | 2024 I Eka Balašková

Marek Kurta (Republika) na svojej stránke Marek Kurta – Komentáre rozoberá sobotné prvé kolo prezidentských volieb. Vo svojom statuse upozorňuje okrem iného aj na fakt, že kým tábor Ivana Korčoka je maximálne mobilizovaný, ten druhý je nie len rozdelený, čo je horšie, tak aj apatický. „Dúfajme, že len zatiaľ,“ konštatuje Kurta.

Marek Kurta si nemyslí, že by bol Korčok v predvolebnej kampani taký presvedčivý, len má menej náročných voličov. Na víťazstvo však nepotrebuje veľa – stačí, aby tí, čo neboli voliť v prvom kole, nešli ani do druhého, lebo Korčok pre svoje víťazstvo urobí všetko. Kurta síce súhlasí aj s argumentom, že Pellegrini nie je ideálny, ale na výber máme len dve mená. A celkom ľahko to môže kvôli ľahostajnosti voličov dopadnúť tak, ako už dvakrát doteraz. Dôkazom toho, že Korčok pre svoje víťazstvo urobí všetko je aj iniciatíva Volebný vlak, ktorú aj pri týchto voľbách pred druhým kolom pripravujú „apolitickí“ Mladí proti fašizmu.

Radosť u „nezávislého“ Korčoka

Kurta pripomína, že Korčokov náskok pred Pellegrinim je veľmi slušný – až zhruba 123 tisíc voličov. Všimol si aj to, že vo volebnom štábe s ním oslavovali „kapacity“ ako Šimečka, Dzurinda, Gröhling, Heger, Naď či Budaj.

Facebook / Marek Kurta - komentáre

„Odkiaľ sa to víťazstvo vzalo? Bol snáď v predvolebných debatách taký presvedčivý, že získal nejakých nových voličov? Vôbec nie. Len podporovatelia jeho tábora, ktorým stačia manipulačné protesty, motto „lebofico“ a okuliare na to, aby volili, sú proste pevne rozhodnutí prísť. A prídu znova,“varuje Kurta.

Prieskum: Ako by Slovensko mohlo voliť v 2. kole?
Prieskum AKO: Dve tretiny voličov Š. Harabina budú voliť P. Pellegriniho, štvrtina nevoličov zasa I. Korčoka Ešte nebolo jasné, kto postúpi do druhého kola, agentúra AKO pre TV JOJ24 uskutočnila prieskum, ktorý zisťoval, koho by ľudia volili v... Čítať ďalej
25 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Korčok nepotrebuje veľa

Kurta však pripomína, že takmer každý druhý človek prezidenta nevolil. Nevie, či je to nevoliacim jedno, či si „šetria“ hlas na druhé kolo, jedno však vie.

„Korčok nepotrebuje veľa, len dostať svojich voličov opäť k urnám. A možno ešte získať nejaké mizivé percentá od Matoviča. A potom mu už len ostane dúfať, že pronárodný volič sa na to vykašle ako pred 5 rokmi, keď zvíťazila Čaputová  - v 2. kole bola účasť len 42 percent,“ upozorňuje Kurta.

Na ľahostajnosť nie je čas

„Nevolíme si len prezidenta, ale aj hlavného veliteľa Ozbrojených síl SR. A v súvislosti s úvahami o nejakom zapojení krajín do vojny na Ukrajine, ale aj s tým, že by štáty prišli o právo veta a celý svoj osud vložili do vôle cudzích úradníkov, potrebujeme prezidenta, ktorý nebude sluhom Bruselu, Washingtonu a dúhovcov, čo je v skratke popísaná kariéra pána diplomata Korčoka,“ pripomína Republikán.

Pellegrini nie je ideál, ale vybrať si treba

„Nikto netvrdí, že Pellegrini je ideálny. Poznáme jeho minulosť, vieme, že sa vie všelijako vykrútiť - koniec koncov, je to profesionálny politik. Ale kandidáti ostali len dvaja. A podľa aktuálneho pomeru síl to vyzerá tak, že ak voliči neúspešných kandidátov alebo tí, čo vôbec voliť neboli, to tomu Pellemu nehodia, lebo im príliš smrdí, tak v konečnom dôsledku zvolia oveľa väčší puch. A potom bude neskoro plakať, že sme si tretíkrát za sebou do paláca zvolili hotovú katastrofu,“ uzatvára Kurta.

Liberáli a progresívci vedia, že je zle: OPÄŤ VLAK Z ČESKA ZADARMO! (VIDEO)
Mladí proti fašizmu (MPF) idú do útoku – volebným vlakom. Hoci sa tvária, ako apolitický projekt, sú zameraní na mladého voliča a už niekoľkokrát preukázali, kto sú nimi podporovaní kandidáti. Inak to nie je ani pri prezidentských voľbách. Pred ich... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Mobilizujú

Ani "apolitická" organizácia Mladí proti fašizmu nenecháva nič na náhodu. Aj pred druhým kolom prezidentských volieb organizujú "volebný vlak", ktorý má na voľby priviezť množstvo mladých z Česka. A nie len to, mladí majú možnosť zorganizovať si odvoz na voľby formou zdieľaných jázd autami. Veď jeden vodič môže pohodlne doviezť ďalších minimálne troch-štyroch. 

Facebook / Mladí proti fašizmu

 

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Korčokove percentá: Konšpirácia, alebo skutočný problém?
Kým kandidáti, ktorí prešli do druhého kola prezidentských volieb nezaháľahú a kampaň opäť vedú v plnom prúde, niektorí sa vracajú k výsledkom prvého kola. A všimli si niečo naozaj nevídané. Dokonca tomu venovali aj niekoľko riadkov, ktoré... Čítať ďalej
25 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik