A. Danko odstúpil z boja o Prezidentský palác (AKTUALIZOVANÉ)
18 | 03 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Andrej Danko sa v pondelok oficiálne vzdal kandidatúry na prezidenta SR.

Oznámil to na spoločnej tlačovej konferencii s ďalším uchádzačom o post hlavy štátu Štefanom Harabinom. Predseda SNS svoj krok vysvetlil vývojom preferencií a snahou netrieštiť národno-konzervatívne sily. Zároveň podporil vo voľbe Štefana Harabina.

Aktualizované o 10:45

"Už v januári sme sa džentlemensky dohodli, že jeden druhého podporíme podľa toho, kto bude v predvolebných preferenciách úspešnejší," uviedol na brífingu líder národniarov a podpredseda Národnej rady SR. Zároveň deklaroval, že má mandát od strany, aby Harabina podporil a požiadal o to aj voličov SNS. Danko verí, že Harabin môže postúpiť do druhého kola.

Na otázku, či nie je zvláštne, že podporuje Harabina a nie Petra Pellegriniho, odpovedal, že predseda parlamentu a líder Hlasu nemal záujem o podporu SNS.

Bývalý minister spravodlivosti sa poďakoval za podporu, zároveň ocenil úsilie Andreja Danka zjednocovať národno-vlastenecké sily. "Som za to, aby sme takéto spájanie uskutočnili aj voľbami do Európskeho parlamentu," uviedol. Deklaroval zároveň, že do volieb ide s jasným cieľom - vyhrať ich. Označil sa za mierového prezidentského kandidáta a avizoval jasne vyhranený postoj smerom k vojne na Ukrajine a geopolitickej budúcnosti Slovenska v prípade svojho zvolenia. "Ak vyhrám prezidentské voľby, žiadny slovenský vojak nepôjde na Ukrajinu, ani jeden náboj, ani jeden cent nepôjde na Ukrajinu. Na Slovensko nepríde ani jeden migrant a ani jeden cudzí vojak na Slovensku nebude," dodal. "Budem presadzovať, aby Slovensko získalo status neutrality," dodal.

V sobotu (23. 3.) si tak oprávnení voliči môžu vybrať z desiatich kandidátov na prezidenta SR. Sú nimi Patrik Dubovský, Krisztián Forró, Štefan Harabin, Ivan Korčok, Marian Kotleba, Ján Kubiš, Igor Matovič, Milan Náhlik, Peter Pellegrini a Róbert Švec.
 

Robert Fico o "mončičákovi", médiách a klamstvách opozície
"Liberálne médiá prehrali v septembri voľby a rozhodli sa, že nenechajú nič na náhodu a svojmu "mončičimu" predsedovi Progresívneho Slovenska, mladému Šimečkovi skrátili reťaz a na dennej báze, ako my v SMER-e hovoríme, dávajú bomby," hovorí v... Čítať ďalej
17 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik