ŠKANDÁL! Riaditeľ RTVS Machaj ZAÚTOČIL na známu redaktorku Mimi Šramovú
19 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Moderátorka podcastov Miriam Šramová je známa tým, že leží v žalúdku všetkým štandardným liberálnym propagandistickým médiám. Tie ju s obľubou nazývajú "hviezda dezinfoscény", čo sa dá v súčasnosti brať ako poklona. Šramová sa v posledných rokoch zviditeľnila prostredníctvom videorozhovorov, množstvo z jej videí má na platforme YouTube viac než 100-tisíc pozretí a medzi priaznivcami sa teší veľkej popularite. Nie tak medzi súčasnou opozíciou a jej spriaznenými médiami. Naposledy na ňu dokonca zaútočil súčasný riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj. To už však prehnal. A my vám prinášame reakciu Mimi Šramovej v plnom znení. 

Vážený pán riaditeľ Machaj,

Včera mi pristála v schránke sociálnej siete od Vás správa. Keďže nie sme priatelia, našla som ju v spamoch. 

1. Píšete, že by ma mali zavrieť. Začo, pán Machaj? Uveďte prosím jeden jediný dôvod, kvôli ktorému by ma mali zavrieť. Porušila som mojou prácou nejaký zákon, ústavu, ustanovenie? 

2. Píšete, že by mi nemali dávať priestor vyjadrovať sa a šíriť nepodložené informácie. Kto, pán Machaj mi dáva alebo nedáva priestor a kde? Na sociálnych sieťach ako je Facebook, Telegram alebo Youtube? Kde pôsobíte aj Vy? Nie je to náhodou opačne, že priestor dávam ja, mojim respondentom, aby sa vyjadrili, lebo inde im priestor nedávajú? 

3. Pán Machaj, ďalej uvádzate, že šírim nepodložené informácie. Poprosím Vás uviesť konkrétne príklady, kedy, kde a kto z mojich respondentov šíril nepodložené informácie. Advokáti? Politici? Sudcovia? Nezákonne obvinení? 

4. Pán Machaj, píšete, že sa mám radšej venovať cukrárstvu, ktoré mi ide lepšie. 
    Ad 1, čo Vy viete o mojom odbornom a znalostnom backgrounde, kariére, životopise, pracovných skúsenostiach? Nikdy sme sa nestretli ani nemali príležitosť sa osobne rozprávať. 
    Ad 2, považujem pán Machaj takéto vyjadrenia za čisto sexistické útoky v zmysle že žena sa nemá čo hrabať do práce, ale má sa venovať domácim prácam pekne pri sporáku.

5. Pán Machaj, nie je Vám trápne, že ako riaditeľ verejnoprávnej televízie, ktorá je predmetom kritiky vlády a širokej verejnosti, a ktorú ja s výnimkou nedeľných relácií nepozerám, sa nezmyselne obúvate do rádovej youtuberky bez toho, aby sme niekedy v živote mali osobnú interakciu a aby ste uviedli jeden jediný dôvod, prečo by ma mali zavrieť? A za čo? Pluralita názorov, sloboda prejavu a demokraciu sú pre Vás len frázy? Porušila som nejaký zákon?

V neposlednom rade, pán Machaj, ja vystupujem sama za seba a neschovávam sa za funkciu riaditeľa verejnoprávnej televízie. 
Pán Machaj, vážte nabudúce slová, lebo sa zhovadujete ako chlap aj ako vrcholový manažér. Vy z Vašej pozície by ste mali podporovať názorovú pluralitu, nie zavádzať cenzúru a hrať sa na arbitra čo sú podložené a čo nepodložené informácie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ŠOKUJÚCE! DENNÍK N prekročil všetky ČERVENÉ ČIARY!
Som rád, že som dnes mohol prijať mladých antifaštov, ktorí reprezentovali Slovensko na tradičnom Svetovom festivale mládeže a študentstva pred pár dňami v ruskom Soči. Sú to statoční mladí ľudia, neboja sa ísť proti prúdu, obhajujú mier a silné... Čítať ďalej
19 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik