Maskovaní muži strieľali v koncertnej sále v Moskve
22 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Portál Baza napísal, že na mieste zahynulo najmenej 12 ľudí a 35 ďalších utrpelo zranenia.

Najmenej traja maskovaní ozbrojenci spustili v piatok paľbu v moskovskej koncertnej sále Crocus City Hall. Podľa ruskej agentúry RIA Novosti sú na mieste zranení a v budove vypukol požiar, informuje TASR.

Portál Baza napísal, že na mieste zahynulo najmenej 12 ľudí a 35 ďalších utrpelo zranenia.

Korešpondent RIA Novosti uviedol, že muži strieľali z automatických zbraní. Podľa agentúry TASS v budove došlo aj k výbuchu.

Incident sa odohral pred koncertom ruskej rockovej skupiny Piknik. Hudobníkom sa podľa polície, na ktorú sa odvoláva TASS, nič nestalo. 

Asi sto ľudí môže byť zablokovaných požiarom

Ľudia, ktorí nemali čas na evakuáciu z radnice Crocus, boli zablokovaní ohňom. Predbežne ich môže byť asi 100. Strecha budovy sa začala rúcať, uvádza kanál Mash. Uvádza sa, že sa mobilizujú všetky možné sily na zadržanie teroristov a bezpečnostné služby boli upozornené. Operačný štáb bol zriadený na mieste núdze v Crocus. Informácie o obetiach sa objasňujú, uviedla krasnogorská administratíva.

Jeden z očitých svedkov tragédie na radnici v Crocus opísal teroristov

"Najmenej päť ľudí, bradatých. Správajú sa ako vycvičení a vycvičení militanti. V okamihu prechodu do budovy boli stráže a ľudia stojaci pri dverách zabití. Potom bol hlavný vchod zablokovaný. Teroristi sú vyzbrojení útočnými puškami AKM. Niektorí nesú náklad s rôznou muníciou. Najmenej dvaja z útočníkov nesú batohy, pravdepodobne s Molotovovým kokteilom," opísal očitý svedok Mash.