RTVS potrebuje zmeny ako soľ. Neplní si svoje funkcie (VIDEO)
18 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Minister Erik Tomáš nepopiera, že aj strana Hlas-SD nástojí na zmenách v RTVS. V mnohých ohľadoch neplní funkcie a princípy, ktoré plniť má. Je účelovo spolitizovaná a jej profesionálna úroveň neustále klesá v prospech mienkotvornosti, čomu by sa mala verejnoprávna inštitúcia tohto formátu vyhnúť ako čert svätenej vode.

„Áno, Hlas – SD je za zmeny v RTVS,“ pripúšťa Erik Tomáš. „Aj za zmeny personálne, aj hospodárske, aj programové. Samozrejme, ten zákon je zatiaľ len v medzirezortnom pripomienkovom konaní,“ uvádza minister práce, sociálnych vecí a rodiny.

„Preto my vnímame celý tento humbuk, na ktorom ale KDH neparticipovali len ako vec, ktorá má ovplyvniť prezidentské voľby. Tie protesty sú iba ako zámienka. Zákon je len na začiatku. Každý ho bude môcť pripomienkovať, vrátane RTVS. Tie protesty sú len zámienkou na tie protesty. To už pri každom zákone máme pocit, že kým nebudú prezidentské voľby, bude ďalší protest...“ okomentoval Erik Tomáš trápne konanie slniečkarov.

Venovať sa treba relevantným faktom

„Teraz vecne...“ upozornil na relevantné fakty Erik Tomáš. „Verejnoprávna televízia neplní svoj verejnoprávny účel. Ako bude konkrétna podoba zákona vyzerať rozhodne medzirezortné pripomienkové konanie, legislatívny proces v parlamente a my zaujmeme definitívne stanovisko k finálnej verzii,“ dodal Erik Tomáš. Koalícia však na tom, že zmeny sú potrebné, hoci sa nedá dotknúť domáceho spravodajstva s ohľadom na to, že je to zo strany domáceho politika citlivé.

Treba sa zamerať napríklad na šport, čomu rozumie aj bežný človek. Treba si uvedomiť, že verejnoprávna televízia ako národný prvok nebude vysielať Majstrovstvá sveta v hokeji. Verejnoprávna televízia nedokázala zabezpečiť športový prenos z pretekov, ktorých sa zúčastnila naša snehová kráľovná, bezo sporu najpopulárnejší športovec Slovenska, Petra Vlhová. Rovnako nebude vysielať európske šampionáty, pretože jej momentálni zamestnanci niečo takéto zrejme nepovažujú za dôležité.

„Chcem sa len spýtať, čo po letnej olympiáde bude Slovenská televízia v oblasti športu...“ kladie dôležitú otázku Erik Tomáš. „Navyše, je mnoho externých firiem, ktoré dodávajú na kľúč STV pre Slovenský rozhlas. Pýtam sa, nemáme dostatok kapacít v RTVS niečo také produkovali?“

Hlas ľudu: "Slušní" progresívni bojovníci za kultúru sa predviedli!
Kto je ruská sviňa. Nie je to žiadny ruský zabijak, žiadny ruský politik ani vojak. Nie je to ani žiadny slovenský opozičný politik. Teda ani Miško Šimečka to nie je. Ale s Miškom má predsa len niečo spoločné. Je to jeden krikľúň z jeho... Čítať ďalej
17 | 03 | 2024 | Mária Škultétyová

Pre RTVS je zmena nutná ako soľ

„Ak si niekto myslí a pozerá RTVS a počúva rozhlas a myslí si, že pán Machaj je manažérom roka, tak to teda nie je. Uviedol som len niekoľko príkladov zo športu a hovorím, treba si počkať na konečnú verziu, netreba robiť humbuk, treba pripomienkovať novelu zákona. Pripomienkové konanie slúži práve na to. A ja pevne verím, že strana Hlas – SD prinesie dobrý zákon,“ tvrdí Erik Tomáš s absolútnym presvedčením.  

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik