Sľub podpredsedu parlamentu slniečkárom: DOSTANETE PO PRSTOCH, ZLODEJI!
16 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Keby nenávisť nadnášala, tak tu slniečkari poletujú po oblohe ako dúhové balóniky, skonštatoval vo štvrtok podpredseda NR SR Ľuboš Blaha (Smer-SSD). K tomuto škodoradostnému výroku ho priviedli dve udalosti - tlačové besedy dňa. „V oboch je krásne vidieť, kam až siaha agresivita liberálnej chobotnice,“ skonštatoval Blaha v príspevku na Telegrame.

Robert Fico na tlačovej besede vo štvrtok oznámil, že Jozef Hambálek bol vyňatý zo sankčného zoznamu, na ktorý sa dostal v lete 2022. Ľuboš Blaha nechápe, ako sa o post hlavy štátu môže uchádzať niekto, kto proti tomuto kroku nie že nič neurobil, ale sa na ňom aj podieľal. Blaha tiež nechápe, ako niekto môže hovoríť o zahraničnej izolácií, keď sa podarila takáto vec. Ďalšia tlačová beseda, na ktorú Blaha reaguje, sa konala na ministerstve kultúry, kde predsedu SNS niekto verbálne napadol. Ľuboš Blaha týchto ľudí celkom chápe, ide im o peniaze. Na druhej strane však nemá zľutovanie so sluhami PS a prezidentky.

Obeť nenávisti

„Jeho celý podnikateľský život bol zničený pre hlúposť a nenávisť členov vlády, ktorá vládla v júli 2022, osobitne ministra zahraničných vecí, ktorý pre neho nič neurobil," poznamenal premiér na tlačovej besede, na ktorej vyzval orgány, aby opravili „všetky nezmysly", ktoré napáchali voči občanovi Jozefovi Hambálkovi. Tomu bol po júli 2022 zablokovaný majetok, obchodné podiely, či zhabané zbrane.

Premiér: Budeme rozmýšľať, ako morálne aj finančne odškodníme J. Hambálka
Vláda bude rozmýšľať, ako morálne aj finančne odškodní Slováka Jozefa Hambálka, ktorého Európska únia vyradila zo sankčného zoznamu. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD) na štvrtkovej tlačovej konferencii, kde sa Hambálkovi ospravedlnil.... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vyňatý zo sankčného zoznamu

Jednou z tém, na ktoré Blaha reaguje, je informácia, ktorú na tlačovej besede prezentoval premiér Robert Fico.

„Ide o vyradenie motorkára Džonyho Hambálka zo sankčného zoznamu EÚ. Úplne nevinného človeka zbavili slobody a majetku. A zodpovedný bol vtedajší minister Korčok a zároveň všetky vlády, čo nasledovali, vrátane Ódora. Namiesto toho, aby bojovali za vlastného občana, oni mu zničili život. Surovo, neľudsky, tupo. V celej Európskej únii neexistuje krajina, ktorej minister zahraničia by zdvihol ruku za to, že EÚ strčí na sankčný zoznam jej vlastného občana. Korčok je unikát,“ myslí si Blaha, ktorý nechápe, ako chce práve Korčok, ako prípadný prezident bojovať za ľudí. Hneď sa preto aj pýta, či za tých, čo sedia v Pentagone, alebo v Bruseli. Tiež sa pýta, kde bol „Čaputovej panáčik“ Ódor, keď sa ako premiér mohol zastať slovenského občana.

„Robert Fico ukázal, ako sa má správať suverénny premiér, ktorému záleží na Slovákoch. Bol to on, kto vybojoval slobodu pre Džonyho. Mimochodom, je mimoriadne zábavne, keď médiá tvrdia, že Slovensko je v izolácii - a bum, potom nám na našu žiadosť vyčiarknu občana zo sankčného zoznamu, úplne že šialená izolácia...,“uzatvára tému Hambálek Blaha.

Verbálny útok na Andreja Danka

Ďalšia tlačová beseda, ktorá sa konala vo štvrtok predpoludním, prebehla na ministerstve kultúry a týkala sa RTVS. Na Andreja Danka, predsedu SNS, ktosi zo skupiny novinárov skríkol nadávku.

„Veď vy ich poznáte. Tu si nejaký človek dovolí, povedať mi debil. Čo, zastupujete akú externú firmu? Čo si to dovoľujete? A presne o tom hovorím. Zoberte kameru! Otočte to na toho človeka. Odkiaľ je ten človek? Z akej ste firmy? Z externej firmy?“ reagoval Danko a pokračoval: „Presne s týmto sa stretávame. Sú na RTVS napojení ľudia, ktorí z nej žijú. To, čo my chceme je dialóg s RTVS,“ dokončil myšlienku Danko, ktorý sa ale k výkriku ešte vrátil.

Verbálny útok na Andreja Danka! "Ty si d.b.l!" Skríkol ktosi...(VIDEO)
Tlačová beseda (TB), ktorú zorganizovalo ministerstvo kultúry k RTVS sa zvrhla. Počas nej došlo k verbálnemu útoku na Andreja Danka, predsedu SNS, ktorý na vykrikujúceho okamžite reagoval. Ten podľa dostupných informácií nebol novinár a na TB... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Eka Balašková

RTVS a agresia slniečkárov

„Druhá téma, ktorá hýbe Slovensko, je RTVS. A opäť sa ukázalo, akí sú slniečkari agresívni a nenávistní. Na tlačovke SNS niekto z hlúčika novinárov vrieskal po Andrejovi Dankovi, že je "debil". A potom sa tvária, že oni sú objektívni a nezaujatí. Čo má toto znamenať?! Toto je úroveň slovenských médií. Číra nenávisť a slniečkarska propaganda. A hlavne - pakovať si vačky zo štátneho,“ nepáči sa podpredsedovi parlamentu.

„Za Hegera, Matoviča a Korčoka do Markízy tiekli milióny. A Markíza potom písala o ľuďoch, že sú dezoláti. A v RTVS sa zase liali milióny externým firmám, ktoré dnes jačia, že o ne prídu. Kým bežní zamestnanci RTVS zarábajú ako proletári 19. storočia, Machaj rve prachy svojim kamošom a rôznym kaviarenským povaľačom. To je v poriadku?,“ pýta sa poslanec.

„Publicistiku v RTVS komplet ovládli Progresívci - som rád, že ministerka kultúry spomenula aj prípady cenzúry, kedy mne zakázali účasť v relácii PS-kárky Ostrihoňovej a vykázali ma aj zo Slovenského rozhlasu. A títo sa dnes hrajú, že sú apolitickí a objektívní. Nie, oni sú len slúžobníčkovia PS-ka a rôznych Korčokov a Čaputových. A už ten ich výmeľ nikto nevládze pozerať,“ poznamenáva Blaha.

Plní nenávisti

„Dnešok ukázal, ako veľmi sú liberáli agresívni a ako nimi lomcuje nenávisť. Chápeme, ide im o strašné prachy. Z RTVS si urobili klondajk. Dostanete po prstoch, zlodeji,“ uzatvára poslanec.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik