Kollárov pozdrav Lipšicovi: ZAMETAŤ KAUZY POD KOBEREC ti je veľmi blízke! (VIDEO)
23 | 03 | 2024 I Eka Balašková

V sobotu podvečer dostali Slováci od Zoroslava Kollára ďalšiu dávku pravdy. A nie je posledná. Zdá sa, že „Ahoj Danielito“ z Kollárových úst zaznie ešte niekoľko krát. Tentokrát to bude aj o manželoch Tománkovcoch, kauze Čistý deň a tiež Natálii Blahovej či Petrovi Pčolinskom. No a od dievčat z Čistého dňa, ktoré vypovedali, sa dozviete informácie, z ktorých vám bude nevoľno.

Zoroslav Kollár vo videu rekapituluje vznik kauzy Čistý deň od pamätného blogu Natálie Blahovej a to, ako sa do nej zamiešal Daniel Lipšic, ktorý cez pokus o očistenie Borisa Kollára, ktorý sadol na „medovú pascu“ jednak zdiskreditoval vtedajšieho ministra sociálnych vecí, poškodil prevádzkovateľov Čistého dňa manželov Tománkovcov a na svoje účely použil dve klientky s ich výpoveďami, keď boli pod vplyvom drog.

Medializovaný Čistý deň

„V tomto príbehu je veľa účastníkov, tak z toho urobím viac dielov, ale zasa ti dokážem Danielito, že termín ´zametať kauzy pod koberec´ je ti veľmi blízky a trestná činnosť tiež. Kauza Čistý deň pozná ju asi každý. Na Slovensku neexistuje žiadny politik, ktorý by sa k tomu nevyjadril, alebo aby sa ho táto kauza nedotkla,“hovorí Kollár na úvod a pripomína začiatky kauzy, kedy Natália Blahová, vtedy poslankyňa za SaS napísala blog o tom, aké strašné veci sa dejú v resocializačnom zariadení Čistý deň.

NEUVERÍTE! Lipšic má zrejme NA ROVÁŠI VIAC ŠPINY, ako sme mysleli
Za posledným odchádzajúcim z Úradu špeciálnej prokuratúry sa ešte ani nestihli zavrieť dvere a voči jej bývalému šéfovi už prišli prvé podozrenia. Podľa advokátov finančníka Jaroslava Haščáka maj Daniel Lipšic spolupracovať pri písaní zákona a od... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Nebolo to pekné čítanie

„Volalo sa to Rekviem pre znásilnené dievčatá. V neskoršom rozhovore porozprávala o tom takto: tam sa na nich štiepalo drevo, čistili zubnými kefkami bazény, hladovali, behali v pyžame po ulici, boli priviazané za nohy na samotkách,“ pokračuje Kollár s tým, že blog mal za následok dve trestné konania, v ktorých boli aj psychológ, aj kuchár odsúdení za trestný čin sexuálneho zneužívania, nie za trestný čin znásilnenia.

Bývalá poslankyňa parlamentu Natália Blahová. Zdroj: SITA

Džin bol z fľaše vypustený

Na tému sa vrhla vtedajšia opozícia a dej sa rôzne odvíjal. Na jeseň 2016 boli do kauzy zapojené mnohé verejne známe mená. Reagoval prezident Kiska, no ozvali sa aj Galko, Jurinová, Gaborčáková, Hatráková, Sulík, Rajtár, či Krajniak. A zverejnená bola aj komunikácia neskoršieho predsedu parlamentu s jedným z dievčat.

Borisovo známe „vysukame saaaa“, alebo „medová pasca“

„Komunikácia obsahovala pikantné správy, ktorých sa Boris Kollár vyfarbil tak, ako ho verejnosť pozná. Polícia začala trestné stíhanie vo veci ohrozovania mravnej výchovy mládeže aj s invazívnymi úkonmi, kedy zaistila elektronické zariadenia maloletej po niekoľkých mesiacoch, kedy sa vo veci nič nedialo. Predstavitelia čistého dňa zvolali v marci 2017 tlačovú konferenciu, na nej rozpovedali príbeh o neznámom chlípnom politikovi a neznámej zvádzanej dievčine a vyzvali políciu, aby v konaní pokračovala,“ pripomína dianie okolo Čistého dňa Zoroslav Kollár s tým, že po niekoľkých hodinách sa Boris Kollár nechal počuť, že šlo „medovú pascu“ na jeho osobu. Kollár sa označil za obeť Smeru a zverejnil komunikáciu s divečinou, ktorej identitu novinári poznali do pár minút. Simona v tom čase už v Čistom dni nebola a „chránil ju“ kupliar, ktorý bol za svoje aktivity aj odsúdený.

„Simona neskôr tieto okolnosti opísala v trestnom oznámení na generálnej prokuratúre v sprievode Lipšica ako únos, zrealizovaný organizovanou skupinou - Simoninou matkou, riaditeľom Tománkom a jeho manželkou, do resocializačného strediska,“ pripomína udalosti Z. Kollár s tým, že dievčatá boli lyžovať a v chate ostala Simonina kamarátka Tamara, s ktorou prišla na „skvelý“ nápad, ako na veci zarobiť, veď Kollár je pracháč a trestným oznámením na neho by mohli čo-to „zarobiť“. Dievčatá boli neskôr dohodnutým odvozom z chaty prevezené tam, kde ich Boris Kollár potreboval mať. Tam okrem novinárov čakal aj Daniel Lipšic. Dievčatá zjavne neboli triezve. Lipšic ich napriek tomu vzal na generálnu prokuratúru, kde aj s „čerstvo“ 18-násť ročnou Simonouna Tománkovcov podal trestné oznámenie. Tamara ešte 18 nemala, navyše bola v policajnom pátraní.

Chmelár bez servítky: BIEDA POLITICKY ANGAŽOVANÝCH UMELCOV
Politológ Eduard Chmelár má odkaz pre herecké "autority": Ak tomu nerozumiete, potom asi potrebujete studenú sprchu v podobe volebných výsledkov, ktoré vás presvedčia, že svoj vplyv preceňujete, že nie ste žiadne politické autority a jediný... Čítať ďalej
22 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Cieľ bol naplnený, dievčatá nepotrebné

Tamara sa neskôr vyjadrila, že za zinscenovanie tohto divadla im bola sľúbená odmena 5-tisíc eur, no po trestnom oznámení, ktorým sa naplnil cieľ Daniela Lipšica, Kollár bol očistený a dievčatá neboli potrebné. Tamara sa predávkovala a skončila na JIS-ke. Matky Tamary a Simony spoločne Lipšica obvinili z nemorálneho zaobchádzania s ich dcérami, no pán Lipšic bol podľa Z. Kollára „liblingom“ mainstreamu.

„Odpoveďou Lipšica na konanie matiek a predstaviteľov Čistého dňa bol bleskový tlačový brífing Danielita pred Prezidentským palácom dňa 14. marca 2017, kedy školene odviedol pozornosť od svojej osoby na osobu Petra Tománka. Oznámila Slovensku, že Peter Tománek má šokujúcu diagnózu, vďaka ktorej nemôže byť riaditeľom. Všetci sme pochopili, že to nebola zlomená noha,“ hovorí ďalej Z. Kollár.

Aký bol cieľ?

„Cieľ číslo jeden - urobiť mediálny cirkus s cieľom namočiť do celej kauzy vtedajšieho ministra práce a sociálnych vecí bol splnený. Médiá o kauze písali a snažili sa z toho vyťažiť čo najviac, aby pošpinili a kriminalizovali najmä stranu Smer. To, že pri tom najväčšími obeťami deti boli a manželia Tománkovci, ktorí Čistý deň prevádzkovali, to nikoho nezaujímalo.

Cieľ číslo dva - zachrániť Borisa Kollára splnený, bolo by sa treba opýtať ako vyšetrovateľ a dozorujúci prokurátor prišiel k záveru, že ak muž nevie, že žena alebo dieťa, s ktorým si zvrhlík píše nevie, koľko má dieťa rokov, ho zbavuje trestnej zodpovednosti. Je to klamstvo a nezmysel. Zákon a judikatúra hovoria niečo iné,“ objasňuje Kollár.

Cieľom číslo tri bolo využiť kauzu na pozitívne zviditeľnenie Daniela Lipšica, ktorý „odchádzal“ z politiky

Niečo celkom nevyšlo

Dve sfetované dievčatá, ktoré mali v zmysle naplnena týchto cieľov podať trestné oznámenie na Tománkovcov si však uvedomili, že by ublížili nevinným ľuďom, ale to už bol cieľ číslo 4 - využiť kauzu na ovplyvnenie verejnej mienky vo voľbách v roku 2020. Kollár sa mu mieni venovať v ďalšej časti. Spojil  sa však s Tamarou a Simonou, ktoré nezávisle od seba porozprávali o krivom obvinení. Hovorili o tom, ako ich priviezli do kaviarne pod Hradom, odkiaľ, hoci videl, že boli nafetované, ich vzal na GP podať trestné oznámenie, čo si ony v tom čase kvôli vplyvu drog ani neuvedomovali. Ich výpoveď bola tak upravená, aby to vyhovovalo Lipšicovi, ako ich právnikovi. Preto súhlasili s takým zápisom.

TASR | Peter Pčolinský
„Myslím, že videl príležitosť, tak sa jej chytil, aby sa mohol zviditeľniť. Vtedy som si myslela, že nám chce pán lipšic pomôcť,“hovorí jedno z dievčat s tým, že aj Lipšicovi priznali, že sú pod vplyvom narkotík a mysleli si, že jeho rady, ako majú vypovedať sú o jeho pomoci.

Slovensko plače s Moskvou: Ide o odporný čin!
Moskva je v slzách, celé Rusko smúti. Do koncertnej sály Crocus City Hall v meste Krasnogorsk na predmestí Moskvy vtrhli v piatok (22. 3.) večer viacerí muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Počet obetí sa blíži k číslu 150. Zranených... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Nahováral na trestný čin

„Tak čo? Nezdá sa vám, že ich Danielito nahovoril na trestný čin krivej výpovede? Polícia ani prokuratúra si to vtedy nemyslela. Prečo? Asi som presvedčený, že sa prípady týkajúce sa Čistého dňa, kde ešte dajú otvoriť a to nie len trestné stíhanie Borisa Kollára, ale najmä trestné stíhanie Daniela Lipšica a ostatných, ktorí sa zúčastnili toho známeho výsluchu na Generálnej prokuratúre, kedy sa pravdepodobne dopustilii trestného činu navádzania na krivú výpoveď. A stálo by za úvahu, aby inšpekcia preverila aj postup vyšetrovateľov v týchto kauzách, ktoré ako hovorí s obľubou Danielito, úspešne zamietli pod koberec,“ konštatuje Kollár s tým, že na Slovensku nie len politici, ale aj niektorí podnikatelia sú schopní za titulku, či zábery v hlavnom vysielacom čase obetujú všetkých, okrem seba.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik