Verbálny útok na Andreja Danka! "Ty si d.b.l!" Skríkol ktosi...(VIDEO)
14 | 03 | 2024 I Eka Balašková

Tlačová beseda (TB), ktorú zorganizovalo ministerstvo kultúry k RTVS sa zvrhla. Počas nej došlo k verbálnemu útoku na Andreja Danka, predsedu SNS, ktorý na vykrikujúceho okamžite reagoval. Ten podľa dostupných informácií nebol novinár a na TB vkĺzol a podľa Danka išlo o občianskeho hyperaktivistu. TB sa uskutočnila v súvislosti so zmenami vo fungovaní RTVS.

Dôvodom na zmeny vo fungovaní RTVS je potreba posilnenia jej finančnej stability, ako aj fakt, že inštitúcia nedokázala po rokoch fungovania svojím obsahom a činnosťou preukázať, že je skutočne verejnoprávna. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to uviedli predstavitelia Ministerstva kultúry (MK) SR a predseda koaličnej SNS Andrej Danko. Konferencie sa zúčastnil aj Tomáš Taraba, minister životného prostredia, nominant SNS.

Za prioritu považujú výmenu generálneho riaditeľa telerozhlasu, ako aj zmenu spôsobu jeho výberu. Súčasný riaditeľ Ľuboš Machaj nemá ich dôveru, že dokáže dôkladne manažérsky riadiť inštitúciu.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) uviedla, že zatiaľ nemá predstavu o tom, kto by mal nahradiť vo funkcii Machaja. S riaditeľom majú podľa Danka komunikovať o ďalšom postupe. Podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) ozrejmil, že na čele inštitúcie musí byť človek, ktorý bude pre vládu garanciou, že peniaze v nej ostanú a RTVS sa bude rozvíjať.

AKTUALIZOVANÉ! Ministerka kultúry SR sa ozvala! Uviedla dôvody na zmeny vo fungovaní v RTVS
Dôvodom na zmeny vo fungovaní RTVS je potreba posilnenia jej finančnej stability, ako aj fakt, že inštitúcia nedokázala po rokoch fungovania svojím obsahom a činnosťou preukázať, že je skutočne verejnoprávna. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

„Keď vy ako občania, ktorí platíte do tejto televízie, si myslíte, že ľuďom ako Machaj treba každý rok posielať 150, 180 miliónov a netreba sa pýtať, kedy opraví budovu, aké budú mať podmienky zamestnanci, či im dvihne platy, kedy odstrihne tých parazitov, ktorí majú externé kamery, vyrábajú relácie…,“ rozhovoril sa Andrej Danko. Svoju myšlienku však nestihol dokončiť, pretože ho prerušil výkrik: „Ty si debil!“

Andrej Danko okamžite reagoval

„Veď vy ich poznáte. Tu si nejaký človek dovolí, povedať mi debil. Čo, zastupujete akú externú firmu? Čo si to dovoľujete? A presne o tom hovorím. Zoberte kameru! Otočte to na toho človeka. Odkiaľ je ten človek? Z akej ste firmy? Z externej firmy?“ reagoval Danko a pokračoval: „Presne s týmto sa stretávame. Sú na RTVS napojení ľudia, ktorí z nej žijú. To čo my chceme je dialóg s RTVS,“ dokončil myšlienku Danko, ktorý sa ale k výkriku ešte vrátil.

„Môžem jednu vec? Mám otázku. Ako sa volá zástupca médií a z akého ste média, že ste mi povedali, že som debil?“ pýtal sa Danko ukazujúc medzi novinárov.

Z hlúčika prítomných zaznela odpoveď, že dotyčný nepracuje pre žiadne z médií.

„Ako sa voláte? Vaše meno! Prečo ste tu? Predstavte si, že Andrej Danko urobí tlačovku a vám, zástupcom médií, budem nadávať. Škandál! Urobíte škandál,“ rozčúlil sa Danko s tým, že neskôr nespratníka žiadal o ospravedlnenie.

Erik Kaliňák upozorňuje na výplody Denníka N a iných (VIDEO)
„Vážení voliči vládnej koalície, začína mediálna vojna o RTVS,“ skonštatoval Erik Kaliňák na začiatku svojho prejavu. Za posledné tri roky impotencie vlád Matoviča, Hegera a Ódora ovládli verejnoprávne médiá do bodky progresívni slniečkári. Ľudia,... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Dušan Janek

„Po skončení besedy o sebe muž povedal, že je vizuálny umelec a do budovy ministerstva sa dostal bez toho, že by ho niekto kontroloval. Novinári sa pred tlačovkou museli na ministerstve kultúry akreditovať,“dopĺňa portál Dnes24.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik