Hellebrandt je neviniatko, ale Dankov semafor má obrátiť svet naruby? (VIDEO)
20 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Kauza „Semafor“, ktorá sa týkala priestupku Andreja Danka (SNS) sa stala národným škandálom. O trápnu banalitu si utrela ústa väčšina zo slniečkarov, ktorí nemajú čo iné na práci než sa zaoberať úplnými nezmyslami a považovať ich za nehorázne vtipné. Hellebrandtovo (PS) šírenie infekčnej choroby však zachraňujú tak oni, ako aj médiá argumentom, že skutočnosť o jeho zdravotnom stave bola „únikom informácií“. Ako inak...

Nielen po zdravotnom stave, ale i po intelektuálnej stránke bol a je ex-poslanec Tomáš Hellebrandt absolútne neschopným jedincom. Čo je však horšie, nositeľ vírusu HIV (vraj v už neprenosnej fáze, hoci video počas tlačovky PS hovorí o niečom inom) a hepatitídy typu C svoj stav zatajoval a mohol tak medzi svojimi kolegami ako i u personálu nemocnice šíriť pekelné dedičstvo úspešne ďalej. Ale koho to zaujíma. Dôležitejší je pokrivený semafor. Či?

„Máme tu Hellebrandta z Progresívneho Slovenska a ohrozil rodičov, matky aj deti v nemocniciach vážnou chorobou,“ zdôraznil v rozhovore Matúš Šutaj Eštok. Moderátorka nechápavo kontrovala otázkou, ako ich ohrozil. Človeku sa môže z takejto reakcie až rozum zastaviť nad tým, kto pracuje v slovenských médiách... Každopádne proliberálni „žurnalisti“ zrejme nevedia zareagovať inak.

Trestné oznámenie na Hellebrandta je už vonku

„Podľa mňa je to na trestné oznámenie. Ja som ho zatiaľ nevidel,“ ozrejmil situáciu, v ktorej sa nachádza tajnostkársky pokrytec Hellebrandt. „Už o tom hovorili viacerí, že mal vážnu infekčnú chorobu, ktorou ohrozil zdravotníkov v nemocnici. O tom sa v progresívnej časti médií vôbec nepísalo,“ vyjadril sa začudovane minister vnútra.

„Závažnosť v porovnaní so semaforom je nepomerná“ zdôraznil Matúš Šutaj Eštok. Ohradil sa k vyvíjaniu úsilia voči ex-poslancovi Hellebrandtovi, pretože dal najavo, že touto kauzou sa budú zaoberať iné osoby a jeho prácou je zaoberať sa problémami v jeho rezorte. „Ja nezasahujem ani do jednej živej veci. Preto som ani nevyvíjal úsilie na to, aby som netlačil na rýchle vyšetrenie nehody Danka. Nebudem vyvíjať žiadne úsilie na vyšetrenie veci ohľadne pána Hellebrandta,“ zdôraznil minister vnútra.

Orgány činné v trestnom konaní sa už Hellebrandtom zaoberajú

„Sú tu orgány činné v trestnom konaní, my sme poriadok v polícii urobili. A teraz je všetko na tom, aby platilo „padni komu padni“. Keď niekto porušil zákon, keď si progresívny poslanec PS myslí, že takto je to správne, tak musí niesť za to zodpovednosť. Ja si nemyslím, že je správne ohrozovať životy ľudí v nemocnici, ktorí sa o nás starajú takýmto nezodpovedným správaním,“ dodal Matúš Šutaj Eštok.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik