Erik Kaliňák strháva masku hrdinovi našich médií (VIDEO)
18 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Poslanec za Smer a kandidát do EP Erik Kaliňák dlhodobo hovorí o sile médií. Tentokrát ju ukázal na príklade, ako médiá vykresľujú nedávno zosnulého Alexeja Navaľného. Toho slovenské médiá po vzore tých západných vykreslili, ako liberálneho a demokratického politika s obrovskou popularitou. Kaliňák preto pripomína pár faktov o ruskom protiputinovskom hrdinovi.

Najväčší vyzývateľ démona, menom Putin. Ten sa ho tak veľmi bál, že sa ho pokúsil zabiť tým najsilnejším jedom na svete. „No a keď mu to nevyšlo, tak ho z čisto politických dôvodov aspoň zavrel do basy,“popisuje Kaliňák Navaľného obraz, ktorý nám podsúvajú médiá. Aby svoje slová potvrdil, v dokrútke púšťa staršieho Šimečku, ktorý o Navaľnom hovorí, ako o ruskom  hrdinovi - toho v Rusku chceli otráviť, šiel do Nemecka, kde ho vyliečili a on sa do toho zlého Ruska vrátil, aby podstúpil nespravodlivý proces. Tu Kaliňák zastavuje oficiálnu propagandu a ide po faktoch.

Kolíkovej obavy sú oprávnené: Susko ukázal otrasnú skutočnosť o Pláne obnovy (VIDEO)
V pondelok, 18. marca sa na Ministerstve spravodlivosti (MS) SR konala avizovaná tlačová beseda (TB) ministra Borisa Suska (Smer-SSD). Jej témou bolo Dedičstvo bývalých vlád na ministerstve spravodlivosti. Slovensko s vysokou pravdepodobnosťou... Čítať ďalej
18 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Charakter

Kaliňák pripomína, že Navaľného strana mala predstavovať normálny nacionalizmus. Ten si predstavoval tak, že na pochodoch sa objavovali slogany „Rusko pre etnických Rusov“, len normálne skandoval, že sa majú báť. „Pýtate sa, kto sa má báť? Nie Navaľného úhlavný nepriateľ, ale nelegálni migranti,“vysvetľuje Kaliňák zábery, na ktorých sa Navaľnyj prezentuje na proteste. Na ďalších hovorí o ilegálnych migrantoch aj ako o šváboch, na ktorých platí pištoľ.

„A keď Putin obsadil Krym, Ukrajincom odkázal, že si nemajú robiť falošné nádeje – Krym ostane ruský a on im ho nevráti, ani ak by sa náhodou stal prezidentom,“ pripomína ďalej Kaliňák s tým, že aj napriek tomu si USA vybrali práve jeho na akýsi kurz líderstva na Yale.

Kaliňák spochybňuje aj „obrovskú Navaľného podporu v Rusku“. Na prelome rokov 2020 a 2021 nemal viac, ako 5-percentnú podporu.

Otrava

V auguste 2020 sme sa dozvedeli, že Navaľnyj bol otrávený. Lietadlo, v ktorom letel, muselo núdzovo pristáť, keďže ho pochytili obrovské bolesti v bruchu. Bez akéhokoľvek vyšetrenia prišlo konštatovanie, že bol na Putinov pokyn otrávený – najskôr čajom, potom fľašou vody a nakoniec vraj cez spodnú bielizeň. Kaliňák vysvetľuje, že pri otrave Novičokom sa svaly stiahnu a už sa neuvoľnia a smrť nastáva pri kontakte aj s tisícinou gramu. Ak záchranca nemá sám skafander, či plynovú masku postihne ho rovnaký osud, ako otráveného.

„Nie v prípade Navaľného. Pri ňom nepotrebovali ochranu ani zlí ruskí lekári, ani tí dobrí, nemeckí, ktorí ho na pokyn nemeckej mimovládky a so súhlasom Putina na druhý deň previezli do nemocnice v Nemecku, kde sa ho zázračne podarilo zachrániť pred tým najsmrteľnejším jedom na svete,“ dopĺňa mladý sociálny demokrat Navaľného mediálny príbeh. Ten však v prestížnom medicínskom časopise Lancet objavil analýzu, podľa ktorej za Navaľného problémy môže mix psychofarmák a alkoholu.

Väzenie

Médiá prezentovali veci tak, že po návrate Navaľného do Ruska po zázračnom vyzdravení sa, bol okamžite uväznený. Kaliňák ale pripomína, že návrat Navaľného do Ruska a jeho uväznenie delili štyri mesiace, počas ktorých Alexej Navaľný všeličo postíhal. Napríklad vystúpenie v EP, kde žiadal o sankcie na Rusko. A to už v čase, keď bol právoplatne odsúdený na domáce väzenie.

V tejto súvislosti kaliňák pripomína, že Roberta Fica by po desiatich rokoch vládnutia mnohí posielali do väzenia za dve tlačové besedy, to nebolo politicky motivované, no uväznenie právoplatne odsúdeného Navaľného politický motív malo.

„Kým Robert Fico je zbabelec, Navaľnyj je hrdina, to je úplne čisté,“hovorí tata Šimečka v Kaliňákovej dokrútke. Kaliňák ešte dopĺňa – zase videami zo západných zdrojov (reportáže sú dnes už zmazané), že Navaľnyj bol financovaný zdrojmi zo zahraničia.

RTVS potrebuje zmeny ako soľ. Neplní si svoje funkcie (VIDEO)
Minister Erik Tomáš nepopiera, že aj strana Hlas-SD nástojí na zmenách v RTVS. V mnohých ohľadoch neplní funkcie a princípy, ktoré plniť má. Je účelovo spolitizovaná a jej profesionálna úroveň neustále klesá v prospech mienkotvornosti, čomu by sa... Čítať ďalej
18 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni