Právnička Laššáková: ŠIMEČKA ANI LEN NETUŠÍ, KDE JE SEVER! Dajte mu kompas (VIDEO)
21 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Ako malé deti! Nedostanú autíčko, tak sa „hodia o zem“, aby každý videl, ako nesmierne sa im krivdí. Tak by sa dala charakterizovať slovenská opozícia, ktorá sa nevie zmieriť s faktom, že vládu zostavovalo trio Smer, Hlas a SNS.  Lenže politika nie je o hračkách. Tá je o akceptovaní väčšiny. A hlavne – ich voliči im dali hlas preto, aby pre nich niečo urobili, nie len v zahraničí kydali do vlastného hniezda tak, ako to robia aj europoslanci PS. A práve tento politický nešvár hodnotí vo svojom videu právnička Judita Laššáková.

Laššáková vo svojom videu upozorňuje, že aj Michal Šimečka (PS) utekal posťažovať si do Česka. Nie je vo vláde a tak z opozície na práci vlády kritizuje doslova všetko. No na partneroch z opozície mu neprekáža, že podporujú pokračovanie konfliktu na Ukrajine, škodia Slovensku v EP....

„Jednoducho neprekáža mu nič z toho, čo zlé robia oni, ale prekáža mu to dobré, čo robí koalícia,“zamýšľa sa právnička Judita Laššáková. Tá tiež konštatuje, že v rámci EÚ je tá politika jednotlivých politických názorov medzi štátmi prepojená a tak sa aj Michal Šimečka, podľa svojho spolustranníka veľmi dobrý diplomat, stretol s partnerom z českej „sesterskej“ strany.

Nie každému sa to páči

Nešvár, ktorý praktizuje Šimečka a jeho opoziční kumpáni, teda okydávanie Slovenska v zahraničí, sa však nepáči každému.

„Zjavne si to uvedomuje aj strana, ktorej je Michal Šimečka vodcom,“ konštatuje právnička a pripomínajúc Šimečkovu cestu do Prahy.

„Po kritike, ktorá sa mu zniesla na hlavu, lebo veď problémy sa majú riešiť doma a nie hrať sa na žalobníčka v zahraničí, prišlo progresívne Slovensko ústami poslanca Štefunka s geniálnym vysvetlením tohto nešťastného kroku vodcu progresívneho Slovenska,“ hovorí Laššáková a pripomína výrok Ivana Štefunka v jednej z TV diskusií.

Erik Kaliňák strháva masku hrdinovi našich médií (VIDEO)
Poslanec za Smer a kandidát do EP Erik Kaliňák dlhodobo hovorí o sile médií. Tentokrát ju ukázal na príklade, ako médiá vykresľujú nedávno zosnulého Alexeja Navaľného. Toho slovenské médiá po vzore tých západných vykreslili, ako liberálneho a... Čítať ďalej
18 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Veľmi dobrý diplomat a ďalšie nezmysly

„Sme súčasťou Európskej únie, kde tie politické rodiny sa veľmi ovplyvňujú. To znamená, že Michal Šimečka ako veľmi dobrý diplomat sa stretol s kvázi svojim partnerom z Českej republiky,“ vysvetľoval krok svojho šéfa Ivan Štefunko. Nie len že konštatovanie o veľmi dobrom diplomatovi rozosmialo publikum, no Štefunko zavádza aj v tom, že Fiala je jeho partnerom z ČR – Fiala je premiér a Ľimečka opozičný líder...

Ako teda vyzerá tá politická rodina

„Takže európska politická rodina pán Štefunko? Tak sa na to pozrime. Pozrime sa na to, kto je v tej istej európskej rodinke ako progresívne Slovensko,“ pokračuje Laššáková, reagujúc na Štefunkove slová z videodokrútky.

„Progresívne Slovensko je v skupine Renew Europe, ako aj vodca progresívneho Slovenska Michal Šimečka v minulosti bol. V tej istej skupine sú aj ďalší europoslanci, a to dokonca aj z Českej republiky. A ktorá že to politická strana z Českej republiky je tiež v európskej rodinke Renew? No predsa strana ANO! A ktože je predsedom politickej strany ANO, a za kým teda vodca Progresívneho Slovenska, pán Šimečka mal ísť, ak ide o európsku politickú rodinku? Áno, presne. Vodca progresívneho Slovenska Michal Šimečka mal ísť za Andrejom Babišom,“ vyvrátila Štefunkove slová  právnička s tým, že Šimečkovým krokom akosi nerozumie.

Nevie, kde je sever

„Možno by bolo na mieste nabudúce dať pánovi Šimečkovi do ruky kompas, aby vedel, kde je sever, pretože ak sa bavíme o európskych politických rodinách, tak vlastne tým, že pán Šimečka išiel za Petrom Fialom, sa pán Šimečka akoby bavil s pánom Kaczyńským z poľskej politickej strany PiS, keďže Fiala a aj pán Kaczyński sú v rovnakej európskej rodinke známej ako ECR,“ vysvetľuje Judita Laššáková.

Nerozumie Štefunkovi

„Čo ste týmto svojím vyhlásením chceli docieliť pán Štefunko? Klamali ste, alebo neviete, do ktorej politickej skupiny patríte? Lebo tretia možnosť by bola tá, že považujete ľudí na Slovensku za hlupákov ak si myslíte, že toto si nevieme zistiť?,“ uzatvára právnička.

Slovenská poslankyňa sa riadne obula do českého premiéra
S českými politickými špičkami dochádza trpezlivosť aj poslankyni za Smer Zuzane Plevíkovej. Tá už pred parlamentnými voľbami s nevôľou hovorila o ich pokusoch o zasahovanie do slovenskej vnútornej politiky, no vtedy to nebolo také okaté. Myslí si,... Čítať ďalej
17 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik