Čo matovičovci pokazili, Fico napravil. A Matovičova sestra sa teší
16 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Jednou z výrazných udalostí uplynulého týždňa bolo aj vyškrtnutie Jozefa Hambálka zo sankčného zoznamu EÚ, čo je zásluha súčasnej vlády. Slovenského občana na tento zoznam v minulosti dostali údajne konkrétni členovia Matovičovho hnutia. Kým opozícia pení, Zuzana Belicová, sestra Igora Matoviča Zuzana Belicová netají svoju radosť.

Premiér Fico na štvrtkovej tlačovej besede označil zápis Hambálka na sankčnú listinu za čin nenávisti voči nevinnému človeku. Prsty v celom zrejme nemal len prezidentský kandidát Korčok ako vtedajší minister zahraničia, ale aj ďalší dvaja ministri silových rezortov. Zuzana Belicová, sestra Igora Matoviča má z toho, že bol občan Slovenska a jej rodnej Trnavy zo sankčného zoznamu vymazaný, veľkú radosť. Upozorňuje na to, čo takýto akt prináša a dôsledky si ťažko predstaviť. Naopak, Veronika Remišová, ktorá vedie stranu Za ľudí, pení. Fico podľa nej ochránil svojho človeka.

Obeť nenávisti

„Jeho celý podnikateľský život bol zničený pre hlúposť a nenávisť členov vlády, ktorá vládla v júli 2022, osobitne ministra zahraničných vecí, ktorý pre neho nič neurobil," poznamenal premiér na tlačovej besede, na ktorej vyzval orgány, aby opravili „všetky nezmysly", ktoré napáchali voči občanovi Jozefovi Hambálkovi. Tomu bol po júli 2022 zablokovaný majetok, obchodné podiely, či zhabané zbrane.

Jozefa Hambálka EÚ, ako jediného Slováka, na podnet politikov bývalej vlády zaradila na sankčný zoznam. Prsty v tom údajne mali mať vtedajší minister obrany Jaroslav Naď, či minister vnútra  Roman Mikulec – obaja z Matovičovho hnutia. Zuzana Belicová – sestra Igora Matovičová sa teší, že Trnavčan Hambálek je opäť slobodným občanom a môže disponovať svojím majetkom.

Sľub podpredsedu parlamentu slniečkárom: DOSTANETE PO PRSTOCH, ZLODEJI!
Keby nenávisť nadnášala, tak tu slniečkari poletujú po oblohe ako dúhové balóniky, skonštatoval vo štvrtok podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD). K tomuto škodoradostnému výroku ho priviedli dve udalosti - tlačové besedy dňa. „V oboch je krásne... Čítať ďalej
16 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Jediný Slovák na zozname

„Veľmi sa teším, že náš a môj spoluobčan z Trnavy, Jozef Hambálek, bol vďaka lobovaniu terajších vládnych predstaviteľov konečne vyškrtnutý zo sankčného zoznamu EÚ. Komu vôbec napadla taká sprostosť ho tam zaradiť a zničiť mu život? Kto ho tak nenávidí? Dozvieme sa meno toho zbabelca, čo z pozície moci si na poctivom človeku liečil svoje komplexy? Dúfam, že také (bez urážky) sadistické hovädo sa už nikdy viac nedostane k moci a k žiadnej verejnej funkcii!“píše na Facebooku zostra Belicová.

Vie si to niekto predstaviť...?

„Moja radosť je dnes o to väčšia, že Jozef je takisto z Trnavy ako ja. Asi nikto, kto osobne nezažíval a nezažil verejné poníženie, tyraniu a z toho vyplývajúcu totálnu bezmocnosť si nedokáže predstaviť, čo musel tento statočný muž aj so svojou najbližšou rodinou posledné 2 roky prežívať. Čo to je, keď ho niekto len tak z plezíru zo dňa na deň oberie úplne o všetko, čo si roky v podnikaní budoval. Akú nespravodlivosť a poníženie musel vedieť po dva roky znášať. Ja ho preto v tomto všetkom osobne veľmi dobre chápem,“ pokračuje Matovičova sestra. 

Orodovala za neho. Lebo človečina

„Viackrát som aj z toho dôvodu, no hlavne z prirodzeného ľudského citu aj tu na Facebooku verejne v mojich statusoch Jožka zastávala, prosila a vyzývala aj na nový rok, aj tom čase vládnych predstaviteľov či funkcionárov, aj tých, pochádzajúcich z Trnavy, na nápravu tejto strašnej krivdy voči jeho osobe. Je obrovskou hanbou, že v tejto veci mu nepomohli a nepohli v jeho prospech ani prstom,“ pripomína.

Premiér: Budeme rozmýšľať, ako morálne aj finančne odškodníme J. Hambálka
Vláda bude rozmýšľať, ako morálne aj finančne odškodní Slováka Jozefa Hambálka, ktorého Európska únia vyradila zo sankčného zoznamu. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD) na štvrtkovej tlačovej konferencii, kde sa Hambálkovi ospravedlnil.... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Veľké plus pre vládu

„Toto sú možno pre niekoho nepodstatné maličkosti, no v očiach ľudí si týmto Ficova vláda urobila veľké plus, keď cez osobu premiéra Fica prejavila obyčajný ľudský cit jednému z nás. Lebo nie ten, kto má plno krásnych, no prázdnych rečí, či plnú hubu kresťanstva, keď na druhého ukazuje prstom s posmeškom, že je “birmovaný komunista”, je lepší a “svätejší”. Ale ten, kto svojim skutkom pomôže blížnemu, keď je v núdzi,“ uzavrela Zuzana Belicová.

Pallas Aténa Remišová by šla aj cez mŕtvoly. Lebo Fico

„Fico už totáne kašle na Slovensko a stará sa len o svojich. Aj za cenu kolaboranstva a zrady vlastnej krajiny,“ komentuje vymazanie Jozefa Hambálka zo sankčného zoznamu vo videu na sociálnej sieti Veronika Remišová. Politička, ktorá šéfuje strane Za ľudí absolútne cynicky konštatuje, že úspechom Roberta Fica by bolo, keby v Bruseli vyloboval niečo pre ľudí. Pani Remišová, jednotné číslo od slova ľudia, je slovo človek ...

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik