Rozhorčení klienti v šoku! Banky rušia účty, blokujú účty, TOTO sa im nepozdáva
17 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová

Výpoveď z banky bez udania dôvodu, zrušenie účtu náhle a bez komunikácie...Aj toto zažili klienti banky, ktorí potom ostali doslova v šoku a rozhorčení. Banky sa bránia, že takto chcú chrániť ich financie. Ako keby si klienti nemohli robiť s vlastnými peniazmi, čo chcú.

Slováci, ktorí investujú do kryptomien, narážajú na problém.

Banky z obavy, že ide o podozrivé transakcie, blokujú prevody peňazí a dokonca v niektorých prípadoch klientom úplne rušia bankové účty. Upozornila relácia Reflex.

Jakub Kraľovanský, odborník na kryptomeny, v nej vysvetľuje, že “ak si chce bežný človek poslať vlastné peniaze na kryptoburzu, často sa stáva, že banka mu transakciu stopne. A v extrémnych prípadoch aj vypovie účet.”

Banka zrušila účet náhle a bez komunikácie

„Prečo so mnou nekomunikovali? Rád by som s nimi komunikoval a vyriešil túto situáciu,“ hovorí prevádzkovateľ kryptoautomatov.

Problémy majú takmer všetci klienti, ktorí obchodujú s kryptomenou.

Ich skúsenosti potvrdzuujú, že ich transakcie sú pravidelne kontrolované a dochádza aj k rušeniu účtov bez komunikácie, či udania dôvodu.

Hovorca Národnej banky Slovenska však pripomína, že banka má povinnosť komunikovať s klientom v prípade nezvyčajných transakcií a až následne pristúpiť k spomínaným krokom.

Banky vysvetľujú, prečo to robia

Riziko do sveta kryptoaktív prinášajú podvodné firmy, ktoré sa pod zámienkou obrovských ziskov snažia od ľudí vylákať peniaze. Práve pred takýmito podvodníkmi chcú Slovákov ochrániť banky. Mnohí totiž už podľa ich vyjadrení naleteli podvodníkom alebo sa dokonca stali nevedomky súčasťou organizovaných zločineckých skupín. Nechtiac tak napomáhajú podvodom a legalizácii príjmov z trestnej činnosti.

Ako pre televíziu vysvetlila VÚB banka, v praxi sa stretávajú s klientmi, ktorí naleteli podvodníkom, ale nevedia ich presvedčiť o tom, že sa stali obeťami podvodníkov, a žiadajú odblokovanie účtu. Banky vtedy pristupujú k zrušeniu účtu klienta, pretože je len otázkou času, kedy by prišiel o všetky peniaze, a je pre banku rizikový, pretože podvodníci majú prístup k jeho účtu.

Bývalá ministerka kultúry: HOVORME O RTVS, ALE BEZ KORČOKA!
ÚŠP bol zrušený, aj politické turbulencie okolo novelizácie Trestného zákona už utíchli a tak si opozícia na protesty našla inú zámienku. Tentoraz je ňou zmena vedenia vo verejnoprávnej RTVS. Navyše opozícii ešte stále ide o veľa – o týždeň sú tu... Čítať ďalej
17 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik