Kardiochirurg Fischer bez váhania: ZA PROBLÉMAMI SAGANA SO SRDCOM MÔŽE BYŤ OČKOVANIE!
19 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Slovenský éter pred pár dňami obletela správa, že cyklista Peter Sagan podstúpi budúci týždeň operáciu srdca. Informoval o tom na sociálnej sieti Instagram. Opäť sa mu totiž ozvali problémy so srdcom. Po februárovej ablácii, čo je liečba, ktorá sa používa pri závažných srdcových poruchách, ho čaká invazívny zákrok u talianskeho odborníka. Uznávaný slovenský kardiochirurg Viliam Fischer (85) však v súvislosti s jeho problémami zdvíha varovný prst, informuje portál sport24.sk.

Podľa informácii, ktoré v uplynulých hodinách zverejnil sám Tourminátor na sociálnych sieťach, bilo jeho srdce počas tréningu v Marseille opäť príliš rýchlo. „Zatiaľ čo som trénoval na skalnatých cestičkách, moje srdce dostalo niekoľko úderov. Nič vážne, dalo by sa povedať, že moje srdce potrebuje zastávku v boxoch. Budúci týždeň podstúpim operáciu a vďaka môjmu kamarátovi – športovému kardiológovi Robertovi Corsettimu – som si istý, že sa čoskoro opäť vrátim na sedlo,“ napísal Sagan v závere uplynulého týždňa na všetkých svojich profiloch na sociálnych sieťach.

Podobné ťažkosti s vysokým tepom sa objavili u rodáka zo Žiliny už vo februári. Vtedy jeho monitor srdcovej frekvencie opakovane zaznamenával hodnoty nad 200 úderov za minútu, pričom zvyčajne sa pohybuje okolo 190. Teraz sa udialo niečo podobné.

Nejde len o Fischerov názor, ale aj o názory približne 50 svetových odborníkov

V súvislosti s jeho súčasnými zdravotnými problémami sa spomína postcovidový syndróm, keďže Peter Sagan prekonal koronavírus niekoľkokrát. A to aj napriek tomu, že je proti nemu zaočkovaný. Lenže práve očkovanie môže podľa celosvetovo uznávaného slovenského kardiochirurga Viliama Fischera stáť za jeho problémami so srdcom. 

„Nedá sa to vylúčiť. Ak by jeho problémy súviseli s vakcináciou, bol by som maximálne opatrný a s tréningom by som začínal ako po ťažkom zranení. Niekoľko mesiacov by som sa testoval s pomaly sa zvyšujúcou záťažou, než by som dospel do maxima. Ja osobne s mojimi vedomosťami by som toto praktizoval minimálne polroka, skôr by som nešiel do plného pretekania,“ skonštatoval pre Šport24.sk Viliam Fischer s tým, že nejde len o jeho názor, ale aj o názory približne 50 svetových virológov, infektológov, epidemiológov, bakteriológov, či známych klinických pracovníkov a teda ľudí, ktorý sa tým detailne zaoberajú.

Na archívnej snímke špičkový kardiochirurg Viliam Fischer.

Na archívnej snímke špičkový kardiochirurg Viliam Fischer.

Uznávaný odborník zároveň priznáva, že kým detailne nepozná diagnózu trojnásobného majstra sveta, je v rozpakoch ako nikdy predtým. Ale… „Po preštudovaní a predebatovaní všetkého, čo súvisí s možnými postvakcinačnými následkami, moja jednoznačná odpoveď na to, či má Sagan ďalej súťažiť alebo nie, neexistuje. Po tom, čo som všetko čítal, seriózne na to neodpovie žiadny lekár,“ dodal Viliam Fischer.

Označia mainstreamové propagandistické médiá aj známeho a svetovo uznávaného kardiochirurga Viliama Fischera za dezoláta a antivaxera?

Prezidentský duel: HANBA, STRAŠNÁ HANBA! To po tomto Korčok tak veľmi túžil? PO TOMTO VÝPRASKU?
KORČOK VYBUCHOL – PELLEGRINI HO ZOŽRAL ZAŽIVA! Duel, na ktorý sme už všetci nedočkavo čakali. Dvaja najväčší favoriti prezidentských volieb – Peter Pellegrini a Ivan Korčok – sa vôbec po prvýkrát stretli v predvolebnej debate. Z tejto debaty bude... Čítať ďalej
19 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik