PUTIN JE STARONOVÝ RUSKÝ PREZIDENT
18 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Viac ako 87% voličov dalo svoju dôveru do rúk Vladimíra Putina. Môžeme to hodnotiť sprava, zľava, zhora aj zdola. Je to jednoznačné víťazstvo.

Ruský prezident Vladimir Putin sa v noci na pondelok poďakoval voličom za podporu v prezidentských voľbách. Podporu občanov považuje za vyjadrenie dôvery.

"Chcem sa poďakovať občanom Ruska, ktorí prišli do volebných miestností a hlasovali," vyhlásil Putin na tlačovej konferencii vo svojom hlavnom volebnom stane v Moskve po zverejnení exit pollov a prvých výsledkov, ktoré mu predpovedajú zisk 87 percent hlasov.

"Chcem poďakovať vám všetkým a všetkým občanom za podporu a dôveru," povedal.

Zároveň osobitne poďakoval vojakom bojujúcim na Ukrajine, ktorí podľa neho plnia ten najdôležitejší cieľ – ochranu občanov.

Putin tiež vyhlásil, že Rusko sa nenechá zastrašiť a utláčať

"Nezáleží na tom, ako veľmi nás chcú zastrašiť, nezáleží na tom, ako veľmi chcú utláčať nás, našu vôľu, naše svedomie – nikomu sa nikdy nič také nepodarilo. Nefungovalo to doteraz a nebude to fungovať ani v budúcnosti. Nikdy," dodal Putin.

Zároveň však povedal, že úplný konflikt s NATO nie je vylúčený. V takom prípade by bol podľa Putina svet len krok od tretej svetovej vojny. "Považujem za nepravdepodobné, že o ňu má niekto záujem," citovala ho agentúra DPA.

Podľa slov šéfa Kremľa sú už na Ukrajine početní vojaci z členských štátov NATO. "To už vieme," uviedol s tým, že tam už počuli francúzštinu a angličtinu. "Nie je to nič dobré, najmä pre nich, pretože tam vo veľkom počte zomierajú," doplnil Putin.

"Chytajú ich ako psy." Ukrajincov lovia, aby išli na front...
Branná povinnosť priamo na ulici. Muži, ktorí sa skrývajú pred vojakmi branných výborov. Dokonca aj chorí sú posielaní do vojny, ktorí by v normálnej politickej situácii stáli v rade na invalidné dôchodky. Teraz? Odvod trvajúci desať minút a... Čítať ďalej
17 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik