Robert Fico: NOVÁ ŽELEZNÁ OPONA NIE JE RIEŠENIE! (VIDEO)
16 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) na sociálnych sieťach zverejnil video, v ktorom "odmieta myšlienku budovania železnej opony medzi Európskou úniou a Ruskou federáciou". Nevie si predstaviť, že by si Slovenská republika robila z Ruska nepriateľa.

Fico si v ňom pripomenul 79. výročie oslobodenia slovenského mesta Zvolen. "Navštívil som pamätník vojakom Červenej armády a pamätník vojakom rumunskej armády, ktorí padli pri oslobodzovaní Slovenska, vtedy Československa. Je tu pochovaných viac ako 17 000 vojakov Červenej armády a viac ako 411 000 vojakov rumunskej armády," povedal v úvode videa zverejneného na sociálnej sieti.

Svojimi slovami chce vyjadriť svoj postoj k súčasnosti. "Je veľa politikov, a bohužiaľ aj na Slovensku, ktorí by chceli vybudovať novú železnú oponu medzi Európou a Ruskou federáciou. Ja takúto politiku odmietam a nikdy sa na nej nebudem podieľať, pretože existujú historické udalosti, ktoré naše národy spájajú," uviedol vo svojom prejave Robert Fico.

Zásluhy Sovietskeho zväzu o oslobodenie od nacizmu nemožno prehliadať

"Všetci vieme, že národy bývalého Sovietskeho zväzu zohrali rozhodujúcu úlohu pri zničení a porážke fašizmu. Neviem si predstaviť, že by Slovenská republika patrila medzi krajiny, ktoré majú záujem robiť si nepriateľa z Ruskej federácie a naopak," dodal Robert Fico.

"Všetci dúfame, že sa situácia čo najskôr vyrieši prímerím alebo nejakými mierovými rozhovormi. Všetci dúfame, že dôjde k normálnej štandardizácii vzťahov medzi krajinami. Urobme všetko, čo je v našich silách, pretože budúci rok si budeme pripomínať 80. výročie porážky fašizmu a bolo by veľmi správne, keby sa na týchto oslavách zúčastnil celý svet, každá jedna krajina, ktorá sa akýmkoľvek spôsobom podieľala na porážke fašizmu," povedal premiér Fico.

PO KORČOKOVI STRÁCA NERVY UŽ AJ MLADÝ ŠIMEČKA
V predtuche volebnej prehry a nesplnenej úlohy cudzích ambasád po Korčokovi stráca nervy už aj mladý Šimečka. Tiež sa pekne odkopal na včerajšej demonštrácii - v ďalšom pokračovaní svojej predvolebnej šou pod názvom "Čo dokáže ulica". Skonštatovala... Čítať ďalej
16 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik