Viktor Orbán poslal list Vladimirovi Putinovi
21 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová

Viktor Orbán zablahoželal Vladimirovi Putinovi po ruských prezidentských voľbách. Maďarský premiér vo svojom liste spomenul aj spoluprácu medzi oboma krajinami, informuje denník Index.

Po vyhlásení oficiálnych výsledkov premiér Viktor Orbán zablahoželal Vladimirovi Putinovi listom k jeho znovuzvoleniu za prezidenta Ruskej federácie, informoval MTI Bertalan Havasi, zástupca štátneho tajomníka vedúceho tlačového oddelenia predsedu vlády.

Premiér vysvetlil, že ho teší, že spolupráca medzi Maďarskom a Ruskom je založená na vzájomnom rešpekte, ktorý umožňuje diskutovať o dôležitých otázkach aj v súčasnej veľmi zložitej geopolitickej situácii.

"Maďarsko je za mier; Sme presvedčení, že udržiavanie dialógu je základnou podmienkou čo najskoršieho nastolenia mieru," zdôraznil Viktor Orbán.

Maďarský premiér ubezpečil ruského prezidenta, že Maďarsko je pripravené posilniť spoluprácu medzi krajinami v odvetviach, ktoré nie sú obmedzené medzinárodným právom, vysvetlil obsah blahoprajného listu Bertalan Havasi.

V Rusku sa konali prezidentské voľby od 15. do 17. marca, pričom Vladimir Putin vyhral s obrovským rozdielom. Viktor Orbán naposledy rokoval s ruským prezidentom v októbri v Pekingu.

Medvedev odkazuje Francúzom: Vrátia sa v rakvách...
Exprezident a podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev podľa agentúry TASS "kladne zhodnotil" plán Francúzska vyslať na Ukrajinu vojakov. Uistil pritom, že ich likvidácia bude pre ruskú armádu prioritou a do Francúzska bude doručených... Čítať ďalej
21 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok