Názory Daga Daniša v kocke! O Hamranovi, ktorý priznal farbu a iných témach
14 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová

Dag Daniš, jeden z top komentátorov aktuálneho politického diania doma, aj v zahraničí na sociálnej sieti reaguje na kandidatúru bývalého prezidenta PZ Hamrana vo voľbách do EP, ale aj na český cirkus, ktorý nastal ako reakcia na stretnutie ministra zahraničných vecí Juraja Blanára (SMER - SSD) a ministra zahraničných vecí Ruska Sergeja Lavravova. V názoroch si všíma aj to, ako TV Markíza maní kurz a vracia sa aj k bývalému ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi. 

Názory Daga Daniša preberáme v plnom znení.

K bývalému prezidentovi PZ Štefanovi Hamranovi, ktorý kandiduje za stranu Demokrati v nadchádzajúcich voľbách do EP, ktoré sa uskutočnia 8. júna 2024.

"Bývalý šéf polície priznal farbu. Bude robiť to, čo v rokoch 2021 - 2023. Politiku. Keďže v PS ho až tak nevítali, končí v politickom bonsaji Jara Naďa - teda vo svojej váhovej kategórii," píše Daniš.

K stretnutiu ministra Juraja Banára s ministrom Lavrovom sa Daniš vyjadril nasledovne:

"Česká vláda to s tým cirkusom okolo pracovného stretnutia Blanár - Lavrov dosť preháňa. Uznávam, je to sporná téma, sú na to rôzne názory, ale robiť z toho červenú čiaru a dôvod na zmrazenie vzťahov je choré. Ukončiť bezpečnostnú krízu a vojnu v Európe bez účasti Ruska bolo, je a bude nemožné. Je len otázka času, kedy bude s Lavrovom opäť rokovať americký minister zahraničných vecí. Čo potom urobí Fiala? Dovolím si malú predpoveď: postaví sa do pozoru a vypne hruď. Inak, českú vládu trochu upodozrievam, že týmto pózovaním sa snaží podržať pred voľbami Korčoka. Šimečka, Čaputová, Korčok a ďalšie progresívne kádre sa už ponáhľajú zachraňovať dobré vzťahy so svojími "atlantickými" súdruhmi typu Petr Pavel. Ďalšie voľby, ďalšie bábkové divadlo o boji Dobra so Zlom a Svetla s Temnotou...".

MIMORIADNE! POLÍCIA HĽADÁ TOHTO MUŽA! OBŤAŽOVAL MALÉ DIEVČA
Polícia upozornila na nechutný prípad z Bratislavy a zverejnila foto staršieho muža, ktorý mal ešte v nedeľu popoludní na zastávke MHD obťažovať maloleté dievča. Najskôr sa jej začal nemravne prihovárať a následne ju mal násilne objať a chytať za... Čítať ďalej
14 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Zmeny v TV Markíza

"TV Markíza po voľbách mierne mení kurz. Vymenili šéfa spravodajstva, zástupcom akcionára sa stal Vladimír Mužík (pracoval v Babišovej MAFRA Slovakia). Progresívne médiá spustili nepríčetný bojový pokrik. Tabery dokonca hovorí o "ohrození demokracie na Slovensku. Osud slovenskej demokracie je vraj v rukách českého vlastníka Markízy. Aktivisti z Dennika N a Tabery preháňajú, zúria, strašia starými tupými leporelami o boji Dobra so Zlom. Ani sa im nečudujem. Markíza nerobila nestrannú a nezaujatú žurnalistiku, ako jej káže zákon a licencia. Robila politický aktivizmus - tvrdo jednostranný, manipulatívny, kampaňový. A robila ho tak dobre, že sa do nej zamilovali progresívci. Ich rivali ju zas neznášajú. Keď im hrozí, že prídu o Markízu, strašia koncom demokracie. Lebo veď demokracia, to sú oni a ich médiá. "Logicky". Nie, demokraciu neohrozujú tí, ktorí chcú krotiť zabehanú politickú nadprácu televízie v prospech PS. Demokraciu ohrozujú mediálni aktivisti, ktorí dostali úlohu likvidovať víťaza voleb. Aby uvoľnil priestor pre tú "správnu stranu", ktorá by bola bez mediálneho dopingu politickým invalidom. Navždy," myslí si Dag Daniš.

V názoroch na sociálnej sieti sa vracia aj k Jaroslavovi Naďovi (Demokrati)

"Keď Naď odovzdal slovenskú S-300 Ukrajine, počúvali sme sľuby, ako našu protiraketovú obranu nahradia Patrioty od spojencov a ako tu vraj ostanú "dovtedy, kým to bude potrené". Nakoniec tu dlho neostali. Potom prišiel jeden taliansky systém SAMP/T. Aktuálne Taliani uvažujú, že ho stiahnu, tento týždeň majú o tom rokovať s Kaliňákom. Medzitým sme počúvali, ako vraj NATO zabezpečí pre Slovensko trvalé riešenie. Nakoniec z toho nič nebolo. Prosíme spojencov o pomoc. A čakáme, či nám niekto z nich v čase krízy zabezpečí raketový štít. Alebo nie. Pohadzujú si nás ako nezaopatrené dieťa. Alebo ako chudáka, ktorý sa ako jediný z krajín NATO vzdal vlastnej raketovej aj leteckej obrany - a následne otravuje spojencov, aby riešili jeho problém," myslí si Dag Daniš.

Dag Daniš: Potvrdzuje sa, že prezident Zelenskyj je mimo reality
Dag Daniš, jeden z top komentátorov aktuálneho politického diania doma, aj v zahraničí, na sociálnej sieti reaguje na situáciu na východe Ukrajiny, konkrétne v Avdijivke, kde sa podľa neho dejú strašné veci a ktorým predchádzali vážne spory vnútri... Čítať ďalej
18 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik