Pellegrini: Kto chce byť vláde protiváhou, chce byť v permanentnom konflikte (VIDEO)
16 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Podľa prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho (Hlas-SD) Prezidentský palác nemôže byť len ceremoniálnou budovou. Chce z neho vytvoriť priestor, kde sa budú tvoriť vízie a programy ako zmeniť Slovensko na krajinu dobrú pre život. V relácii Kreslo pre kandidáta, vysielanej TV JOJ24 hovoril o tom, ako chce v prípade zvolenia za prezidenta dosiahnuť pokoj v spoločnosti.

Jedným z motívov Pellegriniho prezidentskej kampane je aj pokoj pre Slovensko. Ten tu nie je už dlhšiu dobu. Dôvodom je aj neustále pnutie medzi Prezidentským palácom a vládou.

"Vnímam, že v našej spoločnosti neustále prebieha rozdelenie. Preto by som bol veľmi rád, ak by som od ľudí dostal dôveru, aby sa v Prezidentskom paláci dokázali za jedným stolom stretnúť aj názoroví nepriatelia,“povedal Pellegrini v relácii Kreslo pre kandidáta. Podľa neho východisko zo situácie, v ktorej sa nachádzame, je možné nájsť len spoločne.

„Rozdelený národ a rozdelená spoločnosť nemôže dobre uchopiť problém a dostať sa z problémov, v ktorých sa nachádza,“ hovorí Pellegrini nie len o Slovensku, ale aj o Európe a celom svete.

Ten, kto hovorí o tom, že prezident má byť vláde akousi protiváhou, dopredu avizuje, že chce byť v permanentnom konflikte.

„My potrebujeme prezidenta ani nie opozície, ani nie koalície. Prezidenta, ktorý ak vláda naozaj robí to, čo má robiť – zlepšuje život ľudí, pomáha rásť slovenskej ekonomike, prezident musí byť nápomocný,“ myslí si kandidát na post hlavy štátu s tým, že prezident by mal zasiahnuť len vtedy, keď sa vláda od svojho posolstva odkloní.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Pellegrini usmernil novinárku z Denníka N
"Tisís zamestancov sa postavilo za zachovanie RTVS a zvažujú aj štrajk, čo by ste im odkázal," pýta sa Denisa Gdovinova, žurnalistka z Denníka N, Petra Pellegriniho. Predseda strany Hlas – SD a kandidát na post prezidenta Slovenskej republiky však... Čítať ďalej
15 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik