Polícia zasahovala: STAROSTKA SA POBILA so zástupkyňou! Prišlo vraj aj na škrtenie
23 | 03 | 2024 I Eka Balašková

Kuriózna roztržka medzi starostkou obce Seňa (okr. Košice-okolie) Marcelou Gallovou (Smer-SSD) a jej zástupkyňou Silviou Langovou (Hlas-SD) sa strhla začiatkom týždňa. Vyústila do fyzickej potýčky, ktorú riešila aj polícia. Zástupkyňa mala podľa Košického Korzára svoju šéfku, dovtedy dobrú kamarátku, dokonca škrtiť.

Hoci obe aktérky incidentu „držia bobríka mlčanlivosti, po dedine, ale aj sociálnych sieťach sa povráva všeličo. Svedčí o tom aj prítomnosť mužov zákona na obecnom úrade, či odvolanie zástupkyne starostky.  Ako to už býva, rôzne teórie zamestnávajú aj obyvateľov obce, aj na sociálnych sieťach. Prípad podľa Korzára rieši aj polícia a vysvetlenia sa budú dožadovať aj poslanci obecného zastupiteľstva.

O publicitu nestoja

Dámy zrejme zastávajú názor, že „čo sa doma uvarí, nech sa doma aj zje“ a podľa všetkého sa doma „varila pikantná vára“. Poškodené boli dvere do kancelárie zástupkyne starostky, podľa Korzára v stredu incident vyšetrovala aj polícia. Dvere mala poškodiť Langová, tá to však poprela. Langová, aj Gallová úradovali vo svojich kanceláriách, každej „robil spoločnosť“ policajt a pred budovou obecného úradu parkovalo policajné auto.

„Tak to nebolo. Niekto sa mi sem vlámal,“ reagovala Langová na otázku, či dvere poškodila ona. Malo sa to stáť len pár minút pred návštevou Korzára na obecnom úrade a Langovú „natrela“ zamestnankyňa úradu.

„Vidíte, mám niečo. Je tu polícia, teraz vám nič nepoviem. Možno niekedy neskôr, napríklad zajtra?,“ komentovala Langová. O dianí na obecnom úrade nechcela hovoriť ani starostka Gallová, ktorá si pre obec nepraje zlú reklamu.

„Pošlite mi otázky, ja sa vyjadrím, ale nie k podrobnostiam. Nerobí to dobrú krv,“ povedala vo svojej kancelárii. Na dverách má namiesto kľučky guľu, ako účinnú ochranu pred otvorením zvonku.

Medvede hýbu Slovenskom: úraduje Maroš Žilinka, ale aj občania (FOTO)
Medveď – živočích, ktorý hýbe slovenskou politickou scénou už takmer dva roky. Svojho času sa ešte aj samotné medvede bavili na výroku vtedajšieho ministra ochrany životného prostredia Jánovi Budajovi (akt. Demokrati), podľa ktorého je medveď... Čítať ďalej
21 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Zlý chýr má rýchle nohy

Po obci sa už otvorene hovorí, že incident bol vyústení pokusu o poškodenie starostkinho počítača. Ani Gallová, ani Langová to nepotvrdili, no na úrade je „dusno“.

Starostka Gallová zverejnila na sociálnej sieti obce informáciu, že svoju zástupkyňu odvolala z funkcie.

„Vážení občania, po uváženom  rozhodnutí  som  s účinnosťou  k dnešnému dňu odvolala z funkcie - zástupkyne starostky p.  Silviu Langovú.  Post poslankyne bude  riadne vykonávať aj naďalej. Zverejnené informácie p. Langovou smerujú úmyselne dehonestujúco voči pôsobeniu starostky ako aj úradu. Ohradzujeme sa voči nim a  kategoricky s nimi nesúhlasíme,“oznámila starostka na facebookovej stránke obce.

Facebook / Obec Seňa / Reprofoto

Langová údajne rozširuje, že starostka si počas dovolenky údajne zaparkovala služobné auto na svojom oplotenom súkromnom pozemku, aby ho nik iný nepoužíval.

„Súkromné problémy by nemali takto ovplyvňovať vedenie našej obce. Už sú ako sliepky v kurníku, čo sa bijú o kohúta. Okolitým obciam musíme byť na smiech. Snáď sa to vyrieši, ale to veľmi pochybujem,“ uviedla jedna z diskutujúcich pod príspevkom. Ďalší diskutér si myslí, že starostka vie, prečo to musela urobiť. Ak by vraj všetko fungovalo ako má, nedošlo by k tomu.

„Každý vidí, že obec pod jej vedením prosperuje a jedine ona má právo na takýto krok. Iste to nebolo ľahké rozhodnutie. Možno tým niekoho pobúrila a možno sa veľa ľuďom uľaví,“ znie v komentári.

Všeličo sa hovorí aj po dedine

„Ráno som išla okolo úradu, zástupkyňa čakala pri hlavnom vchode. Nevedela sa dostať dovnútra. Hovorí sa všeličo. Nechápem, dve energické mladé ženy sa pobijú. Možné je, že mali spoločného kamaráta a takto to riešili. Všetko je možné,“ myslí si obyvateľka obce a iný obyvateľ konštatuje, že o incidente tiež počul a pripúšťa aj „spoločného kamaráta“.

ABSURDNÁ SITUÁCIA POČAS LOCKDOWNU! Polícia pokutovala človeka bez domova
Dlhotrvajúce lockdowny, ktoré mali zabrániť v šírení ochorenia covid-19 v rokoch 2020 a 2021 priniesli aj množstvo absurdných situácií. Von ste mohli len v najnutnejších prípadoch, domáce zviera ste mohli venčiť len do určitej vzdialenosti od... Čítať ďalej
21 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Rieši ich polícia, budú aj poslanci

Na bezproblémovom chode obce záleží aj obyvateľom Sene. Poslankyňa Estera Čučková situáciu komentovať nebude, keďže pri incidente nebola.

„Všeličo sa povráva po dedine. Netuším, čo sa stalo, nehovorila som s nimi. Vychádzali spolu vždy dobre, preto mi nejde do hlavy, čo sa deje. Každopádne sa ako poslankyňa budem dožadovať vysvetlenia,“ povedala Čučková.

„Viem, že to medzi týmito dvoma dámami dosť škrípe. Že by sa pobili, to neviem, ja tam s nimi nepracujem. Zrejme sa to začalo osobnými vecami. Budem sa zaujímať o detaily, nie sú tam na to, aby riešili vlastné veci na úkor obce. Toto sa diať nesmie, je mi to ľúto. Nie preto som poslancom, aby som musel riešiť takéto veci, ale kvôli rozvoju obce,“ hovorí ďalší z poslancov.

„Vo veci koná Obvodné oddelenie Policajného zboru Čaňa. Policajti momentálne prípad objasňujú v zmysle zákona o priestupkoch ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Robia potrebné úkony smerujúce k náležitému objasneniu skutku, preto bližšie informácie nie je možné poskytnúť,“reagovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik