POZOR! POČASIE SI Z NÁS VYSTRELÍ! Meteorológovia predpovedajú, aké bude počasie na Veľkú noc!
17 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Predpoveď počasia na najbližšie dni hovorí o tom, že si z nás počasie bude ešte strieľať. Meteorológovia hovoria, že posledná dekáda marca bude skôr bláznivým aprílom. Počasie sa bude meniť z chladného na teplé a POTOM nie je vylúčené, že sa neobjaví mráz či dokonca sneh.

Štatisticky patril podľa údajov odborníkov tohtoročný február do skupiny teplotných rekordérov. To isté sa týka i prvej polovice marca. Teplotné odchýlky budú zrejme v budúcich dňoch práve od jeho začiatku šokujúce, ako informuje imeteo.sk.

V druhej polovici marca bolo možno zaznamenať zmenu počasia k chladnejšiemu.

Studený front spôsobil, že do celej Európy zavítali búrky. Táto situácia neobišla ani našu krajinu. V sobotu bolo zaznamenaných na severozápade až 260 bleskov.

Prognózy tvrdia, že sa zasa ohlási zima. A to už čoskoro. Nad Pobaltím sa tvorí tlaková níž. Presunie sa aj nad Slovensko. S ňou príde chladný až mrazivý arktický vzduch. Ten spôsobí, že sa teploty prepadnú až pod bod mrazu. Prvé mrazivé dni prinesie už táto nedeľa. Na prelome týždňa teploty klesnú ešte nižšie.

Nepriaznivé správy pre ovocinárov

Pestovatelia ovocia budú prežívať krušné noci. Dôvodom bude aj to, že sa na celom území Slovenska objavia mínusové teploty. Mrznúť bude od pondelka tak na západe Slovenska, ako aj vo Východoslovenskej nížine. Ráno sa objavia teploty od 0 do -5°C, čo prinúti ovocinárov nasadiť strategické riešenia a zahrievať svoje stromy, pretože tie už rozkvitli. Na niektorých miestach môže byť okolo 10°C, no na ostatnom území našej krajiny nemožno očakávať vyššie teploty ako 5°C.

Predpoveď počasia na MAREC: TOTO pestovateľov nepoteší
Počasie už niekoľko dní vyzerá tak, ako by bola jar, no tá oficiálna meteorologická začala až v piatok 1. marca. Február patril k najteplejším mesiacom v histórii, preto mnohých zaujíma, aké bude počasie v najbližšom období. Potvrdia sa obavy... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Apríl môžeme čakať už v najbližších dňoch

Počasie bude teda premenlivé, nestabilné, aprílové. Preslnené dni budú striedať daždivé. A ako bonus, tesne pred Veľkou nocou možno prídu aj snehové vločky, ktoré by nás potešili skôr v období, ktoré patrí zime a nie sviatku jari.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik