ĎALŠIA PREZIDENTKINA ANGAŽOVANÁ ŠARÁDA!
16 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Čaputová celých päť rokov vo funkcii mentálne ostala podpredsedníčkou PS a teraz už nestrannosť ani nepredstiera. Už sa stáva ich hovorkyňou! Skonštatoval to podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha, ktorý je pre opozíciu a prezidentku zlá burina, ktorej sa len tak nezbavia. Momentálne „pochválil“ našu podarenú hlavu štátu spochybnením jej politickej identity. Tvrdí, že jej „nezávislosť“ je natrvalo uzatvorená kapitola, o ktorej pointe nemusel v princípe nikdy nikto pochybovať. Prezidentka „všetkých Slovákov“ ničím takým nikdy nedisponovala.

„Zuzana Čaputová nevynechá jedinú príležitosť na to, aby si kopla do vlády. Celých päť rokov vo funkcii mentálne ostala podpredsedníčkou PS a teraz už nestrannosť ani nepredstiera,“ konštatuje Blaha. Ako permanentná prezidentka v exile už len pozerá na hodinky, kedy jej to oficiálne odbije.

O jej angažovanom sa vyhlásení, kde sa prikláňa na stranu politicky angažovanej RTVS prepchatej liberálnymi plošticami toho veľa pekného Ľuboš Blaha nepovedal.

„Natočila trápne videjko, v ktorom demagogicky kritizuje ministerku kultúry za návrh zákona o RTVS. Pýtam sa, kde bola prezidentka, keď počas matovičovskej éry temna opozičných politikov nepúšťali do verejnoprávnej televízie a rozhlasu? Kde bola, keď bývala vláda vypínala opozičné médiá? A prenasledovala ľudí s iným názorom? Ležala na podlahe a robila si fotečky,“ odpovedal si Blaha sám. Tí, ktorí občas surfujú na internete si jej gýčové pózy ako z najlacnejších telenoviel mohli vychutnať sami. Prezidentka v tomto videu tiež prejavila tiež, že jej nedochádza, o čo pôjde pri transformácii RTVS. V tomto by si mohli okrídlene pohrkútať s Denisou Gdovinovou z Denníka N.

Čaputová sa vždy prezentovala skôr svojimi absenciami ako aktivitami

Prezidentka sa nezúčastňovala debát o závažných politických témach v RTVS, pokiaľ sa ich nezúčastňovali ľudia zdieľajúci jej názory. Havranove vyvážené polemiky spomínať neradno... Počas toho, ako jej progresívna spolupáchateľka Ostrihoňová zneužívala verejnoprávny priestor na propagáciu progresívnych názorov bez akejkoľvek možnosti konfrontácie čušala ako voš pod chrastou.

Neobjavila sa ani vtedy, keď si brat Márie Kolíkovej špinil prsty svojimi kšeftíkami práve s RTVS. Keď v tejto „verejnoprávnej“ televízii vyhodili šéfa spravodajstva iba preto, lebo umožnil, aby sa k vojne na Ukrajine vyjadril bývalý premiér a disident Ján Čarnogurský.

Po tom, ako dostala výpoveď ďalšia šéfka spravodajstva, pretože odvysielala príhovor predsedu Smeru Roberta Fica sa po nej akoby zem zľahla. Obhajkyňa právneho štátu ani len nemukla, keď zatvárali, lynčovali a vraždili ľudí z radov opozície. Nevadilo jej ani to, keď prestala fungovať pluralita názorov a ľudia ako Jaroslav Naď začali všetkých, čo nesúhlasili s výstrelkami vtedajšej koalície označovať ako opice či dezoláti.

Prezidentka ticho podporovala gestapácke metódy bývalého trojvládia

„Všetko toto svinstvo podporovala. A dnes šteká, keď chceme do RTVS vrátiť verejnoprávnosť a vyváženosť. Úbohé. Neuveriteľne úbohé. Keď o nej niekto povie niečo kritické, tak tu vyplakáva tri mesiace, ale keď na inú ženu, ministerku kultúry, jej slniečkarski kumpáni vulgárne útočia, ani ju nenapadne sa jej zastať. Toto je Čaputová. Progresívny farizej. Mstí sa tejto vláde, lebo sme na jej falošnosť celé roky upozorňovali a znemožnili jej znovu kandidovať - ľuďom už totiž smrdí,“ zvýraznil a podčiarkol všetky charakterové rysy bezcharakternej prezidentky Ľuboš Blaha.

Europoslanec: Havrani v RTVS mi chýbať nebudú
Veľká časť Slovákov sa teší zo zmien, ktoré na štvrtkovej (14. marca) tlačovej besede (TB) avizovali ministerka kultúry Martina Šimkovičová, podpredseda vlády Tomáš Taraba (nom. SNS) a Andrej Danko (SNS). Radosť zo zmien netají ani europoslanec... Čítať ďalej
15 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

A čo RTVS? O nej si Blaha myslí tiež svoje...

„Ľuďom smrdí aj RTVS. Kvôli Machajovi, Jančkárovej, Havranovi, Vítkovej či Makarovi. Nie, za to nemôžu bežní zamestnanci, ale tieto progresívne úderky, ktoré robia hanbu RTVS. Keď Jančkárová v petícii RTVS píše, že "chcú naďalej zachovávať pluralitu názorov", tak prvé, čo mi napadlo je, že baba má fakt vyšperkovaný zmysel pre humor,“ pozastavil sa nad absurdným vyjadrovaním sa popletenej moderátorky. „Plularita názorov je, keď si ona šteboce s Naďom o tom, aký je Smer zlý a podpredseda Smeru Blaha trčí na vrátnici, lebo ho nechcú pustiť do jej relácie. Aha. Výborne. Čaputová a Jančkárová sú na smiech celému Slovensku. Ale aby sa Čaputová zase nesťažovala, že ju kritizujem ako ženu, tak to poviem takto: Martine Šimkovičovej nesiahate ani po členky, vy dve progresívne extrémistky,“ skolaudoval kvality prezidentky a schopnosti mediálnych expertov Ľuboš Blaha.

Čaputová kritizuje vládny zámer meniť RTVS

Prijatie nového zákona o Slovenskej televízii a rozhlase v predloženej verzii by bolo v priamom rozpore s novým Európskym aktom o slobode médií, upozornila Zuzana Čaputová.

Pripomenula, že nové nariadenie EÚ upravuje mechanizmy na zabezpečenie nezávislosti a nestrannosti verejnoprávnych médií a ich ochranu pred politickými zásahmi. „Zdôrazňuje, že členské štáty nesmú vystaviť verejnoprávne médiá riziku politickej kontroly, pretože to vedie k zaujatosti a strate nestrannosti spravodajstva,“ dodala prezidentka.

Poukázala na to, že SR ako členský štát EÚ má povinnosť rešpektovať únijnú legislatívu, čo okrem iného znamená zdržať sa prijatia takých zákonov, ktoré by v období medzi nadobudnutím platnosti a dátumom účinnosti právnych predpisov EÚ vo vnútroštátnej legislatíve pôsobili proti ich cieľom. „Nariadenie EÚ má vstúpiť do platnosti 20 dní od publikovania, v čase prijatia zákona navrhnutého ministerstvom kultúry bude už teda platné. Je preto zrejmé, že návrh zákona z dielne ministerstva kultúry by bol jednoznačne v rozpore s účelom a textom tohto nariadenia,“ zdôraznila.

Pellegrini usmernil novinárku z Denníka N
"Tisís zamestancov sa postavilo za zachovanie RTVS a zvažujú aj štrajk, čo by ste im odkázal," pýta sa Denisa Gdovinova, žurnalistka z Denníka N, Petra Pellegriniho. Predseda strany Hlas – SD a kandidát na post prezidenta Slovenskej republiky však... Čítať ďalej
15 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik