PREBERTE SA! Tomáš prebúdzal Holečkovú z jej permanentného bdelého snenia
19 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Ako minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš potvrdil, že prezident Macron opäť zbrojí, že Francúzsko vyšle svojich vojakov na Ukrajinu. Hovoril dokonca o možnosti viesť tam pozemné operácie. Potvrdzuje sa, že táto téma nie je žiadnym “strašením”, ako sa to po schôdzke predstaviteľov členských krajín EÚ a NATO v Paríži snažila prezentovať naša opozícia, či kandidát na prezidenta Korčok.

Na rozdiel od neho Peter Pellegrini jasne odmietol vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Vyhlásil som to v relácii V politike na TA3. Na rozdiel od poslankyne Holečkovej uviedol vec na pravú mieru. Hoci ona tvrdí, že táto téma je len fabuláciou, realita jasne hovorí niečo iné. Z jej večného snenia ju musel znova zobudiť Erik Tomáš.

„Akože táto téma nexistuje... Aj francúzsky nevylúčil aj poľský prezident vrátane nášho premiéra potvrdili, že na schôdzke v Paríži sa hovorilo aj o tom, že by mohli byť vojaci z členských krajín Európskej únie vrátane Slovenska a z členských krajín NATO vysielaní na Ukrajinu. Na základe bilaterálnych zmlúv, na čom trvalo aj Slovensko, pretože ak už má k nejakým dohodám prísť, musí sa vyjadriť aj Slovensko. To nikdy takýto krok neurobí,“ vyjadril sa Erik Tomáš. Je prekvapený, že sa opozícia stále vyjadrovala, že tieto informácie sú iba strašiakom Roberta Fica.

Vysielanie vojakov na Ukrajinu je holý fakt, o ktorom uvažujú eurogiganti

„Je to relevantná téma. Vo včerajšom vyjadrení pána Macrona sa ukázalo, že tá téma je na stole, je aktuálna a váš protežovaný kandidát, Ivan Korčok, ktorý môže byť hlavným veliteľom ozbrojených síl ako prezident k tomu nedokáže zaujať stanovisko. Svedčí to o tom, keďže poznáme pána Korčoka, ako servilne sa správa aj voči veľkým hráčom Európskej únie, že by bol pripravený na niečo také dať súhlas,“ povedal počas neustáleho skákania moderátora Braňa Kráľa do reči, tvrdiaceho, že nič také nie je potvrdené, hoci mu Erik Tomáš predkladal relevantné fakty. Erik Tomáš sa v tejto súvislosti opýtal poslankyne Holečkovej, či by sa KDH v tomto prípade, ako poskok liberálov, postavilo k vyslaniu vojakov Slovenska na Ukrajinu súhlasne. Holečková sa zmohla iba na pozeranie do prázdna a bezmocné mlčanie.

Erik Tomáš pripomenul, že by s tým Ivan Korčok zrejme súhlasil. Vzhľadom na to, že je proti právu veta Slovenska v Európskej únii za akýkoľvek prejav suverénneho rozhodnutia, neprotestoval by proti nasadeniu našich „ozbrojených“ zložiek na ukrajinskú frontu.

Tieto otázky sú na výsosť dôležité. Minister Tomáš sa opýtal Martiny Holečkovej, či by KDH ako posluhovači liberálov súhlasili s takýmto samovražedným krokom. KDH sa k tejto situácii zatiaľ stavajú pasívne, čo je tejto strane v poslednej dobe veľmi príznačné.

Holečková tvrdí, že hlavný veliteľ ozbrojených síl k tejto situácii nemá čo povedať...

„Ak máte pocit, že hlavný veliteľ ozbrojených síl nemá čo k tomu povedať, je mi ľúto, že sa neviete vyjadriť k pánovi Korčokovi... Ja poviem len jednu vec. Pán Pellegrini jasne povedal: je proti zrušeniu práva veta v Európskej únii a je proti posielaniu slovenských vojakov na Ukrajinu. Chcem, aby toto voliči týždeň pred prezidentskými voľbami vedeli,“ uzatvoril viac-menej jednostrannú diskusiu Erik Tomáš.

Macronova horúčka rastie. Chce tiahnuť do Ruska ako Napoleon. Aby nedopadol rovnako
Rusi vytlačili Francúzov zo subsaharskej Afriky a pre Macrona to bola mimoriadna medzinárodná hanba. Navyše zostávala otázka, čo urobiť s tými skvele vycvičenými zabijakmi? Ako ich využiť? Aj čísla pred voľbami do Európskeho parlamentu zostávajú... Čítať ďalej
11 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.